1.5k-2k arasıEğer bütçeden kısmak istiyorsanız B450 alınabilir. Ancak biraz uzun vadeli olsun derseniz B550 öneririm. Bütçe limiti verirseniz öneri yaparım.
bekliyorum önerileriniziB550 alınabilir bu bütçeye. Öneri yapacağım.
Asus Prime B450M-K II alıcaktım ama pc express 3.0mş ekran kartım 4.0 destekliyor o yüzden 4.0 bir anakart olursa daha iyi olurB550 alınabilir bu bütçeye. Öneri yapacağım.
PCIe 3.0 vs 4.0 farkı o kartta hissedilmez ama zaten B550 alsanızda anakart PCIe 3.0 çalışacak sebepse işlemcinizde PCIe 3.0 destekli. 2 bileşeninde PCIe 4.0 olması gerek ama B550 anakartlar hem güç hem PCIe 4.0 desteği hem de güncel olması sebebiyle ileriye yatırım olarak daha mantıklı bir harcama olur.Asus Prime B450M-K II alıcaktım ama pc express 3.0mş ekran kartım 4.0 destekliyor o yüzden 4.0 bir anakart olursa daha iyi olur
incehesapta pc toplama sihirbazından işlemci anakart kasa alsam montaj ve test seçeneğini işaretlesem anakartın bios ve xmp güncelleyip gönderirler mi
Sistem olmadığı sürece bildiğim hayır.incehesapta pc toplama sihirbazından işlemci anakart kasa alsam montaj ve test seçeneğini işaretlesem anakartın bios ve xmp güncelleyip gönderirler mi
monitör görüntü vermezse biosu nasıl güncelleyeceğimSistem olmadığı sürece bildiğim hayır.
Genelde güncel anakartlar güncel partilerde BIOS güncel gelir. Ayrıca ilk 2 model hariç son 2 model anakartta BIOS güncel değilse işlemciyi tanımazsa işlemcisiz BIOS güncelleme özelliği var. Öncesinde anakartı aldığınız yere Ryzen 5 5500 için güncel BIOS ile gelip gelmediğini sorun isterseniz özellikle ilk 2 model için.monitör görüntü vermezse biosu nasıl güncelleyeceğim