Sistem birbiriyle uyumlu mudur ? Özellikle PSU olarak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KNSRI

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle selamlar. Uzun süredir bilgisayar toplama konusunda araştırmalar yapıyorum ve sonunda bir sonuca ulaştım. Sizden isteğim sistemin birbirleriyle uyumlu olup olmadığını söylemenizdir.
NOT: Sistem oyun,edit ve ileride yayın yapılmak üzere toplanmıştır. 2-3 Yıl sonrasında bu sistemi geliştirerek yazılım üzerine çalışabilir miyim ?

İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 3600x
ANAKART: ASUS TUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI)
RAM: Team T-Force Vulcan (2x8GB) DDR4 3200MHzTeam T-Force Vulcan (2x8GB) DDR4 3200MHz
SSD: Xpg SX8100 512GB 3500MB-3000MB
Ekran Kartı : GİGABYTE RTX 2060 Super
KASA: Aerocool Airhawk Duo
PSU: GIGABYTE P650B

Bu sistem hakkında aklımda bazı soru işaretleri var.
1.) PSU'yu araştırdım kaliteli olduğu söyleniyor. Aranızda bu PSU hakkında bilgisi olan var mı ?
2.)Yukarıda yazan sisteme 650w PSU yeterli olur mu ?
3.)PSU'nun kabloları sistemle uyumlu mu ? (Bazı güç kaynakları uyumlu olmuyormuş.)
4.)Sisteme ekstra soğutucu lazım olur mu ? 

Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemde bazı değişmesi gereken bileşenler var. RAM olarak 3600 MHz bir bellek seçin Ryzen 3000 serisi bir işlemciden tam verim alabilmek için bunu yapmanız gerek. https://www.itopya.com/hyperx-8gb-fury-rgb-3600mhz-cl17-ddr4-single-kit-ram/ bu bellekten 2 adet seçerseniz 874 TL yapıyor.

Sonrasında PSU olarak 550W üzeri her güç kaynağı ile bu sistemi sorunsuz beslersiniz. Seçtiğiniz model fena değil ama size daha iyi ürünler önereceğim.

1. High Power Performance GD 600W 80+ Gold - 542 TL - Japon Kapasitörlere sahip ve 6 akım koruması sunan çok iyi bir üründür.
  2. Aerocool Aero White 650W 80+ - 544 TL - Japon Kapasitörlere sahip ve 5 akım koruması sunan çok iyi bir üründür.
  3. Seasonic Core GC 650W 80+ GOLD - 703 TL - - Japon Kapasitörlere sahip ve 5 akım koruması sunan çok iyi bir üründür. Bu ürün diğerlerinden farklı olarak 2 yıl değil 7 yıl garantilidir ama fiyatıda biraz daha fazla.
İşlemciyi 3600 modele düşürebilirsiniz ekstra boşa masraf yapmayın +200 mhz için. Aradaki fiyat farkı +200 gibi bir rakamsa bu farka değmez. 

Ekstra soğutmaya OC yapmayacaksanız gerek yok.

Anakartıda https://www.sinerji.gen.tr/asus-prime-b550m-a-4600mhz-oc-rgb-m2-wi-fi-am4-matx-anakart-p-36246 bu modele düşürebilirsiniz. O işlemciye bu anakart yeterli. İleride yükseltme yapacaksanız TUF modeli alabilirsiniz.

KS

KNSRI

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistemde bazı değişmesi gereken bileşenler var. RAM olarak 3600 MHz bir bellek seçin Ryzen 3000 serisi bir işlemciden tam verim alabilmek için bunu yapmanız gerek. https://www.itopya.com/hyperx-8gb-fury-rgb-3600mhz-cl17-ddr4-single-kit-ram/ bu bellekten 2 adet seçerseniz 874 TL yapıyor.

Sonrasında PSU olarak 550W üzeri her güç kaynağı ile bu sistemi sorunsuz beslersiniz. Seçtiğiniz model fena değil ama size daha iyi ürünler önereceğim.

1. High Power Performance GD 600W 80+ Gold - 542 TL - Japon Kapasitörlere sahip ve 6 akım koruması sunan çok iyi bir üründür.
  2. Aerocool Aero White 650W 80+ - 544 TL - Japon Kapasitörlere sahip ve 5 akım koruması sunan çok iyi bir üründür.
  3. Seasonic Core GC 650W 80+ GOLD - 703 TL - - Japon Kapasitörlere sahip ve 5 akım koruması sunan çok iyi bir üründür. Bu ürün diğerlerinden farklı olarak 2 yıl değil 7 yıl garantilidir ama fiyatıda biraz daha fazla.
İşlemciyi 3600 modele düşürebilirsiniz ekstra boşa masraf yapmayın +200 mhz için. Aradaki fiyat farkı +200 gibi bir rakamsa bu farka değmez. 

Ekstra soğutmaya OC yapmayacaksanız gerek yok.

Anakartıda https://www.sinerji.gen.tr/asus-prime-b550m-a-4600mhz-oc-rgb-m2-wi-fi-am4-matx-anakart-p-36246 bu modele düşürebilirsiniz. O işlemciye bu anakart yeterli. İleride yükseltme yapacaksanız TUF modeli alabilirsiniz.

Maalesef ramleri almış bulunmaktayım. Önermiş olduğunuz PSU ları araştırdım nedense önerilmiyor. FSP marka önerirseniz çok mutlu olurum. PSU için bütçem 500 en fazla 600 TL. 650W +80 olması istiyorum çünkü sistem ileriye dönük olacak. Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bellekler iyi olmamış ama olsun.

PSU olarak kim neyi önermiyor acaba :) cidden gülerim buna ben. HighPower markası dünyada sayılı PSU üreticilerinden birisidir. Bir sürü dünya markası olarak bilinen markaya PSU üretimi yapar kendi ürünleri dışında. Aerocool ürününü CWT firması yapıyor ve bu firma dünyanın en büyük diğer markalara PSU üreten şirketlerinden tepede olan firmalardan birisidir. Seasonic firması bu piyasanın en prestijli en büyük firmasıdır ki Seasonic firmasıda HighPower gibi aslında bildiğiniz pek çok markanın PSU modellerini üreten çok büyük ciddi bir firmadır. FSP markasıda Seasonic ile birebir aynı kefede olan bir markadır. Marka bazlı size kötü bir ürün önerisi yapmadım hatta en iyileri önerdim. FSP markasında bu ürünler değerinde bir ürün yok bu fiyatlara.

KS

KNSRI

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bellekler iyi olmamış ama olsun.

PSU olarak kim neyi önermiyor acaba :) cidden gülerim buna ben. HighPower markası dünyada sayılı PSU üreticilerinden birisidir. Bir sürü dünya markası olarak bilinen markaya PSU üretimi yapar kendi ürünleri dışında. Aerocool ürününü CWT firması yapıyor ve bu firma dünyanın en büyük diğer markalara PSU üreten şirketlerinden tepede olan firmalardan birisidir. Seasonic firması bu piyasanın en prestijli en büyük firmasıdır ki Seasonic firmasıda HighPower gibi aslında bildiğiniz pek çok markanın PSU modellerini üreten çok büyük ciddi bir firmadır. FSP markasıda Seasonic ile birebir aynı kefede olan bir markadır. Marka bazlı size kötü bir ürün önerisi yapmadım hatta en iyileri önerdim. FSP markasında bu ürünler değerinde bir ürün yok bu fiyatlara.

Hocam kusura bakmayın yoruyorum sizi. Bu psu hakkında bilginiz var mı önerir misiniz ?
Anakarta bağlarken pin girişlerinde sorun falan yaşar mıyım ?
Sharkoon SHP650 V2  650W 80+

Pek olumsuz yorumla karşılaşmadım ama bilmediğim bir marka olduğu için tedirginim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
F/P ucuz iyi bir güç kaynağıdır ama çok kaliteli bir sisteminiz var önerdiklerimden birini alın. Çok kalitesiz kalıyor bu ürün önerdiklerim karşısında.

KS

KNSRI

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
F/P ucuz iyi bir güç kaynağıdır ama çok kaliteli bir sisteminiz var önerdiklerimden birini alın. Çok kalitesiz kalıyor bu ürün önerdiklerim karşısında.
High power ve aerocool markaları hem internet kullanıcıları olsun hem de yakın çevremden olsun önerilmiyor. Bir arkadaşım high power'ın 650W lık bir psu'nu kullanıyordu. 8 ay sonra değiştirmek zorunda kaldı.

Sizin düşüncelerinizi önemsiyorum ve araştırıyorum da böyle bir sistem toplayınca bilinmedik internette hakkında fazla bilgi olmayan sistemler kullanmak da pek istemiyorum. Diğer önermiş olduğunuz psu yada bütçem yetmiyor.

Yeni 2 psu söyleyeyim sizin düşüncenizi önemsiyorum.
FSP HYDRO Serisi HD600 600W 80+ Bronze
Corsair VS650 650W 80+ 

Uzun aradan sonra böyle bir bilgisayar topladığım için bilindik ve sorun yaratmayacak bir psu aklımda soru işareti bırakmaz. Sizede zahmet verdim kusura bakmayın

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri