Sapphire RX 6500XT Hakkında Düşünceleriniz Neler?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kreator

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Sistem aşağıdaki belirttiğim gibi olacak, ram ve ssd henüz alınmadı, geçici olarak ekran kartını Sapphire RX 6500XT almayı düşünüyorum, bu kart bu sisteme problem yaratır mı? Sapphire modeli problemli bir model mi? Isı konusunda sanırım zaten ısınmayan bir model.

Kartın aşağıdaki sistemde aşırı sırıttığını, hatta ben nereye düştüm sorusunu sorduğunun farkındayım. :D Hazır sistem almak yerine sistemi kendim dizmeyi tercih ettim, 14 sene sonra ilk defa bilgisayar topladığım için paraya kıydım bu zevki yaşamak istedim biraz açıkçası.

Daha sonrasında minimum 6600XT yada 6700XT düşünüyorum NVIDIA tarafında da sonrasında seçimimi yapabilirim.

• Asus Rog Strix B550E Gaming Anakart (Mevcut)
• Asus Rog Strix 650W 80+ Gold Psu (Mevcut)
• Ryzen 7 5700X İşlemci (Yeni satın alındı)
• Corsair iCue 5000X Black (Yeni satın alındı)
• İşlemci soğutucu karar vermedim.
• Samsung Evo 970 Evo Plus 1.TB M2 Ssd
• G.Skill Trident Z Neo 2x8 3600Mhz 16 cl Ram

Daha sonrasında diğer parçaları tek tek değiştirmekle uğraşacağıma, sadece ekran kartını bir seferde değiştirip sistemi bitirmek istediğimden dolayı bu şekilde topladım.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
İnsanın kendisinin toplaması bir başka gerçekten. Madem ileride upgrade edeceksiniz, 6500XT almanızda bir sıkıntı yok gibi duruyor. Keşke nvidia fiyatları uçmamış olsaydı da onu tavsiye etseydik..

Isınma olarak da çok ısınmayan bir kart genel olarak sapphire markasını da seviyorum. Sapphire pulse tercih edebilirsiniz.

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Sistem aşağıdaki belirttiğim gibi olacak, ram ve ssd henüz alınmadı, geçici olarak ekran kartını RX6500XT almayı düşünüyorum, bu kart bu sisteme problem yaratır mı? Sapphire modeli problemli bir model mi? Isı konusunda sanırım zaten ısınmayan bir model. Kartın aşağıdaki sistemde aşırı sırıttığını, hatta ben nereye düştüm sorusunu sorduğunun farkındayım. :D Hazır sistem almak yerine sistemi kendim dizmeyi tercih ettim, 14 sene sonra ilk defa bilgisayar topladığım için paraya kıydım bu zevki yaşamak istedim biraz açıkçası. Daha sonrasında minimum 6600XT yada 6700XT düşünüyorum Nvidia tarafında da sonrasında seçimimi yapabilirim.

Asus Rog Strix B550E Gaming Anakart (Mevcut)
Asus Rog Strix 650W 80+ Gold Psu (Mevcut)
Ryzen 7 5700X İşlemci (Yeni satın alındı)
Corsair iCue 5000X Black (Yeni satın alındı)
İşlemci soğutucu karar vermedim.

Samsung Evo 970 Evo Plus 1.TB M2 Ssd
G.Skill Trident Z Neo 2x8 3600Mhz 16 cl Ram

Daha sonrasında diğer parçaları tek tek değiştirmekle uğraşacağıma, sadece ekran kartını bir seferde değiştirip sistemi bitirmek istediğimden dolayı bu şekilde topladım.
Hocam 6500xt gibi 64 bit ekran kartı yerine Gtx 1650 gibi 128 bit ekran kartını tavsiye ederim. Dual fanlı bir 1650 ile daha iyi performans alacaginizi dusunuyorum. Fiyatlari neredeyse ayni zaten, fiyat artmadan bir Gtx 1650 almanizi gecici olarak tavsiye ederim

KS

Kreator

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İnsanın kendisinin toplaması bir başka gerçekten. Madem ileride upgrade edeceksiniz, 6500XT almanızda bir sıkıntı yok gibi duruyor. Keşke nvidia fiyatları uçmamış olsaydı da onu tavsiye etseydik..

Isınma olarak da çok ısınmayan bir kart genel olarak sapphire markasını da seviyorum. Sapphire pulse tercih edebilirsiniz.
Tabi upgrade edeceğim. Benim burada merak ettiğim durum bu kartın bu sistemde yazılımsal veya bir başka şekilde bana problem çıkartma olasılığı nedir? Hiç sistem toplamadığımdan böyle problemler olur mu onu da bilmiyorum açıkçası. Sapphire markasını haliyle hiç duymadım kullanmadım. Bu zamana kadar bildiğim markalar asus ve msi'dı :D Tek korkum coil whine.. Bu markada yada bu markanın bu modelinde sık sık coil whine sorunu oluyor mu? Bunu sorma sebebim benim rahatsızlığımın olması, inceden inceye gelen seslere karşı. Evde duvar saati bile bulundurmuyoruz, kalabalığın arasında duyup aşırı derecede rahatsız olup sinirlenebiliyorum.

KS

Kreator

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam 6500xt gibi 64 bit ekran kartı yerine Gtx 1650 gibi 128 bit ekran kartını tavsiye ederim. Dual fanlı bir 1650 ile daha iyi performans alacaginizi dusunuyorum. Fiyatlari neredeyse ayni zaten, fiyat artmadan bir Gtx 1650 almanizi gecici olarak tavsiye ederim
Ne gibi bir fark olur aralarında? sistem direkt olarak pcie 4.0 desteklediği için 6500XT'nin daha performanslı olacağını düşündüm.

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Tabi upgrade edeceğim. Benim burada merak ettiğim durum bu kartın bu sistemde yazılımsal veya bir başka şekilde bana problem çıkartma olasılığı nedir? Hiç sistem toplamadığımdan böyle problemler olur mu onu da bilmiyorum açıkçası. Sapphire markasını haliyle hiç duymadım kullanmadım. Bu zamana kadar bildiğim markalar asus ve msi'dı :D Tek korkum coil whine.. Bu markada yada bu markanın bu modelinde sık sık coil whine sorunu oluyor mu? Bunu sorma sebebim benim rahatsızlığımın olması, inceden inceye gelen seslere karşı. Evde duvar saati bile bulundurmuyoruz, kalabalığın arasında duyup aşırı derecede rahatsız olup sinirlenebiliyorum.
Hocam coil whine biraz şans işi aslında her modelde gözükebiliyor. Bu konuda net bir şey söyleyemem :(

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Ne gibi bir fark olur aralarında? sistem direkt olarak pcie 4.0 desteklediği için 6500XT'nin daha performanslı olacağını düşündüm.
Pci 4.0 konusunda haklisiniz hocam anakartiniz pci 4.0 karsiliyorsa kartin da performansi artacaktir haklisiniz. Bu konuyu aslinda Ugur hocamiza veya Taner hocamiza sorsak bizi daha iyi aydinlatir gibi hocam. Net biliyormus gibi konusmayalim biz. Daha iyi bilen hocalarimiz geldiginde hepimiz bilgilerimizi tazelemis oluruz. Saygi ve sevgilerimle

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
6500 XT alınır ileride yükseltme yapılabilir. 1650 Super buda seçilebilir birebir rakip olarak. İleride değişim yapacaksınız madem idare edilir 1080p oyunculuk için.

Shapphire markasının öneririm ama seçenek varsa XFX veya PowerCooler markasını öneririm.

sercilong

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
78
Pcie 4.0 kullanacağınız için kesinlikle mantıklı tercih olacaktır. Gtx 1660'a yakın bir performans alırsınız.

KS

Kreator

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
6500 XT alınır ileride yükseltme yapılabilir. 1650 Super buda seçilebilir birebir rakip olarak. İleride değişim yapacaksınız madem idare edilir 1080p oyunculuk için.

Shapphire markasının öneririm ama seçenek varsa XFX veya PowerCooler markasını öneririm.
Aralarında ne gibi bir fark var hocam bu markaların?

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Ugur hocam bizi aydınlatırsa ben de bilgilenmiş olacağım. Güzel konu oldu forum için :)
Boost frekans , malzeme kalitesi , sıcaklık gibi farklar var bunun yanı sıra garanti süresi ve garanti kalitesi de dış etkenler.
Xfx ülkemizde yeni duyulan ama üst seviye modelleri çok iyi olan markalardan bir tanesidir. Powercolor AMD kartlarda üst seviye OC ile sunuyor kullanıcıya kartı . Üst seviye kartları çok kallavidir .

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Hocam yurt dışında bu kartlara trash gözü ile bakıyorlar alım gücü yüksek olduğu için. Fakat Türkiye'de kurtarıcı olarak nitelendiriliyor. Günümüz oyunlarını rahatlıkla 1080p çözünürlükte oynuyorsunuz. Alınabilir. Sapphire markası çok kaliteli olmasa da fp ürünleri var.

KS

Kreator

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Boost frekans , malzeme kalitesi , sıcaklık gibi farklar var bunun yanı sıra garanti süresi ve garanti kalitesi de dış etkenler.
Xfx ülkemizde yeni duyulan ama üst seviye modelleri çok iyi olan markalardan bir tanesidir. Powercolor AMD kartlarda üst seviye OC ile sunuyor kullanıcıya kartı . Üst seviye kartları çok kallavidir .
Benim için OC önemli değil çünkü yapmayacağım, saf performansa bakıyorum ben.
Hocam yurt dışında bu kartlara trash gözü ile bakıyorlar alım gücü yüksek olduğu için. Fakat Türkiye'de kurtarıcı olarak nitelendiriliyor. Günümüz oyunlarını rahatlıkla 1080p çözünürlükte oynuyorsunuz. Alınabilir. Sapphire markası çok kaliteli olmasa da fp ürünleri var.
Ne gibi eksileri var bilgilendirir misiniz beni?

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Benim için OC önemli değil çünkü yapmayacağım, saf performansa bakıyorum ben.

Ne gibi eksileri var bilgilendirir misiniz beni?
Oc dediğimiz olay saf güce etki ediyor. Karttan karta , markadan markaya değişen birçok artı ve eksi mevcut. Tek kalemde söylemem yanlış olur çünkü deneyimimin olmadığı markalar var. 6500xt de bu model çok iyi denilebilecek bir model yok zaten çipset iyi değil. Hiçbirisi üzmez , geçtiğimiz hafta 3500 TL lere kadar gerilemişti, bulunca direk yapıştırın alın.

KS

Kreator

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Oc dediğimiz olay saf güce etki ediyor. Karttan karta , markadan markaya değişen birçok artı ve eksi mevcut. Tek kalemde söylemem yanlış olur çünkü deneyimimin olmadığı markalar var. 6500xt de bu model çok iyi denilebilecek bir model yok zaten çipset iyi değil. Hiçbirisi üzmez , geçtiğimiz hafta 3500 TL lere kadar gerilemişti, bulunca direk yapıştırın alın.
Ben bildiğim markayı almak istiyorum aslında asus dual modeli vardı kafamda ama sapphire ile aralarında 1000tl fark var o yüzden sapphire modelini soruyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben bildiğim markayı almak istiyorum aslında asus dual modeli vardı kafamda ama sapphire ile aralarında 1000tl fark var o yüzden sapphire modelini soruyorum.
Eğer içiniz sinmeyecekse karar sizin ama ileride yükseltme yapacağınız bir kart için marka odaklı tercih yapmak bence doğru değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri