Sağlığı düşük ssd yi depolama alanı olarak kullanma

erenkut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Bilgisayarımdaki SSD sağlığı %44 ve 1-2 hafta da bir %1 daha düşüyor. Ve bu aralar sık sık mavi ekran alıyorum sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Windows bu sürücü de olmadığı takdirde mavi ekran vermez varsayımı içerisindeyim. 1 tane daha SSD alıp yeni aldığım SSD ye windows kurup sağlığı %44 olanı ise depolama alanı olarak kullanırsam bir sorun oluşur mu? SSD nin sağlığı düşük olması depoladığım dosyalara zarar verir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Sağlığı düşük ssd yi depolama alanı olarak kullanma

SSD diskinizin marka modeli nedir? Ayrıca CrystalDiskInfo veya diskinizin kendi yazılımındaki SMART verilerini paylaşır mısınız.

zumzum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Kendi fikrim şu yönde örnek veriyorum oyun depolama için kullanabilirsin ama önemli bir belge vs saklamak için kullanmak kumar oynamak gibi olur bence.

KS

erenkut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
RE: Cvp: Sağlığı düşük ssd yi depolama alanı olarak kullanma

ugur.gozaydin' Alıntı:
SSD diskinizin marka modeli nedir? Ayrıca CrystalDiskInfo veya diskinizin kendi yazılımındaki SMART verilerini paylaşır mısınız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Diske 17.6 TB küsür veri yazmışsınız. Diskin TBW yani yazım ömrüne ait bir bilgiye net olarak emin olamadım ama bazı yerlerde 200 TBW ve 120 TBW yazım ömrü olduğu belirtilmiş. CrystalDiskInfo yazılımı yazım ömrünü diskin sağlığı için ana veri olarak kullandığından düşüş yüzde farkını göz önüne alırsak 120 TBW sonucuna ulaşabiliriz. 480GB bir disk için 120 TBW düşük bir değer ama dert değil. 2. disk olarak kullanabilirsiniz ancak içerisinde önemli dosyalarınızı bırakmayın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri