Öncelikle selamlar. Uzun süredir bilgisayar toplama konusunda araştırmalar yapıyorum ve sonunda bir sonuca ulaştım. Sizden isteğim sistemin birbirleriyle uyumlu olup olmadığını söylemenizdir.
NOT: Sistem oyun,edit ve ileride yayın yapılmak üzere toplanmıştır. 2-3 Yıl sonrasında bu sistemi geliştirerek yazılım üzerine çalışabilir miyim ?
İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 3600x
ANAKART: ASUS TUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI)
RAM: Team T-Force Vulcan (2x8GB) DDR4 3200MHzTeam T-Force Vulcan (2x8GB) DDR4 3200MHz
SSD: Xpg SX8100 512GB 3500MB-3000MB
Ekran Kartı : GİGABYTE RTX 2060 Super
KASA: Aerocool Airhawk Duo
PSU: GIGABYTE P650B
Bu sistem hakkında aklımda bazı soru işaretleri var.
1.) PSU'yu araştırdım kaliteli olduğu söyleniyor. Aranızda bu PSU hakkında bilgisi olan var mı ?
2.)Yukarıda yazan sisteme 650w PSU yeterli olur mu ?
3.)PSU'nun kabloları sistemle uyumlu mu ? (Bazı güç kaynakları uyumlu olmuyormuş.)
4.)Sisteme ekstra soğutucu lazım olur mu ?
Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
NOT: Sistem oyun,edit ve ileride yayın yapılmak üzere toplanmıştır. 2-3 Yıl sonrasında bu sistemi geliştirerek yazılım üzerine çalışabilir miyim ?
İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 3600x
ANAKART: ASUS TUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI)
RAM: Team T-Force Vulcan (2x8GB) DDR4 3200MHzTeam T-Force Vulcan (2x8GB) DDR4 3200MHz
SSD: Xpg SX8100 512GB 3500MB-3000MB
Ekran Kartı : GİGABYTE RTX 2060 Super
KASA: Aerocool Airhawk Duo
PSU: GIGABYTE P650B
Bu sistem hakkında aklımda bazı soru işaretleri var.
1.) PSU'yu araştırdım kaliteli olduğu söyleniyor. Aranızda bu PSU hakkında bilgisi olan var mı ?
2.)Yukarıda yazan sisteme 650w PSU yeterli olur mu ?
3.)PSU'nun kabloları sistemle uyumlu mu ? (Bazı güç kaynakları uyumlu olmuyormuş.)
4.)Sisteme ekstra soğutucu lazım olur mu ?
Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.