bahagulbey' Alıntı:
Merhabalar öncelikle iyi çalışmalar. Benim sorunum şu online oyun oynarken birden internetim kesiliyor bilgisayarda wifi kısmına baktığımda ise gördüğüm sınırlı yazısı, uzun zamandır bu hata ile karşı karşıyayım internetten araştırmalar yaptım fakat sonuca çözüme ulaşamadım bana yardımcı olur musunuz ?
Kullandığınız cihazın marka ve model numarasını paylaşın. Birde Wifi kartınızı güncelleyin güncel değilse ki çoğunlukla güncel olmaz bu sürücü. Ayrıca Wifi kartınızı manuel IP ile bağlayın sisteminize. Onuda şu şekilde yapabilirsiniz. Windows 10 için anlatıyorum Windows Ayarları / Ağ ve İnternet sekmesine girin ve buradan Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir deyin. Açılan pencereden Wifi kartınıza çift tıklayın ve açılan pencerede Özellikler deyin ve yine açılan pencereden Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) kısmına çift tıklayın ve yine açılan pencerede şu adımları izleyin. Aşağıdaki IP adresini kullan deyin ve sırasıyla,
IP adresi :
192.168.X.X - Buradaki
X.X işareti modeminizden sonraki ilk
IP olsun ama bunu yapmadan önce diğer tüm Wifi ve kablo ile modeminize bağlı aygıtlardan bağlantıları kesin ki çakışma olmasın.
Modem IP 'si modem arayüzüne girdiğiniz
IP numarasıdır. Örneğin çoğu modemde
192.168.1.1 yada
192.168.2.1 olur. Sizinki nedir bilmiyorsanız başlata
CMD yazın ve
Komut istemini çalıştırın. Açılan siyah ekrana
ipconfig yazın ve
ENTER 'a basın. Aşağıdaki bilgilerde
Default Gateway yazan
modem IP adresinizdir. Bundan sonraki ilk IP adresini bu sisteminize verirseniz. Bu sayede ilk öncelikli bağlantı sizin olur. Yani şu şekilde yapacaksınız
IP adresi kısmını
Default Gateway adresiniz diyelim ki
192.168.1.1 çıktı siz
IP adresi kısmına
192.168.1.2 yapacaksınız yani 2 numaralı cihaz.
Alt ağ maskesi :
255.255.255.0 - Burası değişmez bu şekilde yapacaksınız.
Varsayılan ağ geçidi : Bu kısım modem IP adresiniz olacak yani
Default Gateway sonucu hangi IP çıktıysa o yazılacak. Yani IP adresindeki örnekte verdiğim gibi
192.168.1.1 örnek sadece bu sizde ne ise siz onu yazacaksınız.
Aşağıdaki DNS sunucusunu kullan deyin ve aşağıya
Google DNS adresini yazın en hızlılardan birisidir ki oda şu oluyor.
Tercih edilen DNS sunucusu :
8.8.8.8
Diğer edilen DNS sunucusu :
8.8.4.4
Tüm bu IP işlemleri şunun için eğer IP kaynaklı bir düşme oluyorsa bunun önüne geçmek için yapıyoruz bunları. Sürücü güncellemesi olayı ise sürücü kaynaklı sorunlar için. Ayrıca birde cihazınızın marka modelini istedim oda şunun için bazen Wifi kartını Windows kendisi bulamayabiliyor güncellemek için o yüzden istediğim ki kendi sitesine bakalım son sürüm Wifi sürücüsü nedir eğer varsa oradan indirelim yoksa el ile manuel bulup güncelleyeceksiniz.