Kağıt üstünde 95 derece çalışabiliyor yazıyor. Gel gelelim gerçek hayatta böyle olmuyor. İşlemci o sıcaklıkta çalışır mı çalışır, orda bir problem yok. Boost frekans hızını kısar mı kısar. Performans kaybı olur mu olur. Buralarla ilgilenmeyip yetersiz soğutucu ile düşük performansları savunacaksan, al işlemciyi al freezer 124'ü sonra bak bakalım kaç oyunda seni üzüyor (performans kaybı yaşatıyor). Boost frekans hızını düşürdüğü vakit işlemci potansiyel tavan performansını sürekli veremiyor. 5-10 dk testlerde bunu ön göremezsin. Alıp kullanacaksın kesin yargıya ve veriye sahip olmak için veya deneyimini aktarana saygı duyacaksın. Sürekli aksini iddia ediyorsun, et bakalım.
80 derece zaten yüksek bir sıcaklık değil diyorsun. 80 derecede dark freezer 124 ile çalışır diyen de sendin bu arada. Tamam değil, ancak Freezer 124 ile 80 derecenin üzerine çıkıyor ve işlemci yavaş yavaş frekans kısıyor. Bunu hala anlamamakta ısrar ediyorsun azmine hayranım. Çift fan ile nasıl performans verecek ben de merak ediyorum. Sonuçları aktarır umarım böyle bir şey denerse. Kullanılan malzemenin kalitesinden kaynaklı bir soğutma yetersizliği var. Bu da frekansın tavan performansını vermesine engel. O şekilde de kullanılır ama performans kaybıyla beraber kullanılır. Sen sorun etmezsin belki performans kaybıyla kullanırsın, ama bir çok kullanıcı der ki 5600X işlemciye o kadar para verdim ama performans kaybı yaşıyorum.
Konu sahibi arkadaş UV yapmasını biliyorsa, başka soğutucu alana kadar UV ile birlikte kullanabilir (bilmiyorsan nasıl yapıldığını, videolarına bakabilirsin). İyi voltaj ayarı gerektirir, düşürdüğün voltajın testleri geçmesi gerekli. Özellikle voltaj düşük gelince işlemci bir süre sonra sapıtmaya başladı bende (testleri geçebildiği en düşük voltajdan bahsediyorum). Yaptığım çözüm ise 2 tık voltajı yükseltmekti, sonra sorunsuz ve CBP'ye göre daha serin şekilde çalıştı (benzeri bir sorun yaşarsan ayarladığın voltajı 1 veya 2 tık yükselt düzelir).
Benim şansıma sıvı soğutucu o dönemde amazon.com.tr'de indirime girdi gözüm kapalı 1400 TL'ye aldım. Piyasada 2800-3500 TL arasıydı o sıralar. Tekrar bu fiyatları görmez sanırım, çünkü döviz kuru iyice uçtu.
Eğer rahat rahat işlemcinin performansını son seviyede görmek istiyorsan, en azından iyi bir hava soğutma alman gerekli. (Her 6 veya 8 borulu hava soğutma iyi değildir) İyi olan hava soğutmalar da ucuz değil malesef.