RE: ryzen 1300x rx570

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun E.Kartın gibi ani Drop onda oluyor %100 kullanım %0 olmuş diğer değerler normal. E.Kartının sürücüsünü silip tekrar kurmayı denedin mi?

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bütün sürücüleri kurdum sildim aynı bozukmudur acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun PSU değil baktım 264W verebiliyor bu PSU zaten senin sistemde 250W tüketiyor. Sistemsel bir sıkıntın var gibi kart arızalı olsa başka sorunlarda olurdu sen bir sisteme format atmayı dene.

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartımı verim vermiyor şuan ddu ile birisi sil tekrar yükle dedk deniyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
DDU ile silme işlemini PC 'yi güvenli modda başlatıp yapın yoksa bir faydası olmaz. Sonuçlar olumlu olursa sürücü kaynaklı der geçeriz ama olumlu olmaz ise birde Format atmayı dene. Ayrıca BIOS 'u güncelle arada çok sürüm farkı var belki işe yarar güncel BIOS.

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios nasıl guncellicem fat32 usbye kurmakm lazım hangi programla kurucam birde birisi f23 yükle diyor hangi sürümü yüklenme lazım anakartim gigabayt a320m-s2h

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
F24 son sürüm onu kur https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-A320M-S2H-rev-1x#support-dl-bios bu bağlantıdan Europe sürümü indir ve boş bir USB içinde ki A320MS2H.F24 bu dosyayı at. USB FAT32 olsun en mantıklı format budur. USB 'yi PC 'ye takınca sağ tıkla USB 'ye biçimlendir de Dosya sistemini fat32 yap başka bir ayarına dokunma biçimlendir hepsi bu kadar. Sonra dosyayı at ve PC 'yi yeniden başlat ve GIGABYTE anakartlarda Q-Flash ile BIOS güncellenir yeniden başlatınca Q-Flash 'a girmek için END tuşuna bas bir kaç defa BIOS 'a girer gibi sonra Q-Flash açılacak ve bu kısımda Update BIOS 'a tıkla ve burada USB bellek ve içindeki BIOS dosyası görünecek BIOS dosyasına tıkla ve ileri ikonuna tıkla sonra güncelleme işlemi başlayacak ve tamamlanınca kendisi sistemi yeniden başlatacak hepsi bu kadar. Önemli bir uyarı BIOS güncellemesi sırasında hiçbir işlem yapma sisteme ve sakın gücü kesme BIOS güncellemede bir sorun olursa sistem açılmaz.

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğini yapacm bişe sorcam ekranda dikkat analog VGA yazısı çıkıp duruyor eski sistem böyle olmuştu en son PC patladi napmam lazım

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HDMI birde ekran kartı önce boşta fan donmezdi şuan boşta bile dönüyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RX 570 kartları neredeyse hepsi tek fanlı olan model hariç belli bir dereceye kadar fan döndürmez sendeki kartta bir sıkıntı var gibi. Birde o uyarı ekran kartının soketine tam oturmaması veya güç kablolarının eksik veya tam takılmaması ile alakalı bir durumdan olabilir. Sen Ekran Kartını sök soketinden ve tekrar tam tam oturt soketine ve güç kablolarını eksiksiz ve tam yap ve tam oturt güç kablollarını.

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ekran kartına takılan 2 kablo var 2 tane boşta kalıyor diğerleri takılıyor demi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aynı soket ise takılır sorun değil siz kartı ve kabloları sökün ve tekrar eksiksiz ve tam yeniden yapın. Kartın güç pinlerinin olduğu soketin orada bir LED olmalı doğru takılı olmaz ise kırmızı filan yanar doğru taklınca beyaz veya yeşil yanar genelde tüm kartlarda olur sizdeki karttada vardır .

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ya şimdi ekran kartı bozukmudur sizce yoksa donanımsal mı sorun cidden bilgisayarciya gidicem ama Diyarbakır'da PC den anlayan yok napmam lazım format atayım mı acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sen dediklerimi yaptın ve test ettin mi? Bunları yap test et sonra işe yaramaz ise format at sonrasında sorun olursa donanımsal mı sorun belli olur.

Birde RAM 'i sök uçlarını silgi ile sil ve kuru bir fırça ile temizle diş fırçası olabilir ve soketi üfle sonra geri tak RAM 'de Drop yapar sorun varsa oturmasında vs.

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hepsini yaptım bu dikkat uyarısı gecmedi birde Crysis 3 tekrar açtım bu sefer daha çok takılma oldu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri