SINIRLI AĞ HATASI

bahagulbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar öncelikle iyi çalışmalar. Benim sorunum şu online oyun oynarken birden internetim kesiliyor bilgisayarda wifi kısmına baktığımda ise gördüğüm sınırlı yazısı, uzun zamandır bu hata ile karşı karşıyayım internetten araştırmalar yaptım fakat sonuca çözüme ulaşamadım bana yardımcı olur musunuz ?​

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
bahagulbey' Alıntı:
Merhabalar öncelikle iyi çalışmalar. Benim sorunum şu online oyun oynarken birden internetim kesiliyor bilgisayarda wifi kısmına baktığımda ise gördüğüm sınırlı yazısı, uzun zamandır bu hata ile karşı karşıyayım internetten araştırmalar yaptım fakat sonuca çözüme ulaşamadım bana yardımcı olur musunuz ?​

Kullandığınız cihazın marka ve model numarasını paylaşın. Birde Wifi kartınızı güncelleyin güncel değilse ki çoğunlukla güncel olmaz bu sürücü. Ayrıca Wifi kartınızı manuel IP ile bağlayın sisteminize. Onuda şu şekilde yapabilirsiniz. Windows 10 için anlatıyorum Windows Ayarları / Ağ ve İnternet sekmesine girin ve buradan Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir deyin. Açılan pencereden Wifi kartınıza çift tıklayın ve açılan pencerede Özellikler deyin ve yine açılan pencereden Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) kısmına çift tıklayın ve yine açılan pencerede şu adımları izleyin. Aşağıdaki IP adresini kullan deyin ve sırasıyla,

IP adresi : 192.168.X.X - Buradaki X.X işareti modeminizden sonraki ilk IP olsun ama bunu yapmadan önce diğer tüm Wifi ve kablo ile modeminize bağlı aygıtlardan bağlantıları kesin ki çakışma olmasın. Modem IP 'si modem arayüzüne girdiğiniz IP numarasıdır. Örneğin çoğu modemde 192.168.1.1 yada 192.168.2.1 olur. Sizinki nedir bilmiyorsanız başlata CMD yazın ve Komut istemini çalıştırın. Açılan siyah ekrana ipconfig yazın ve ENTER 'a basın. Aşağıdaki bilgilerde Default Gateway yazan modem IP adresinizdir. Bundan sonraki ilk IP adresini bu sisteminize verirseniz. Bu sayede ilk öncelikli bağlantı sizin olur. Yani şu şekilde yapacaksınız IP adresi kısmını Default Gateway adresiniz diyelim ki 192.168.1.1 çıktı siz IP adresi kısmına 192.168.1.2 yapacaksınız yani 2 numaralı cihaz.

Alt ağ maskesi : 255.255.255.0 - Burası değişmez bu şekilde yapacaksınız.

Varsayılan ağ geçidi : Bu kısım modem IP adresiniz olacak yani Default Gateway sonucu hangi IP çıktıysa o yazılacak. Yani IP adresindeki örnekte verdiğim gibi 192.168.1.1 örnek sadece bu sizde ne ise siz onu yazacaksınız.

Aşağıdaki DNS sunucusunu kullan deyin ve aşağıya Google DNS adresini yazın en hızlılardan birisidir ki oda şu oluyor.

Tercih edilen DNS sunucusu : 8.8.8.8

Diğer edilen DNS sunucusu : 8.8.4.4

Tüm bu IP işlemleri şunun için eğer IP kaynaklı bir düşme oluyorsa bunun önüne geçmek için yapıyoruz bunları. Sürücü güncellemesi olayı ise sürücü kaynaklı sorunlar için. Ayrıca birde cihazınızın marka modelini istedim oda şunun için bazen Wifi kartını Windows kendisi bulamayabiliyor güncellemek için o yüzden istediğim ki kendi sitesine bakalım son sürüm Wifi sürücüsü nedir eğer varsa oradan indirelim yoksa el ile manuel bulup güncelleyeceksiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizin modelini yazın ağ kartınıza bakalım belki sürücüdür sorun oda olmaz ise modeminize bakarız belki modem atıyordur sizi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aslında laptop modelinizi cihazın arkasında veya üzerinde bir etikette model numarası olarak bulabilirsiniz eğer bulamazsınız şöyle yapın bu sayede ağ kartınızı bulabiliriz.

Aygıt yöneticisini açın ve wifi ağ kartınızı ağ bağdaştırıcılarında bulun. Daha sonra bu aygıt yöneticisindeki kartınıza ait aygıta çift tıklayın ve açılan pencerede Ayrıntılar sekmesine gelin. Özellik kısmından Donanım kimlikleri deyin ve Değer kısmındaki listeden en tepedeki veriye sağ tıklayıp kopyala deyip buradan paylaşın. Bu kod numarası ile ağ kartınızın marka modeli ve sürücüsünü bulabiliriz. Aslında cihaz sitesinden indirmek daha iyi olurdu ama bulamazsınız cihazın model numarasını dert değil bu yöntemde işe yarar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

bahagulbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n ağ kartınız bu model. Şimdi sürücüsünü bulalım ama işletim sisteminiz nedir onu paylaşın.

İşletim sistemine gerek kalmadı https://www.realtek.com/en/agree-to-download?downloadid=4af6c78d0912f44210d3991b13e9d5d9 sürücünüz burada. Eski sürücüyü kaldırıp şunu kurar mısınız. I accept to the above. onaylayın ve e-posta girip indir deyin.

[font=arial, sans-serif]Ürün bağlantısı boş, lütfen indirme merkezi sayfasından ürünü bulun, normal olarak indirmek için indirme simgesini tıklayın yazıyor herhangi bir postaya mesajda gelmedi [/font]

KS

bahagulbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
linki başarılı bir şekilde indirdim siz bana eski sürücüyü kaldıracağımı söylemiştiniz o konu hakkında da bana yardımcı olur musunuz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aygıt yöneticisinden Wifi ağ kartınıza sağ tıklayın ve cihazı kaldır deyin bir pencerede sürücü yazılımınıda kaldır diye seçenek olması gerek ona da basın sonra sürücüyü kurun.

KS

bahagulbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kaldırdım daha sonrasında setup açtım yüklendi yeniden başlattım şimdi ise kırmızı çarpı var hiç bağlanmıyor :((

Ağ bağdaştırısında ise gözükmüyor :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ağ kartınızı doğru ağ kartınızı sildiğinizden emin misiniz? Birde Windows güncellemelerini kontrol edin ayrıca birde sürücüyü sildiğiniz için sistemi yeniden başlatmanız gerekebilir.

KS

bahagulbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows güncelledim driver güncelledim geri geldi problem yok ama oyuna girdiğimde tekrardan atıyor acaba modem arayüzünden bir çözüm yolu bulabilir miyiz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Modeme yakın olarak denediniz mi? Belki sinyal odaklıdır diye söyledim yani cihazınızın alıcısı yada modem dağıtısı yetersiz ise buda sorun olabilir deneyin yakından sorun çözülürse sinyal arttırmak için çözüm yapalım. Buda değilse modem ayarlarına ve güncellemesine bir bakarız.

KS

bahagulbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Modeme yakın olarak denedim olmadı yüksek ihtimalle sinyal odaklı şu karantina günlerini böyle geçirmek çok kötü :(

Teamwiewer ile uzaktan yardımci olma fırsatınız var mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Team ile bakarım ama neye bakacağım ki her şeyi size anlatıyorum zaten. Modem odaklı yada alıcınız odaklı sorun olabilir büyük ihtimalle. Size birde tüm ağ ayarlarını sıfırlama önereyim sonrasında buda işe yaramaz ise modeme reset atmanızı isteyeceğim.

Tüm ağ ayarlarınızı sıfırlamak ve Cache dosyalarını silmek sorunu çözebilir. Aşağıdaki verdiklerimi uygulayın.
  • @echo off
    netsh int ip reset a.txt
    ipconfig /flushdns
    ipconfig /registerdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    netsh winhttp reset proxy
    netsh winsock reset
    netsh advfirewall reset

del /s /f /q %userprofile%\Recent\*.*
    del /s /f /q C:\Windows\Prefetch\*.*
    del /s /f /q C:\Windows\Temp\*.*
    del /s /f /q %userprofile%\appdata\local\temp\*.*
    exit
Bir Not Defteri açın ve yukarıdaki kodları yazın yada kopyala yapıştır yapın. Dosya / Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Yani bir isin verip sonuna .bat yazacaksınız. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız ve bir siyah DOS ekranı açılacak. İşlemleri uygulayacak ve DOS ekranı kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlemde çok uzun süre takılırsa ki 1 dk. sürecektir en uzun işlem bundan uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz. İlk boşluğa kadar olan kod kısmı interneti komple sıfırlayacak ve diğer kısım sistemdeki kalıntı dosyaları temizleyecek. İşlemlerden sonra DOS ekranı kapanacak ve siz sistemi yeniden başlatacaksınız. Sistem açıldığında biraz bekleyin yeniden ayarlamalar yapılacak otomatik olarak sonra internet gelecek. Tekrar deneyin sorun devam ediyor mu.

Eğer bu dosyayı hazırlayamazsanız anlattım detaylıca ama aynı şeyi başlata CMD yazın ve Komut İstemini sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştırın. Açılan siyah ekrana aşağıdaki kodları sırasıyla el ile yazıp her satırı yazınca ENTER tuşuna basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin ve diğer koda geçin. Buda aynı işlem ama el ile manuel ilerliyorsunuz.

• netsh int ip reset a.txt
    ipconfig /flushdns
    ipconfig /registerdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    netsh winhttp reset proxy
    netsh winsock reset
    netsh advfirewall reset

del /s /f /q %userprofile%\Recent\*.*
    del /s /f /q C:\Windows\Prefetch\*.*
    del /s /f /q C:\Windows\Temp\*.*
    del /s /f /q %userprofile%\appdata\local\temp\*.*