RAM'ler 3000MHz Olmuyor. Neden?

q2ck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar,

RAM'ler 2133MHz'den 3000MHz yapamıyorum hata veriyor. 2400MHz'de denesem olmuyor. Ramlar 3000MHz destekliyor.

• Anakart: ASUS Prime a320 m-f

Ekli dosyalar

• pc foto 2.jpeg
    pc foto 2.jpeg
    770.6 KB · Görüntüleme: 30
  • pc foto.jpeg
    pc foto.jpeg
    889.2 KB · Görüntüleme: 32
Moderatörün son düzenlenenleri:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
RAM Frekansını elle girmeyi denedin mi? D.O.C.P dışında manuel yapar mısın? Kapat ilk önce D.O.C.P ardından ilk önce 3133MHz girin. Olursa 3167MHz girin bir de öyle deneyin.

Olmazsa Windows'u 2133MHz'de çalıştırıp açın ardından Thaiphoon Burner indirin. EEPROM bölümüne gelerek SPD sekmesine tıklayın ve oranın ekran görüntüsünü alarak buraya ekleyin bakalım.

https://www.softpedia.com/get/Tweak/Memory-Tweak/Thaiphoon-Burner.shtml

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
DOCP aktif edilmeden tüm değerleri manuel girebilirsiniz. Daha geçen gün Ryzen bir sistemde benzer sorunu manuel girdirerek çözmüştüm. Tüm alt değerlerini girmeniz gerekiyor el ile. Taner beyin önerdiği yazılımdan alt CL değerlerini öğrenebilirsiniz.

KS

q2ck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RAM Frekansını elle girmeyi denedin mi? D.O.C.P dışında manuel yapar mısın? Kapat ilk önce D.O.C.P ardından ilk önce 3133MHz girin. Olursa 3167MHz girin bir de öyle deneyin.

Olmazsa Windows'u 2133MHz'de çalıştırıp açın ardından Thaiphoon Burner indirin. EEPROM bölümüne gelerek SPD sekmesine tıklayın ve oranın ekran görüntüsünü alarak buraya ekleyin bakalım.

https://www.softpedia.com/get/Tweak/Memory-Tweak/Thaiphoon-Burner.shtml

Ekli dosyalar

• görüntü 2.PNG
    görüntü 2.PNG
    11.7 KB · Görüntüleme: 25
  • yeni kayit.PNG
    yeni kayit.PNG
    36.2 KB · Görüntüleme: 25
KS

q2ck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
DOCP aktif edilmeden tüm değerleri manuel girebilirsiniz. Daha geçen gün Ryzen bir sistemde benzer sorunu manuel girdirerek çözmüştüm. Tüm alt değerlerini girmeniz gerekiyor el ile. Taner beyin önerdiği yazılımdan alt CL değerlerini öğrenebilirsiniz.
Elle girmeyi denedim ama sonuç yoktu

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
İşlemciniz nedir ? Anakartınız 3200 MHz ye kadar destekliyor bildiğim.

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Size tavsiyem sistemi 2133 MHz de açın ve Memtest yapın. Test sonucunda ramlerde sorun yoksa, sorun anakarttadır.

KS

q2ck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ramlerde problem yok görünüyor. Tek modül 8GB denediniz mi? Anakart D.O.C.P kabul etmiyor gibi. Teknik servis yolu göründü.
Hayır tek modül ram çıkarıp denemedim elle ayar yaparken hata yapıyor olabilr miyim

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Ramlerde problem yok görünüyor. Tek modül 8GB denediniz mi? Anakart D.O.C.P kabul etmiyor gibi. Teknik servis yolu göründü.
Hocam dediğinizden önce bence bir Memtest yapsın derim ben. Eğer ki Memtest sonucu ramde sorun olmazsa dediğiniz şekilde sorun anakarttadır ve teknis servis yolu görünmüştür.
Memtest nedir nasil yapacağim 2133 de çalışmakta şu an sistemim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
DOCP kapalıyken Manuel OC seçiliyken 3200Mhz hıza ve voltajı 1.35V yapıp o ilk resimdeki en alttaki değerleri isimlerine göre el ile Timing bölümüne girerseniz %90 işe yarayacaktır. İşlemci yada anakart reddetmiyorsa tabi belleğim yongasını.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri