RTX 3050 ile Sistem Toplama

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
RE: Cvp: RTX 3050 ile Sistem Toplama

gamuza' Alıntı:
6980HX' Alıntı:
CL 18, ancak Overclock potansiyeli maksimumda bu ramlerin, CL15/CL14 yapılır.
Site akakçede var. Hepsiburada'da,n11'de satış yapıyor. Sıkıntı yaşamazsınız

daha iyi bir fiyat yakalayamazsam alacağım tekrardan teşekkürler

Aynı performansı bu fiyata başka ramde yakalayamazsınız, uzun süre bu fiyatta kalacağını sanmıyorum bu ramlerin.

Monitörlerin %90'ı 8Bit panel kullanıyor zaten, bütçeyide işin içine katınca birkaç model hariç 10Bit panel kullanan oyuncu monitörü yok. O monitörlerde 144,165Hz. Renklerin TN Panel BenQ monitörden Alienware yada Dell monitöre geçince sizi memnun edeceğini düşünüyorum.

Attığım sitedeki ramlere zam gelmiş bile, farklı sitelerde var hala.
Ballistix 2x8 16GB 4000MHz BLM2K8G40C18U4B Bellek Ram (gamemar.com)

KS

gamuza

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

6980HX' Alıntı:
gamuza' Alıntı:
daha iyi bir fiyat yakalayamazsam alacağım tekrardan teşekkürler

Aynı performansı bu fiyata başka ramde yakalayamazsınız, uzun süre bu fiyatta kalacağını sanmıyorum bu ramlerin.

Monitörlerin %90'ı 8Bit panel kullanıyor zaten, bütçeyide işin içine katınca birkaç model hariç 10Bit panel kullanan oyuncu monitörü yok. O monitörlerde 144,165Hz. Renklerin TN Panel BenQ monitörden Alienware yada Dell monitöre geçince sizi memnun edeceğini düşünüyorum.

gördüm şimdi yüksek ihtimal alacağım, teşekkür ederim

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

gamuza' Alıntı:
6980HX' Alıntı:

Hayırlı olsun şimdiden, dediğim gibi aslında bu kadar OC canavarı bir rame ihtiyacınız yok fakat normal ballistix ile aradaki fiyat farkı 200TL olunca değiyor.

KS

gamuza

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

6980HX' Alıntı:
gamuza' Alıntı:

Hayırlı olsun şimdiden, dediğim gibi aslında bu kadar OC canavarı bir rame ihtiyacınız yok fakat normal ballistix ile aradaki fiyat farkı 200TL olunca değiyor.

Evet bellek Oc ile uğraştığım için daha iyi oldu, diğer indirimleri de bekliyorum dört gözle sizden

KS

gamuza

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ne karar verdiniz şimdi, yani bileşenleriniz neler en son düşündükleriniz?

Ekran kartı, ssd hazır.
İşlemci olarak 5600x, ram olarak ta cl16 3600 veya cl18 4000 indirimi bekleyeceğim, 1-2 gün içinde gelmezse alırım diye düşünüyorum.
Onun dışında PSU ve Kasa tarafında biraz daha fiyat düşürmeye çalışmak isterim aslında.
Anakart olarak hala micro Atx / Atx arasındayım, şahsen ona da indirim bekleyecek gibiyim.
Arkadaşın önerdiği sistemin biraz daha bazı özellikleri kısılmışını bulamazsam bu ürünler üzerinden küçük indirimler bekleyeceğim ama önerilere hala açığım.

Kesin olan bileşenler
Ekran kartı
Ssd
işlemci
ram.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: RTX 3050 ile Sistem Toplama

RAM konusunda iyi OC olan bir bellek olduğu sürece CL16 3600MHz veya CL18 4000MHz olması pek önemli değil. OC yeteneği güçlü bir bellek alırsanız 3600MHz CL16 belleği 4000MHz CL18 veya +/- 1 CL değer oynama payıyla OC edebilirsiniz. Tam tersi şekilde 4000MHz CL18 bir belleği 3600MHz CL16 +/- 1 CL değeri oymana payıyla yine OC edebilirsiniz. Bu bellek markasının OC için ne kadar iyi yongalar kullandığına bağlıdır. Crucial markası bu konuda iyi şöhreti olan markalardandır.

microATX değil de microITX olmasın? Ayrıca neden microITX alıyorsunuz ki mini bir kasa mı kullanacaksınız? O miniATX olmasın? Bu arada anakart boyutu anakartın gücünü ve özelliklerini göstermez. mATX veya ATX yada microITX bir anakart almanızda bir problem yok ama microITX alacaksanız kasayı ufaltmanız gerekir zira bu anakartlar RAM boyutunda.

PSU ve Kasa için toplam bütçe verirseniz yardımcı olurum fiyat düşürmek adına ama önce şuan ki seçimleriniz kaç paraya denk geliyor onu belirtin ki düşüreceğim minimum fiyatı belirleyeyim.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

gamuza' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ne karar verdiniz şimdi, yani bileşenleriniz neler en son düşündükleriniz?

Ekran kartı, ssd hazır.
İşlemci olarak 5600x, ram olarak ta cl16 3600 veya cl18 4000 indirimi bekleyeceğim, 1-2 gün içinde gelmezse alırım diye düşünüyorum.
Onun dışında PSU ve Kasa tarafında biraz daha fiyat düşürmeye çalışmak isterim aslında.
Anakart olarak hala micro Atx / Atx arasındayım, şahsen ona da indirim bekleyecek gibiyim.
Arkadaşın önerdiği sistemin biraz daha bazı özellikleri kısılmışını bulamazsam bu ürünler üzerinden küçük indirimler bekleyeceğim ama önerilere hala açığım.

Kesin olan bileşenler
Ekran kartı
Ssd
işlemci
ram.

PSU olarak daha düşük fiyatlı bu modeli öneririm. Ileride 3060 Ti takacaksanız sorun olmaz. 3070 için 650w ve üstü almanız daha doğru olur.
High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S) | Teknobiyotik

Ram için PSU'dan kısacaksanız hiç gerek yok abartmaya. 3200MHz CL16 Ballistix'te işinizi görür. OC ile 3600MHz yaparsınız.

KS

gamuza

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM konusunda iyi OC olan bir bellek olduğu sürece CL16 3600MHz veya CL18 4000MHz olması pek önemli değil. OC yeteneği güçlü bir bellek alırsanız 3600MHz CL16 belleği 4000MHz CL18 veya +/- 1 CL değer oynama payıyla OC edebilirsiniz. Tam tersi şekilde 4000MHz CL18 bir belleği 3600MHz CL16 +/- 1 CL değeri oymana payıyla yine OC edebilirsiniz. Bu bellek markasının OC için ne kadar iyi yongalar kullandığına bağlıdır. Crucial markası bu konuda iyi şöhreti olan markalardandır.

microATX değil de microITX olmasın? Ayrıca neden microITX alıyorsunuz ki mini bir kasa mı kullanacaksınız? O miniATX olmasın? Bu arada anakart boyutu anakartın gücünü ve özelliklerini göstermez. mATX veya ATX yada microITX bir anakart almanızda bir problem yok ama microITX alacaksanız kasayı ufaltmanız gerekir zira bu anakartlar RAM boyutunda.

PSU ve Kasa için toplam bütçe verirseniz yardımcı olurum fiyat düşürmek adına ama önce şuan ki seçimleriniz kaç paraya denk geliyor onu belirtin ki düşüreceğim minimum fiyatı belirleyeyim.

Demek istedigim mini ATX idi, onu da açıklamışsınız zaten, kafa karışıklığımın tek nedeni anakart alırken tam olarak nelere dikkat etmem gerektiği, o yüzden mesela x570 in hangi marka kartı b550 den daha iyidir veya hangi b550 x570 den daha iyidir gibi sorular. Ondan dolayı kafam karışık.

Ben PSU için 500-700 arası bir şey düşünüyordum, kasa için de aynı şekilde, aslında şöyle çok iyi bir psu veya kasayı indirimle denk getirmek şartıyla 900-1000lere çıkabilirim. Ama ATX mi mini ATX mi alacağımı kestiremediğim işin kasayı da önceden halledemiyorum. Konu bu aslında

6980HX' Alıntı:
gamuza' Alıntı:
Ekran kartı, ssd hazır.

Kesin olan bileşenler
Ekran kartı
Ssd
işlemci
ram.

PSU olarak daha düşük fiyatlı bu modeli öneririm. Ileride 3060 Ti takacaksanız sorun olmaz. 3070 için 650w ve üstü almanız daha doğru olur.
High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S) | Teknobiyotik

Ram için PSU'dan kısacaksanız hiç gerek yok abartmaya. 3200MHz CL16 Ballistix'te işinizi görür. OC ile 3600MHz yaparsınız.

3060 ti çok sonradan takacağım için sonradan psu da değiştirmem daha mantıklı olur şuan uyguna getirmek için, 3050 5600x ile 600 w yeterli olursa 650 ye çıkmaya gerek yok diye düşünüyorum, sizin fikriniz nedir?

Crucial olarak bulamazsam başka marka öneriniz var mıdır OC performansı denk olan?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Benzer fiyata Silverstone ET650-G v1.2 650W 80+ GOLD ATX Güç Kaynağı (SST-ET650-G1-2) - 853 TL bu ürün varken ben HighPower tercih etmezdim.

RAM içinde @"6980HX" güzel bir öneri yapmış bende olsam 3200MHz Crucial Ballistix alırdım ve gerekise OC ederdim 3600MHz hıza.

PSU olarak 600 alsak riske mi sokmuş oluruz,

@"6980HX" arkadaşımıza sordum size de sorayım, crucial denk gelmezse eğer OC performansı eşit olan başka bir marka var mıdır

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

B550 yongasıyla X570 yongası arasında 2 temel fark var.
  • Birincisi PCIe 4.0 hat sayısı X570 anakartta tam sağlanırken yani her şey PCIe 4.0 hattındayken B550 yongasında 1 adet M.2 disk ve Ekran kartı soketi PCIe 4.0 hattında diğerleri 3.0 hattında oluyor.
  • Diğer farksa B550 yongasında M.2 sayısı arttıkça mesela 2. M.2 diski taktığınızda diyelim ki anakartta 6 adet SATA disk bağlantısı var 2 tanesi iptal oluyor. Böyle bir sınırı var.
Bunlar dışında güç olarak B550 ile X570 anakartların güç olarak birçok modeli var. Yani B550 güçsüz anakartlarda var X570 güçsüz anakartlarda var bütçenize göre en iyisini öneririm ama önce B550 'mi X570 'mi karar vermeniz gerek. B550 yongası daha ucuz olduğundan X570 anakarta göre daha güçlü modelleri daha ucuza alabiliyorsunuz.

Anakart boyutu gücü değiştirmez şu boyut kavramından bir çıkın bence. microITX anakartlar çoğu B550 ve X570 üst düzey yonga anakarttan daha güçlü oluyorlar. Özetle anakart boyu anakartın potansiyelide boyuyla azalıyor gibi bir düşünce yanlış. Bütçeye bağlı seçim yapılır en iyisini öneririm size bu konuda bir endişeniz olmasın.

PSU konusunda kasa dahil toplam net bütçe verirseniz daha iyi olur. Ama piyasada 500 TL aşağısına iyi bir kasa yok. Benzer şekilde PSU konusunda da ucuza kaçmayın. PSU sistemin kalbidir elektriksel bir sorun olursa genel sistem sağlığını PSU kalitesi ne kadar iyiyse o göğüsler.

KS

gamuza

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
B550 yongasıyla X570 yongası arasında 2 temel fark var.
  • Birincisi PCIe 4.0 hat sayısı X570 anakartta tam sağlanırken yani her şey PCIe 4.0 hattındayken B550 yongasında 1 adet M.2 disk ve Ekran kartı soketi PCIe 4.0 hattında diğerleri 3.0 hattında oluyor.
  • Diğer farksa B550 yongasında M.2 sayısı arttıkça mesela 2. M.2 diski taktığınızda diyelim ki anakartta 6 adet SATA disk bağlantısı var 2 tanesi iptal oluyor. Böyle bir sınırı var.
Bunlar dışında güç olarak B550 ile X570 anakartların güç olarak birçok modeli var. Yani B550 güçsüz anakartlarda var X570 güçsüz anakartlarda var bütçenize göre en iyisini öneririm ama önce B550 'mi X570 'mi karar vermeniz gerek. B550 yongası daha ucuz olduğundan X570 anakarta göre daha güçlü modelleri daha ucuza alabiliyorsunuz.

O zaman dediğiniz gibi B550 daha güçlü bir modeli almak f/p oranıyla x570 den daha mantıklı hale geliyor.
B550 üzerinden yürüyelim o zaman, çünkü 1 adet m2 kullanmayı düşünüyorum. 1tb gayet işimi görecektir ve bütçenin çoğunu biraz da monitöre aktarmak istiyorum.
B550 kanadında sizin önerebileceğiniz ana kartlar hangileridir?

2-3 sene öncesinde topladığım için sistemimi biraz uzak kaldım, şuan güncel bileşenleri daha yeni yeni araştırmaya başladım, o yüzden bu konudan yola çıkarak toplayacağım tamamen parçaları, o yüzden sizin ve @"6980HX" hocamın önerileri benim için altın değerinde. O zaman kasaya da 600-1000 arası aynı şekilde psu ya da 600-1000 arası diyelim. Ne kadar f/p olursa daha iyi ama olamıyorsa da yapacak bir şey yok diye düşünüyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bellek konusunda OC potansiyeli iyi ürünleri markaların üst seviye ailelerinde bulabilirsiniz.

Örnek;
  • Crucial/MICRON ailesinde Ballistix Max serisi en tepe yongaları barındıran ürünler. Bir altında Ballistix modelleri var ama Ballistix bile diğer markaların üst düzey yongalarının yapabildiklerini yapabiliyorlar.
  • Corsair ailesinin en tepe yongalarının kullanıldığı aile Dominator ama biraz fazla pahalılar orta segment seride Vengeance modelleri var.
  • Kingston/HyperX serisinde Predator modelleri en üst seviye yongaları barındırır. Altında Fury serisi var.
  • ADATA/XPG serisinde DDR4 modellerde en popüler OC olabilen bellek serisi D60 serisi ki G modelleri popüler. D50 serisiyse bir alt sınıfındaki en iyi OC potansiyeli olan bellek serisi.
  • G.Skill ailesinde ne tepe seride Trident modelleri var. Alt serisinde RipjawsV ve Flare modelleri var.
  • TEAM markasında XTREEM modelleri ve bir altında XCALIBUR serisi var.
Aslında pek çok bellek markası var ama bunlar aklıma gelen en popüler marka ve ürünler.

Kasa o kadar önemli değil MESH olsun ve çok dandik olmasın iyidir ama PSU önemli. Ben PSU ve Kasa önerilerimi yapacağım ama anakart için bütçe vermediniz.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Ben açıkçası hala Dark Maxima v20 öneriyorum.
OC performansı Ballistix ile aynı olup Ballistix fiyatında olan bir ram aklıma gelmiyor. Indirim kovalayıp 2x8 3200 cl16 ballistix rami 1000TL'ye alırsınız diye düşünüyorum.
PSU olarak ileride PSU'yu da değiştirecekseniz bu sistem için 450W'ta yeter, ancak 450W PSUların fiyatı da 600-650W PSU fiyatına yakın. Bir kez alın düzgün bir model alın derim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

1. Silverstone ET650-G v1.2 650W 80+ GOLD (SST-ET650-G1-2) - 853 TL - F/P oranı yüksek oldukça kaliteli bir markanın ürünüdür.
  2. EVGA BQ 700W 80+ BRONZE Yarı Modüler - 921 TL - F/P oranı yüksek başarılı bir markadır. 
  3. XPG Core Reactor 650G-BKCEU 650W 80+ GOLD Modüler - 1.189 TL - Zaten önerilmiş bende çokça öneriyorum bu ürünü.
  4. XPG Pylon 750B-BKCEU 750W 80+ BRONZE - 1.091 TL - F/P oranı yüksek başarılı bir modeldir.
  5. Seasonic Core GC-650 650W 80+ GOLD (SSR-650LC) - 1.349 TL - SEASONIC başarılı bir firmadır.
  6. BitFenix 750W M 750 80+ Gold Modüler - 1.388 TL - F/P oranı yüksek bir markadır.
Bu ürünlerin hepsi 3070 Ti kartına kadar size yeter. Benim favorim BRONZE ürünlerde EVGA ve GOLD ürünlerde BitFenix ama fiyat düşürmek isterseniz SilverStone en mantıklı seçenek.

Kasa önerilerimi yapacağım.

Anakart içinde bütçe verirseniz önerimi yaparım.

KS

gamuza

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bellek konusunda OC potansiyeli iyi ürünleri markaların üst seviye ailelerinde bulabilirsiniz.

Örnek;
  • Crucial/MICRON ailesinde Ballistix Max serisi en tepe yongaları barındıran ürünler. Bir altında Ballistix modelleri var ama Ballistix bile diğer markaların üst düzey yongalarının yapabildiklerini yapabiliyorlar.
  • Corsair ailesinin en tepe yongalarının kullanıldığı aile Dominator ama biraz fazla pahalılar orta segment seride Vengeance modelleri var.
  • Kingston/HyperX serisinde Predator modelleri en üst seviye yongaları barındırır. Altında Fury serisi var.
  • ADATA/XPG serisinde DDR4 modellerde en popüler OC olabilen bellek serisi D60 serisi ki G modelleri popüler. D50 serisiyse bir alt sınıfındaki en iyi OC potansiyeli olan bellek serisi.
  • G.Skill ailesinde ne tepe seride Trident modelleri var. Alt serisinde RipjawsV ve Flare modelleri var.
  • TEAM markasında XTREEM modelleri ve bir altında XCALIBUR serisi var.
Aslında pek çok bellek markası var ama bunlar aklıma gelen en popüler marka ve ürünler.

Kasa o kadar önemli değil MESH olsun ve çok dandik olmasın iyidir ama PSU önemli. Ben PSU ve Kasa önerilerimi yapacağım ama anakart için bütçe vermediniz.

Bütün ramleri kaydettim seçimimi bu yönde yapacağım.

Kasa dediğiniz gibi aşırı bir önemi yok, hatta büyük kasalardan gerçekten sıkıldığım için böyle ortalama büyüklükte bir kasa daha iyi olur gibime geliyor.

Psu tarafında sizin dediğinizi takip edeceğim

Anakart için, 800-1500 diyeceğim ama anakartın da önemini biliyorum, böyle 1900-2000 lerden 1600-1700 lere indirimli düşen anakartlara da okeyim. Hafif bütçeyi aşabilir iyi olduğu sürece problem yok.

Şimdiden teşekkür ederim.

6980HX' Alıntı:
Ben açıkçası hala Dark Maxima v20 öneriyorum.
OC performansı Ballistix ile aynı olup Ballistix fiyatında olan bir ram aklıma gelmiyor. Indirim kovalayıp 2x8 3200 cl16 ballistix rami 1000TL'ye alırsınız diye düşünüyorum.
PSU olarak ileride PSU'yu da değiştirecekseniz bu sistem için 450W'ta yeter, ancak 450W PSUların fiyatı da 600-650W PSU fiyatına yakın. Bir kez alın düzgün bir model alın derim.

Psu olarak dediğiniz gibi 600-650 de sabit kalacağım o zaman. Ram olarak crucial kovalayacağım eğer başka bir indirim göremezsem. Teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Kasa : Sharkoon REV200 - 645 TL - Farklı bir kasa arıyorsanız fiyatı şuan çok uygun öneririm. Kasa biraz tuhaf tasarımda ama işlevselliğini yerine getiriyor. ATX anakartlarla maksimum GPU uzunluğu 32.3cm ve maksimum CPU hava soğutucu yüksekliği 16.5cm. Radyatör kalınlık noktasında ön tarafta maksimum 6.4cm ve arkada 6cm. Diğer detaylar https://tr.sharkoon.com/product/28160#specs bu bağlantıda var. Aynı kasanın önü cam olmayan versiyonu REV220 modeli hepsiburada sayfasında 699 TL oda tercih edilebilir. Ayrıca incelemesi PCH kanalında var. Link:https://www.youtube.com/watch?v=-eoNBCEyKOY

Piyasada ucuz fiyata çok iyi kasa yok. Bulabildiğim en iyi kasa bu. DARK V20 önermedim bence kalitesi çok başarılı değil ama sessizlik konusunda önde 2 adet 20cm fan olduğu için başarılı bir kasa. İşinizi görür mü evet 100% görür. Karar sizin.

​​​​​​​Şimdi anakart öneriniz için bakıyorum piyasaya.

KS

gamuza

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasa : Sharkoon REV200 - 645 TL - Farklı bir kasa arıyorsanız fiyatı şuan çok uygun öneririm. Kasa biraz tuhaf tasarımda ama işlevselliğini yerine getiriyor. ATX anakartlarla maksimum GPU uzunluğu 32.3cm ve maksimum CPU hava soğutucu yüksekliği 16.5cm. Radyatör kalınlık noktasında ön tarafta maksimum 6.4cm ve arkada 6cm. Diğer detaylar https://tr.sharkoon.com/product/28160#specs bu bağlantıda var. Aynı kasanın önü cam olmayan versiyonu REV220 modeli hepsiburada sayfasında 699 TL oda tercih edilebilir. Ayrıca incelemesi PCH kanalında var. Link:https://www.youtube.com/watch?v=-eoNBCEyKOY

Piyasada ucuz fiyata çok iyi kasa yok. Bulabildiğim en iyi kasa bu. DARK V20 önermedim bence kalitesi çok başarılı değil ama sessizlik konusunda önde 2 adet 20cm fan olduğu için başarılı bir kasa. İşinizi görür mü evet 100% görür. Karar sizin.

Şimdi anakart öneriniz için bakıyorum piyasaya.

Sharkoon kasaların incelemelerine bakacağım, fiyatların uygun olduğunu görmüştüm, şimdi daha net bilgi sahibi oldum.

Ayrıca yukarıda yaptığınız PSU listesini yakın takibe aldım, indirim gördüğüm an da birini seçeceğim, bukadar araştırma için teşekkür ederim. 

Sizden aynı listeyi cpu soğutucu olarak almam mümkün müdür? Çünkü 5600x için f/p CPU soğutucu bilgim de yok maalesef. 

Zaten sonrasında pek bir parça kalmıyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri