O.C. işlemi ekran kartlarında uzun iş ayrıca sende ki kart yanlış bilmiyorsam tek fanlı Shapphire modeli o model çok ısınır O.C. de yani pek mümkün değil.
ugur.gozaydin' Alıntı:O.C. işlemi ekran kartlarında uzun iş ayrıca sende ki kart yanlış bilmiyorsam tek fanlı Shapphire modeli o model çok ısınır O.C. de yani pek mümkün değil.
met 61' Alıntı:12 voltan 22 amper, çok düşük bi çıkış bu sisteme.Başkaları kullanıyor demişsin ama ,belki onlarda işin farkında değiller.
Kart normalde 12 volttan 170 watt çekiyor. Furmark testinde ,200 watta fırlıyor. Hani bunu işlemcisi ,anakartı harddiski.
Furmarkta cozutması da ,ondandır.
Zaten 264 watt yazdığıda en üst,peak sınır. O sınırlara da bu power,,zor gelir.
ugur.gozaydin' Alıntı:Bende öyle düşündüm senin gibi met 61 ama bu sistemi çok sattı itopya birtek bu arkadaş fark etmiş olamaz bu sorunu diye düşündüm. 264W toplam güç çıkışı var PSU 'nun ve sistem geneli 254W çekiyor hesaplamasını yaptım %90 işlemci kullanımında tabi bu değer ama %100 olunca 273W 'a çıkıyor yani sınırda PSU 'nun gücü. Sorun PSU olabilir ama birtek bu arkadaş bu sorunu fark ettiyse helal olsun derim ben.
Mustafa Krtaca' Alıntı:ugur.gozaydin' Alıntı:Bende öyle düşündüm senin gibi met 61 ama bu sistemi çok sattı itopya birtek bu arkadaş fark etmiş olamaz bu sorunu diye düşündüm. 264W toplam güç çıkışı var PSU 'nun ve sistem geneli 254W çekiyor hesaplamasını yaptım %90 işlemci kullanımında tabi bu değer ama %100 olunca 273W 'a çıkıyor yani sınırda PSU 'nun gücü. Sorun PSU olabilir ama birtek bu arkadaş bu sorunu fark ettiyse helal olsun derim ben.
sorun güç kaynagımı diyorsunuz anlamadım hocam yani
ugur.gozaydin' Alıntı:Aslında sınırdasınız güç olarak ama sorunun PSU olabilme ihtimalide çok yüksek bence sistemi garantiye yollayın sorunu anlatın ve PSU 'dan ekran kartına sorunun neden olabileceğini iyice baksınlar. Sizde belirtin sistemin toplam güç ihtiyacı %90 işlemci yükünde 260W dersiniz ve bu PSU 264W verebiliyor dersiniz. %100 yükte 270W 'a çıkıyor bu PSU yetersiz ve bunun yüzünden FPS 'imde ani Drop ve dalgalanmalar oluyor dersiniz. Sorun ya PSU ya kartın kendisi.
Son attığın sistemin linki var videoda ve PSU 'su farklı 350W verebiliyor yani fazlasıyla yeterli onda.
ugur.gozaydin' Alıntı:PSU 'nun maksimum gücü 264W ve sistem bunda fazlasına ihtiyaç duyuyor buda dalgalanma ve ani drop yaratıyor FPS 'lerde dersiniz. 270W-300W dersiniz ihtiyacı olan güç değeri bu sistemin PSU yetersiz dersiniz. Onlar bu mümkün değil derlerse siz sorunun ne olduğunu anlatın mümkün değilse onlar çözsün.
ugur.gozaydin' Alıntı:Yapmaları gerek müşteriyi madur edemezler size ayıplı mal satmış olurlar ki bu direkt mahkemelik bir durum ve kazanan siz olursunuz. Bu riske girmezler.
ugur.gozaydin' Alıntı:Hiç bir fikrim yok İtopya müşteri hizmetlerini arayın onlar yardımcı olurlar garantiye nasıl yollanır vs. her şeyi anlatırlar. https://www.itopya.com/musteri-hizmetleri/ bu bağlantıda numara var.
hocam evde bi kasa var güç kaynagı patladı almamız lazım dayımların yani şimdi ben bi güç kaynagı kendime sisteme alsam bunu ona taksam yada garantimi önerirsinugur.gozaydin' Alıntı:Ö.değil, ben zaten şüğelenmiştim ama met 61 konuya bir kaç kanıt daha koydu benim şüphelerim ile aynı konuda onlar ile tamam oldu. Sorun PSU büyük ihtimal.