Ryzen 9 3900x Tabanlı (Pro, Yayıncı ve oyuncu) sistemi toplama bütçe 15K

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Son olarak birşey soracağım sistemimde hoparlör yok ayrı olarak satın almadım.
Kulaklık olmadan ses almak için.
FI27Q-P kendi sitesindeki özelliklerinde hoparlör olup olmadığını göremedim.
https://www.displayspecifications.com/en/model/2f681b85
Burdan baktım burdada göremedim.
Siz nerden bakıyorsunuz bilmiyorum ama itopyada felan var yazıyor olup olmadığı konusunda emin olamadım :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
AwayFromTheWorld' Alıntı:
Son olarak birşey soracağım sistemimde hoparlör yok ayrı olarak satın almadım.
Kulaklık olmadan ses almak için.
FI27Q-P kendi sitesindeki özelliklerinde hoparlör olup olmadığını göremedim.
https://www.displayspecifications.com/en/model/2f681b85
Burdan baktım burdada göremedim.
Siz nerden bakıyorsunuz bilmiyorum ama itopyada felan var yazıyor olup olmadığı konusunda emin olamadım :D

Sadece merakımdan soruyorum yanlış anlamayın. Monitörde hoparlör olmaması dünyadaki en iyi ve tek 2K 144Hz 10Bit HDR bir monitörü almanızı değiştirecek mi?

Hoparlör yok monitörde.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
:D sistem geldi inventus kapalı olduğu için onlara soramadım.

Size sorayım dedim.

Şimdi bu anakart üzerinde etiketler var inventus test edip gönderiyor onlar çıkarmamış benim cikartmama gerek varmı sizce ?

Ekran kartınıda birazdan takacağım en üstteki slota takacağım sanırım.
https://www.asus.com/tr/Motherboards/ROG-Strix-X570-E-Gaming/

Fakat taktıktan sonra
anakartın altında 8 yuvalı 2 tane güç girişi bulunuyor direkt bu ikisinimi takacağım ekran kartına sağ sol farketmiyor sanırım?
Ekran kartının kutusunun içinde de güç girişine benzer birşey çıktıda bir ucu 8 pinli diğer ucu 2x6 pinli o yüzden sorayım dedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Jeletin etiket vs. hepsi çıkmalı.

Ekran kartı en üst slotta taklılı olmalı.

Ekran kartı kutusundan çıkan kablo güç kaynağında fazladan ekran kartı girişi için kablo yoksa tek kablo ucunu 2 kabloyu dönüştürmek için bir ayırıcı aparat ama bu sağlıklı bir sitem değil. PSU 'dan gelen GPU yani ekran kartı için olan 6+2 yada 8 pin GPU için olan kabloları ayrı ayrı kullanan aparat kullanmayın.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım yani ekran kartı kutusunda çıkan kabloyla işim yok öylemi ?

8 pinli 2 güç girişi var kasanın alt kısmında o ikisini takacağım değilmi ?

Sağa veya sola takmam farketmiyor sanırım değilmi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Birincisi ekran kartı kutusundan çıkan kabloya ihtiyacınız yok.

İkincisi PSU yani güç kaynağından gelen GPU kabloları üzerinde yazar büyük ihtimalle GPU diye yada güç kaynağı kitapçığına bakın GPU hangi kablolar ise o kabloları ekran kartına takacaksınız ve sağ sol vs. fark etmez zaten bir tip şekilde takılır yanlış kabloyu takamazsınız veya doğru kabloyu yanlış bir şekilde takamazsınız. Kabloda çentik var ve kablo uçlarında yanlış takmayı önceleyecek şekiller var.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrardan selamlar :D

FI27Q-P Geldi Ölü pixel veya herhangi bir problem görmedim.
Msı ve asus monitörlerde çok görüküyor diye duymuştum.

Genel olarak sorunsuz bir monitör burdan incelemiştim.
https://www.youtube.com/watch?v=GytoH0mS62A&t=703s

Sadece ips bulutlanması denilen şey var ki buda neredeyse tüm ips panellerde oluyor sanırım.

Birde aorus gtg değerini girmemiş. Kaynak olarak burayı bulmuştum burdada 4ms olduğu yazıyor. Tabi bunu bilerek satın aldım. Buda 1 ms olsaydı neredeyse kusursuz sayılabilirdi :D
https://www.displayspecifications.com/en/model-response-time/2f681b85

10 bit ve 165 Hz gayet güzel.
HDR yide açtım ama şimdilik o kısımdan pek anlamıyorum parlaklılığına felan ince ayar gerekiyor sanırım.

Ve son olarak klavye ve mouse alacağım ikisine totalde en fazla 1k ayırmak istiyorum. Klavye daha öncelikli tabiki. Oyun için en iyi klavye türü mekanik oluyordu sanırım değilmi siz daha iyi bilirsiniz.
Klavyeyi hyperx den düşündüm mekanik olarak türkçe Q göremedim fazla. Fareyide rog serisinden kablosuz düşünüyorum, rahat olsun diye ama oyun için kablosuz alınırmı pek emin değilim.
Fare olarak bu ikisini buldum https://www.asus.com/tr/Product-Compare/?products=V5MsSz0UaqrZdjsV,OizBmVEm19JNzhCX&b=2
Görünüş olarak carry daha iyi duruyor birde çantası güzelmiş fakat özellik olarakda gladius 2 daha iyi gibi. 50G Maks hızlanma 400IPS Maks hız tabi bu değerler ne kadar önemli pek bilmiyorum.
Klavyeye ise hala bakınıyorum.
Tüm süreçten sonra bu kısımdaki tavsiyelerinizide duymak isterim :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
AwayFromTheWorld' Alıntı:
Tekrardan selamlar :D

FI27Q-P Geldi Ölü pixel veya herhangi bir problem görmedim.

Msı ve asus monitörlerde çok görüküyor diye duymuştum.

Genel olarak sorunsuz bir monitör burdan incelemiştim.

https://www.youtube.com/watch?v=GytoH0mS62A&t=703s

Sadece ips bulutlanması denilen şey var ki buda neredeyse tüm ips panellerde oluyor sanırım.

Birde aorus gtg değerini girmemiş. Kaynak olarak burayı bulmuştum burdada 4ms olduğu yazıyor. Tabi bunu bilerek satın aldım. Buda 1 ms olsaydı neredeyse kusursuz sayılabilirdi :D

https://www.displayspecifications.com/en/model-response-time/2f681b85

10 bit ve 165 Hz gayet güzel.

HDR yide açtım ama şimdilik o kısımdan pek anlamıyorum parlaklılığına felan ince ayar gerekiyor sanırım.

Ve son olarak klavye ve mouse alacağım ikisine totalde en fazla 1k  ayırmak istiyorum. Klavye daha öncelikli tabiki. Oyun için en iyi klavye türü mekanik oluyordu sanırım değilmi siz daha iyi bilirsiniz.

Klavyeyi hyperx den düşündüm mekanik olarak türkçe Q göremedim fazla. Fareyide rog serisinden kablosuz düşünüyorum, rahat olsun diye ama oyun için kablosuz alınırmı pek emin değilim.

Fare olarak bu ikisini buldum https://www.asus.com/tr/Product-Compare/?products=V5MsSz0UaqrZdjsV,OizBmVEm19JNzhCX&b=2

Görünüş olarak carry daha iyi duruyor birde çantası güzelmiş fakat özellik olarakda gladius 2 daha iyi gibi. 50G Maks hızlanma  400IPS Maks hız tabi bu değerler ne kadar önemli pek bilmiyorum.

Klavyeye ise hala bakınıyorum.

Tüm süreçten sonra bu kısımdaki tavsiyelerinizide duymak isterim :)
GTG süresi 10 Bit HDR renk tam anlamıyla kullanımda 4ms ki bu değer halen daha en hızlısı yani bir sorun yok 1ms değer 8 Bit ile GTG olarak alabiliyorsunuz. Hayırlı olsun.

Klavyeler;
  • Ben size klavye olarak tekbir öneride bulunacaktım oda ASUF TUF K7 ürünüydü ama dolar vs. derken bu ürün 600-700 TL bandından çıkmış en ucuz Asus Tuf Gaming K7 Optik Türkçe Gaming Klavye - 820,80 TL burada. Bu ürün Optik anahtarlara sahip normal mekanik klavyelerden hem daha hızlı hemde 100 Milyon tuş ömrü ile çok çok daha uzun ömürlü. Bu özellikte birkaç klavye var zaten çoğu 1000 TL üzerinde ki buda şuan o civarda en ucuz linki attım zaten. Ayrıca suya ve toza karşı dirençli sertifikası var buda bir artı. 
  • Razer Blackwidow Elite RGB - 799.00 TL - 80 milyon tuş ömrüne sahip özel Razer Green Switch anahtarlara sahip ki bu anahtarlar Blue Switch ile benzer yapıda ama özelleştirmeler ile ömrü ve zamanlaması geliştirilmiş. Razer kalitesi vs. kaliteli üründür. Ama ben ASUS seçerdim, yaşasın fanboyluk. :D 
  • XPG Summoner RGB Cherry Mx Blue - 599.00 TL - Bildiğimiz Cherry Mx Blue anahatarlar ki buda 50 milyon tuş ömrü demek oluyor. Bu klavyede gayet kaliteli malzeme ve tuş yapısına sahip bir ürün.
  • Corsair K68 RGB - 699,00 TL - Bildiğimiz Cherry Mx Red ki buda 50 milyon tuş ömrü demek oluyor. Bu klavyede gayet kaliteli malzeme ve tuş yapısına sahip bir ürün.
Ben klavye olarak ne alırdım diye sorarsan benim sıralamam şu olurdu. 1. ASUS TUF K7 , 2. Razer Blackwidow Elite, 3. XPG Summoner ve son olarak Corsair K68 sıralaması yapardım.

Mouse olarak ise aşağıdakilerden tercih ederdim;

• Asus TUF GAMING M5 Kablolu 6200 DPI - 169,99 TL - Bu ürünü alabilirsiniz. Ancak elleriniz biraz büyükse ürün küçük gelebilir elinize. 11.1cm uzunluk 6.1cm genişlik ve 4.2cm yüksekliği var. 50 milyon tuş ömrü var ve 6200 DPI 2K çözünürlük için yeterli bir DPI seviyesi. 220 IPS değeri var ki 200 IPS üzeri gayet hızlı bir tarama seviyesi. G yani hızlanma ölçütü değerini bulamadım ASUS maksimum ivmelenme demiş zaten ama tarama hızını göz önüne alırsak standartların altında değildir tahminim 35G olması gerek.
  • Razer Basilisk X Hyperspeed Kablosuz - 379,00 TL - 16000 DPI hız + 450 IPS tarama + 40G hızlanma ki bu değerler çok yüksek ki Razer bu konuda hep liderliğe oynar zaten + Bluetooth ile 450 saat maks. ve Wifi ile 285 saat maks. pil ömrü var ki bu gerçekten yüksek bir değer + 50 milyon mekanik anahtarlar. Diğer kablosuz mouse üeünlerde göre 25% daha düşük sinyal gecikmesi var. Bu ürün kablosuz oyuncu mouse ürünleri arasında F/P dengesini alt-üst eden bir ürün diyebilirim.
  • Steelseries Rival 3 RGB Kablolu - 259,00 TL - 300 IPS tarama + 8500 DPI hız + 35G hızlanma + 60 milyon tuş ömrü. Bu ürün F/P olarak kablolu ürünlerde çok iyi bir yerde. TUF M5 ürününden bir kademe daha avantajlı ve TUF M5 gibi ufak ama biraz daha büyük eller için daha uygun.
  • Steelseries Rival 600 - 399.00 TL - 350 IPS tarama + 12000 DPI hız + 50G hızlanma + 60 milyon tuş ömrü. Bu üründe F/P olarak kablolu ürünlerde çok çok iyi bir seviyede. Ancak ben bu kadar bütçeye çıkmışken Razer Basilisk X Hyperspeed kablosuz alırdım.
  • HyperX Pulsefire Surge - 359,00 TL - 450 IPS tarama + 16000 DPI hız + 50G hızlanma + 50 milyon tuş ömrü. Bu üründe F/P olarak kablolu ürünlerde çok çok iyi bir seviyede. Ancak ben bu kadar bütçeye çıkmışken Razer Basilisk X Hyperspeed kablosuz alırdım.
Ben ne seçerdim dersen bu ürünlerde Kablosuz Razer seçerdim ama kablolu olacaksa sıralamam şu olurdu. 1. SS Rival 3 , 2. SS Rival 600 , 3. HyperX Pulsefire Surge ve son olarak ASUS TUF M5 ürünü olarak sıralama yapardım. ASUS fanboyu olmama rağmen o ürün biraz ufak ve ben ASUS ROG Strix Impact kullanıcısı olarak ufak mouse ile yapamıyorum. Bu yüzden en düşük SS Rival 3 ile başlardım kablolu ürün alacaksam.

Toplamda hangi 2 ürünü alırdım diye sorarsan Klavye ve Mouse olarak Razer ürünleri seçerdim takım olsun ASUS TUF K7 iyi ama takımı bozmayalım ve tek yazılıma bağlı kalalım. :) Toplamda 1.178 TL yapıyor ikisi.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O kadar araştırmama rağmen sizin bulduğunuz bazı bilgilere ulaşamıyorum :D Nerden bakıyorsunuz acaba ? Mesela buna nerden baktınız. Ürün araştırırken bende baktığınız yerlerden bakayım.

https://www.hepsiburada.com/asus-tu...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.16.4

Tuf gaming K7 de 960 lira oldu bu arada :D

K7 yi inceledim gerçekten güzel. Optik-mekanik adı verilen klavyeler bu işin zirvesi sanıyorum.
Sabahta bu klavyeyi bulmuştum optik mekanik olarak şimdilik bu ikisi arasındayım.
https://www.gpnteknoloji.com/urun/hp-omen-sequencer-oyuncu-klavyesi-2vn99aa
Buda 1000 tl şuan pek fark yok.
Bu özellikte birkaç klavye var demiştiniz buda diğeri herhalde :D başka varmı bilmiyorum.

Birde asus dokunsal ve doğrusal anahtar seçenekleriyle geliyor demiş bunların ikisi arasında seçebiliyormuyuz bitek bu kısmı tam anlamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bilgileri genel tüm dünyadaki incelemeleri okuyarak tamamında tutan bilgiler ile toparlayıp elde ediyorum.

820 TL olan klavye 1 günde nasıl 960 TL oldu ya :D

ASUS markası HP markasından çok daha başarılı klavye ve kulaklık, mouse vs. konusunda yani ASUS seçilmeli.

Bence size önerdiğim 80 milyon tuş ömürlü özel anahtarlı blue anahtar yapısına sahip Green Razer anahtarlarlı Razer BLACKWIDOW ELITE ürünü alın. Tamam optik değil ama Razer normalde 50 milyon tuş ömrü olan mekanik yapıyı güçlendirip 80 milyon seviyesine çıkartmış yani daha başarılı normal seviyeden.

Anahtar yapılarına gelirsek aslında ana 2 tip anahtar yapısı var. Dokunsal ve Doğrusal olarak 2 türü karma özellikler ile türevlerine ayıran pek çok anahtar tipi var diyebiliriz. Dokunsal anahtarlar bir yol izler sonra bir click sesi verir ve sonra anahtar tepkisi verir. Doğrusal anahtarlar ise tık sesi mekanizması olmayan anahtarlardır. Dokunsal anahtarlar en iyi oyun için olan anahtarların başında gelir ama ses yapısı neticesinde geceleri rahatsızlık verme potansiyeli çok olduğundan bu tarz kaygısı olanlar pek tercih etmez. Doğrusal anahtarlar red anahtar yapısına verilen anahtarlardır blue dokunsal anahtarlardan daha sessiz yapıdalar ve oyun için dokunsala en yakın anahtar türüdür. Ancak bu söylediklerim Optik anahtarlarda tamamen değişiyor sebebi normal anahtarlar içlerinde bir mekanik bileşen taşır yani çalışması için bir fiziksel mekanizma yapısı vardır ama Optik anahtarlarda optik lazer sistemi vardır sürekli aktif bir lazer ile bir devre tamamlanır ve tuşa bastığınızda lazer devresi önü kesilir ve tuş aktif olur yani milisaniye olarak çok ama çok daha hızlı bir anahtar türüdür ve fiziksel mekanizma parçası olmadığından daha uzun ömürlüdürler 100 Milyon örnekte olan ASUS 'un ömrü.

Bu tarz anahtara sahip birkaç ürün var demiştim size ama şuan aklıma gelen tek ürün SteelSeries Apex Pro ki bu ürünün fiyatı bildiğim kadarıyla 1400 TL 'den başlayan 2 modeli var. Yani ASUS daha mantıklı bir ürün bu ürün grubunda.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım K7 yi bugün alacağım ama claymore ve scope gibi modellerde
ASUS ROG ana kart ile eşleştirildiğinde fan hızı ve hız aşırtma denetimi için kısa yol tuşları
ve gizlilik tuşu gibisinden tuşlar varmış bu çok önemli değil ama
Fan hızı ve hız aşırtma denetimi birazcık önemli gibi :D
Bu özellikler K7 de varmı veya yazılımdan atanabiliyormu onu araştırıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
K7 yazılımı var ama dediğiniz anakart yönetim özelliklerini hiç bilmiyordum ama bence seçim sebebi değiller. Sebebi genel tüm kullanıcılar fan hızını otomatikte bırakır işlemciye göre hareket ederler. Hız aşırtma ise öyle hızlı geçiş vs. ayarı gibi bir şeye bırakılmaz bir defa yapılır bırakılır. Yani işin özü özellik olarak iyi ama pek kullanışlı şeyler değiller.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
K7 yi sipariş verdim.
Fareyide şimdilik erteledim.
Fakat birde kulaklık lazım :D

Malum stream setup kurduğumuz için mikrofonu önemli.
Başlarda sırf quadcast almayı düşünüyordum ama elinde quadcast olduğu halde kulaklıkla yayın yapan birkaç kişiye rastladım.

Aklımda şimdilik hyperx cloud serisi var kullanıcıları baya memnun tabi siz ne önerirsiniz bilmiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Corsair HS70 7.1 Carbon Kablosuz - 506,00 TL - Şuan ciddi indirimde olan bir ürün. Hem kablosuz ve kablolu olarak kullanılabiliyor. Rahat bir üründür ve ses konusunda başarılıdır. Sanal 7.1 desteğide var ve 16 saat kablosuz kullanım ve çoklu platform uyumluluğu gibi özellikleri var. Bence bu fiyata bu kadar kaliteli kablosuz bir ürün kaçmaz. HyperX Cloud serisi fazla abartılıyor şahsi görüşüm bende denedim o serinin çoğu ürününü ama başka kulaklıklarda denedim tamam HyperX iyi ama o kadar değil. Eğer çok kaliteli bir mikrofona sahip bir kulaklık düşünüyorsanız ki bence halen daha profesyonel bir mikrofon kullanmanız şart yayın vs. işleri için ama profesyonel mikrofona sahip bir kulaklık önerecek olsam LOGITECH PRO X 7.1 SURROUND - 1.129 TL bu ürün benim favori önerim olurdu. Profesyonel ses kalitesi yanında birde dünyada kalitesi kabul görmüş Blue mikrofona sahip.

Mikrofon olarak profesyonel ürün alın kulaklık ile o iş çok iyi olmaz. HyperX Quadcast iyi bir ürün kaliteli ve sorun yaratmaz birde aynı ayarda Razer Siren X ve bir tık iyisi Razer Seiren Elite var bunlarada bakabilirsiniz. HyperX Quadcast F/P dengesi yüksek bir mikrofondur.

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle önerdiğiniz ürünlerde ne kadar başarılı olduğunuzu hatırlatmak isterim.

Ki önerdiğiniz Logitech G Pro'yu dünyaca ünlü 2 yayıncının sadece kulaklık+mikrofon olarak G proyu kullandığını gördüm.

Hatta şurda blue yeti mikrofonla karşılaştırması mevcut.
https://www.youtube.com/watch?v=Xs9rJYTnwNU

Pro x olanını alacağım son rutuşlarını atıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eyvallah, en iyileri önermeye çalışıyorum ki bütçenizde buna izin veriyor.

8 sayfada size tam bir sistem önerisi yaptım ki ilk defa A-Z ye aynı kişiye öneri yapıyorum. :D

Son rötuşlar ne bilmiyorum ama siz sistemi tamamen alana kadar buradayım. :)

KS

AwayFromTheWorld

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pro X ide sipariş verdim.
Her ne kadar hyperx cloud alpha s ile arada kalsamda beni hyperx tarafında çeken sadece görsel tasarımdı.
Ve Hyperx kulaklıklarda cross talk ve echoing gibi sorunların olduğunu duydum.
Bununda nedeni hyperx kulaklıklarda 4 kutuplu konnektör kullanılmasıymış sanırım.

Logitech G Pro X 5 kutuplu.

Ve sıra geldi ertelediğimiz mouse'a
Bir Mmorpg bağımlısı olmam ve asus rog serisinden bir fare istememle beraber radarımda şuan
Rog spatha var hem kablolu hem kablosuz kullanılabilmesi kendi şarz istasyonun olması ve 2000Hz iletişim oranına sahip olması beni tamamen kendisine yöneltmekte :D

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
@ugur.gözaydın merhaba. Sistem toplama kısmına bir konu açtım. Direk sonuca ulaştıklarımızı sipariş geçeceğim. Kararsız kaldığım konular var ve gereksiz olan yüksek fiyatlı parçalara fazladan para vermekte istemiyorum. Sizin ve diğer bilgi sahiplerinden yorumlarınızı heyecanla bekliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Rog Spatha iyi ama pek oyuncu dostu değil açıkçası. Çok büyük bir mouse ayrıca ağır ve hantal. Bir diğer eksisi ise 2016 çıkışlı bir ürün artık sensör ve genel olarak eski bir ürün. Kablosuz ürün arıyorsanız aşağıdakileri önereceğim size.

1. Razer Basilisk X Hyperspeed - 379,00 TL - Size bu ürünü daha öncede önerdim diye hatırlıyorum. 16.000 DPI + 450 IPS Tarama + 40G İvmelenme + 1000 Hz Raporlama + 50 Milyon Tuş Ömrü ile çok iyi bir mouse. Ayrıca piyasdaki en hızlı bu fiyata sunulan mouse.
  2. Asus P702 ROG Gladius II Wireless - 615,38 TL - 16.000 DPI + 400 IPS Tarama + 50G İvmelenme + 1000 Hz Raporlama + 50 Milyon Tuş Ömrü ile çok iyi bir mouse.
  3. HyperX Pulsefire Dart - 729,00 TL - 16.000 DPI + 450 IPS Tarama + 50G İvmelenme + 1000 Hz Raporlama + 50 Milyon Tuş Ömrü + Qi Kablosuz Şarj desteği ile çok çok iyi bir mouse. Eğer Qi destekli bir Mousepad alırsanız kablosuz şarj edebilirsiniz bu artısı ile Razer üründen farklı bir ürün.
  4. Razer Viper Ultimate - 1.078,90 TL - 20.000 DPI + 650 IPS Tarama + 50G İvmelenme + 1000 Hz Raporlama + 70 Milyon Tuş Ömrü ile çok çok iyi bir mouse. Ayrıca bu mouse piyadaki en hızlı kablosuz mouse ürünlerindendir. Ben pek anlamam ama sanırım Dünyaca ünlü CSGO oyuncusu TACO bu ürün ile oynuyor reklamını filan gördüm araştırmadım.
Siz bunları önerebilirim en kaliteli bulduğum 4 ürünü paylaştım sizinle.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri