Samsung R540 Notebook Ram yükseltmesi.

emir35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba, benim cihazım Samsung r540 i3 işlemci 3 GB ram, 2 GB ekran kartı olan bir cihaz. Ben bu cihazda bir kaç yükseltme yapıp kullanmaya devam etmek istiyorum malum piyasada bilgisayar fiyatları uçtu gitti.
Öncelikle soracağım iki şey var, birincisi bu cihazda ram yükseltmesi yapmayı planlıyorum ne almam gerekiyor internette Samsung M471B5273DH0-CH9 4 GB Böyle bir ram buldum sizce doğrumu? İkincisi SSD Takmayı planlıyorum Uyumla alakalı bir sorun yaşar mıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Laptop cihazınızın tam model numarasını verir misiniz. R540 ama tam kodu gerek. Ona göre size RAM ve SSD önerisi yaparız. Birde 2 bileşen için toplam bütçe verin.

KS

emir35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Laptop cihazınızın tam model numarasını verir misiniz. R540 ama tam kodu gerek. Ona göre size RAM ve SSD önerisi yaparız. Birde 2 bileşen için toplam bütçe verin.

Hocam NP- R540- JT03TR Yazıyor model code olarak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizi inceledim 1 GB gümülü RAM 'e sahip görünüyor ve maksimum 4 GB kapasite RAM desteği görünüyor ki 1 GB gömülü + 3 GB RAM 'iniz var yazmışsınız zaten. RAM için yükseltme olası değil.

Cihazınızda SATA 2 portları kullanılıyor görünüyor ki bu port hızı 300mb/s hızlarını destekler. Yani SSD disk alabilirsiniz ama biraz performans kaybı olacaktır. SATA soketleri aynı olur herhangi bir SATA SSD alıp takılı olan diski söküp takabilirsiniz yada CV/DVD okuyucu varsa onu söküp CADDY aparatı satın alıp 2. disk olarak bağlayabilirsiniz.

zonzon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sisteminizi inceledim 1 GB gümülü RAM 'e sahip görünüyor ve maksimum 4 GB kapasite RAM desteği görünüyor ki 1 GB gömülü + 3 GB RAM 'iniz var yazmışsınız zaten. RAM için yükseltme olası değil.

Cihazınızda SATA 2 portları kullanılıyor görünüyor ki bu port hızı 300mb/s hızlarını destekler. Yani SSD disk alabilirsiniz ama biraz performans kaybı olacaktır. SATA soketleri aynı olur herhangi bir SATA SSD alıp takılı olan diski söküp takabilirsiniz yada CV/DVD okuyucu varsa onu söküp CADDY aparatı satın alıp 2. disk olarak bağlayabilirsiniz.

Bende ikinci el NP-R540-JT06TR laptop alıyorum. Laptopa SSD takmayı düşünüyorum hızı konusunda etkisi olur mu? olursa tavsiyeleriniz nedir. Ram öneriniz var mı ? işlemcisi: intel core (TM) i5 M480 olarak görünüyor ve ram 4gb olarak görünüyor . Teşekkürler. ( Laptop daha elime ulaşmadı )

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri