Ryzen 5 5600x ısınma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

recepp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Ryzen 5 5600x işlemci ile Xigmatek Apache Plus soğutucuyu kullanıyorum, oyun için sıcaklıklar 80-90 derece arasında geziyor. Normal midir? ve işlemcinin genel sıcaklık değeri kaç olmalı? Oyun olarak da şuan rainbow six siege full ayarlarda ve Forza 4'te denedim böyle sonuçlar çıkardı.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Cvp: Ryzen 5 5600x ısınma sorunu

Selamlar,

Kullandığınız soğutucu "low profile" olarak nitelendirilen giriş seviye işlemciler için kullanılan bir üründür. 1500RPM üfleme aralığına sahip fakat o kadara çıktığını pek görmedim. 5600X işlemcisi için düşük kalıyor. O işlemcinin normal çalışma aralığı 55-68 derece arasıdır. Bu seviyeler normal.

Fakat 70-79 derece turuncu, 80-89 derece kırmızı, 90 ve üzerine siyah etiket veriyoruz genellikle.

KS

recepp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
RE: Cvp: Ryzen 5 5600x ısınma sorunu

OceanLaB' Alıntı:
Selamlar,

Kullandığınız soğutucu "low profile" olarak nitelendirilen giriş seviye işlemciler için kullanılan bir üründür. 1500RPM üfleme aralığına sahip fakat o kadara çıktığını pek görmedim. 5600X işlemcisi için düşük kalıyor. O işlemcinin normal çalışma aralığı 55-68 derece arasıdır. Bu seviyeler normal.

Fakat 70-79 derece turuncu, 80-89 derece kırmızı, 90 ve üzerine siyah etiket veriyoruz genellikle.

Değerli yanıtınız için teşekkürler hocam, kasa hazır sistemdi modartın çıkardığı m3 adlı sistem. Öyle almıştım sıvı soğutucu ekleyemedim bütçemi aştığı için ve şu sıralar da işlemci sıvı soğutucu eklemek için de pek bütçem yok. Bu şekilde kullanmaya devam etsem sıkıntı çıkartır mı? İleride sıvı soğutucuya geçmeyi düşünüyorum ama ne zaman geçerim pek kestiremiyorum şuan.

Bilgisayarı da kullanma amacım kodlama, programlama ve oyun.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
RE: Cvp: Ryzen 5 5600x ısınma sorunu

recepgaming' Alıntı:
OceanLaB' Alıntı:
Selamlar,

Değerli yanıtınız için teşekkürler hocam, kasa hazır sistemdi modartın çıkardığı m3 adlı sistem. Öyle almıştım sıvı soğutucu ekleyemedim bütçemi aştığı için ve şu sıralar da işlemci sıvı soğutucu eklemek için de pek bütçem yok. Bu şekilde kullanmaya devam etsem sıkıntı çıkartır mı? İleride sıvı soğutucuya geçmeyi düşünüyorum ama ne zaman geçerim pek kestiremiyorum şuan.

İdare edecektir sıkıntı çıkartmaz. Ancak mümkün olduğu sürede en kısa zamanda bir 240mm sıvı soğutma veya hava soğutma almanı tavsiye ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Ryzen 5 5600x ısınma sorunu

Benzer şeyleri söyleyebilirim. AMD 5600X işlemcisinin stok soğutucusu zaten yetersizken benzer ayarda bir soğutucu eklenmiş. Taner beyin söylediği gibi iyi bir Kule Tipi Hava Soğutma veya 240mm sıvı soğutma öneririm bende. Bütçeniz olduğundan konu açarsanız yardımcı oluruz bu konuda.

Bu şekilde kullanmakta bir sıkıntı yok.

Eğer sıcaklığı düşürmek isterseniz şimdilik önerebileceğim tek şey eğer işlemci limitlerde değilse Undervolt işlemi uygulayarak işlemciye verilen voltajı işlemcinin performansının düşmeyeceği bir limite kadar düşürebilirsiniz. Deneme yanılmayla bulacaksınız bu değeri. Anakart ve işlemciye göre değişiklik gösterdiği için sabit bir değer yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri