ram uyumu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM alırken sendeki RAM 'in birebir aynısını almalısın. Buda şunlara dikkat etmen gerek oluyor Mhz yani hızı ki sendeki RAM DDR3 1600 Mhz bir RAM ve sonrasında CL değeri yani gecikme süresi ve kapasite kapasitede aynı olmalı. Granti olsun CPU-Z indir ve Memory kısmında Frekans ve CL değeri yazar bunlara göre yeni RAM 'ini seçebilirsin.

KS

ozzek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Birebir derken 8gb ekleyebilir miyim üstüne ve marka farklı olsa birşey olurmu frekans,cl,mhz aynı olduktan sonra.cpuz indirdim cl11 frekans 798.1 yazıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
1600 okudum ama 800 Mhz imiş anladım CL11 800Mhz bir RAM alacaksın marka aynı olmayacaksa voltaj değeride aynı olmalı aynı markanın aynı ürününü aynı V değerinde olurdu. V değeride aynı olsun 1.2V veya 1.35V yada 1.5V filan olmalı oda yazar CPU-Z 'de sonra bu değerlere göre RAM 'ini alabilirsin. Markası önemli değil. 8 GB takabilirsin ama genelde aynı kapasite takılır çünkü aynı kapasite için frekans aynı değerlere çıkar ama kapasite değişince frekans değerleri stabil çalışmaz. Şu demek 800 Mhz RAM aldın sendeki 800 Mhz RAM 4 GB aldığın 8 GB 8 GB için 800 Mhz 'ye kadar olan frekans değişimleri ile 4 GB için olan değerler aynı değildir bu yüzden düzgün çalışmayabilir. Ben olsam 4 GB daha alırdım 8 alıp oluşabilecek performans düşüşlerini göze almazdım.

KS

ozzek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
cpuz programı mhznin yarısını gösteriyormuş 1600mhz oluyormuş yani aslında ddr3 800mhz ram yokmuş galiba zaten , ilgilendiğin için teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri