Ryzen 5 1600X(Mevcut) ile sistem kurmak mı yoksa hazır sistem almak mı?

Efe Serin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar yakınımda ryzen 5 1600x işlemci var diğer bilesenlerle monitör dahil 9500-10500 TL arası bir fiyata geliyor rx 6500xt ile aynı ekran kartlı 11400f li bu sistem de monitörsüz 10k ya geliyor sizce hangisini almaliyim ?Bu arada ryzen li PC toplama yaparsam 1 sene sonra 5600x upgrade i yaparım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Ryzen 5 1600X(Mevcut) ile sistem kurmak mı yoksa hazır sistem almak mı?

1600X ile 11400F işlemcisini kıyaslamam bu çok saçma olur. 11400F işlemcisi üzerine sistem kurun derdim ama 1600X işlemcisi elinizde varsa ve diğer bileşenleri üzerine kurmak istiyorsanız yapmayın demem. Parçalara işlemciyi alacağınız parayı aktarıp daha iyilerini alıp idare edilebilir bunda sorun yok.

Bu arada buna benzer en az 3 tane konu açmışsınız ve hepsi olumlu sonuçlanmış. Bu konunuzu siz gerçekten bu konuyu kapatana kadar yani kartı veya sistemi alana kadar kapatmıyorum.

KS

Efe Serin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Ryzen 5 1600X(Mevcut) ile sistem kurmak mı yoksa hazır sistem almak mı?

ugur.gozaydin' Alıntı:
1600X ile 11400F işlemcisini kıyaslamam bu çok saçma olur. 11400F işlemcisi üzerine sistem kurun derdim ama 1600X işlemcisi elinizde varsa ve diğer bileşenleri üzerine kurmak istiyorsanız yapmayın demem. Parçalara işlemciyi alacağınız parayı aktarıp daha iyilerini alıp idare edilebilir bunda sorun yok.

Bu arada buna benzer en az 3 tane konu açmışsınız ve hepsi olumlu sonuçlanmış. Bu konunuzu siz gerçekten bu konuyu kapatana kadar yani kartı veya sistemi alana kadar kapatmıyorum.
Tamamdır teşekkürler bu arada kusura bakmayın fazla konu açtığım farkindayim zaten technopatin forumunda uyarı almıştim da yani çok kafam karışıyor ondan sormak istedim iyi günler

ugur.gozaydin' Alıntı:

Ha bu arada parçalar aynı gibi bir şey farklı olan tek şey işlemci ve birinde monitör olması diğerinde monitör olmaması sizce hangisi mantıklı ?

Aras_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
RE: Cvp: Ryzen 5 1600X(Mevcut) ile sistem kurmak mı yoksa hazır sistem almak mı?

ugur.gozaydin' Alıntı:
konu açmışsınız ve hepsi olumlu sonuçlanmış. Bu konunuzu siz gerçekten bu konuyu kapatana kadar yani kartı veya sistemi alana kadar kapatmıyorum.

Şu sıralar gereksiz konular fazlalaştı aynı konudan açıyorlar

KS

Efe Serin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Aras_1' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
konu açmışsınız ve hepsi olumlu sonuçlanmış. Bu konunuzu siz gerçekten bu konuyu kapatana kadar yani kartı veya sistemi alana kadar kapatmıyorum.

Bu konuları açınca aklıma farklı farklı sorular geldiği için farklı farklı konular açıyorum bunun nesi gereksiz anlamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Buradan tartışma yaratmayalım @"Aras_1" @"Efe Serin" rica ediyorum.

@"Efe Serin" Bu konu özelindeki sorularınızı bu konu altında sorabilirsiniz bir problem yok bunda.

KS

Efe Serin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Buradan tartışma yaratmayalım @"Aras_1" @"Efe Serin" rica ediyorum.

@"Efe Serin" Bu konu özelindeki sorularınızı bu konu altında sorabilirsiniz bir problem yok bunda.

Hocam dediğim gibi sizce hangisi mantıklı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

1 senede kesinlikle 5600X veya güncel bir AMD işlemcisine geçilecekse 1600X kalsın. İşlemciye vereceğiniz parayı diğer bileşenlere aktarın anakart, ekran kartı, PSU gibi bileşenlerin modelini yükseltmek gibi. Bu sayede daha kaliteli ve donanımsal özellikleri daha iyi bileşenleri almış olursunuz. Uzun vadede daha çok avantaj sağlar.

Aras_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Efe Serin' Alıntı:
Aras_1' Alıntı:

Bu konuları açınca aklıma farklı farklı sorular geldiği için farklı farklı konular açıyorum bunun nesi gereksiz anlamadım

2 tane aynı konudan açmıştınız aynı anda birisi silinmiş mesela o durum "gereksiz"

KS

Efe Serin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
1 senede kesinlikle 5600X veya güncel bir AMD işlemcisine geçilecekse 1600X kalsın. İşlemciye vereceğiniz parayı diğer bileşenlere aktarın anakart, ekran kartı, PSU gibi bileşenlerin modelini yükseltmek gibi. Bu sayede daha kaliteli ve donanımsal özellikleri daha iyi bileşenleri almış olursunuz. Uzun vadede daha çok avantaj sağlar.

Hocam diğer bileşenler 11400f ile aynı oluyor bütçe öyle yetiyor yani tek farklı olma monitör

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Yani 1600X kalacak ama o işlemci parasını monitör almak için kullanacaksınız? Buda olur ama anakartı 5600X için bir tık yüksek tutmanız gerekecek bunu bilin.

KS

Efe Serin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Yani 1600X kalacak ama o işlemci parasını monitör almak için kullanacaksınız? Buda olur ama anakartı 5600X için bir tık yüksek tutmanız gerekecek bunu bilin.

Hocam anakarti maalesef yüksek tutamiyorum 5600x PCI express 4.0 bir işlemci benim işlemci de PCI express 3.0 b450 serisi anakartlarda pcı express 4.0 desteği yok diye biliyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

B550 altı anakart seçmeyin evet yoksa işlemci yükseltmenizin pek anlamı kalmıyor. Giriş seviyesi bile olsa B550 bir ürün alın.

KS

Efe Serin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
B550 altı anakart seçmeyin evet yoksa işlemci yükseltmenizin pek anlamı kalmıyor. Giriş seviyesi bile olsa B550 bir ürün alın.

Hocam PCI express 3.0 işlemciyi pcı express 4.0 anakarta takabilit miyiz de?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Takabilirsiniz ama PCIe 4.0 kullanabilmeniz için her iki bileşeninde bunu destekliyor olması gerek. Anakart 3.0 işlemci 4.0 olması veya tam tersi olmaz.

KS

Efe Serin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Takabilirsiniz ama PCIe 4.0 kullanabilmeniz için her iki bileşeninde bunu destekliyor olması gerek. Anakart 3.0 işlemci 4.0 olması veya tam tersi olmaz.

Peki işlemcimi takabilir miyim  peki hocam PCle 4.0 bir anakarta

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Şöyle özetleyeyim daha doğru olur. İşlemciniz AM4 soketine sahip sitesinde yazıyor zaten işlemcinin. Anakart B450/B550 yongaları da AM4 soketine sahip PCIe versiyonu önemsiz işlemci ve anakart soketleri uyumlu olduğu için kullanılabilir. Sadece anakart BIOS sürümü destekliyor mu bakın yeterli. Hangi anakartı kullanacaksanız sitesine girip Destek(Support) sekmesinden İşlemci/CPU Destek(CPU Support) adlı bölümden 1600X işlemcisini destekliyor mu öğrenebilirsiniz.

KS

Efe Serin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Şöyle özetleyeyim daha doğru olur. İşlemciniz AM4 soketine sahip sitesinde yazıyor zaten işlemcinin. Anakart B450/B550 yongaları da AM4 soketine sahip PCIe versiyonu önemsiz işlemci ve anakart soketleri uyumlu olduğu için kullanılabilir. Sadece anakart BIOS sürümü destekliyor mu bakın yeterli. Hangi anakartı kullanacaksanız sitesine girip Destek(Support) sekmesinden İşlemci/CPU Destek(CPU Support) adlı bölümden 1600X işlemcisini destekliyor mu öğrenebilirsiniz.

Tamamdır hocam çok teşekkürler vaktinizi aldım kusara bakmayın iyi aksamlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Ö.değil. Sorunuz olursa başka bu konu özelinde buradan yazarsınız.

KS

Efe Serin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ö.değil. Sorunuz olursa başka bu konu özelinde buradan yazarsınız.

Hocam baktım geldim b550m pro vdh anakart 5000 ve 3000 serisi işlemcileri destekliyor 1000 serisi yok

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri