Birkaç aydır bu problemle karşı karşıyayım, sorunun kaynağının ne olduğuna dair fikrim yok.
1) Sistemde oyun oynuyorum, normal günlük kullanıyorum problem yok fakat birden donup, sistemde görüntü gidiyor, her şey açık fanlar dönüyor, anakart üzerinde CPU ışığı yanıyor. Mouse klavye ışıkları sönüyor.
Donması sürekli olan bir şey değil. Bazen 1 hafta sonra oluyor ve o hafta tertemiz sorunsuz kullanıyorum.
2) Sıcaklık değerleri gayet normal.
3) En son geçen cumartesi dondu 2 kere, bugün 13.06.2020'de 1 kere dondu sorunu araştırıyorum.
4) Bu konuda ne yapabilirim? Olay görüntüleyici de şöyle bir şey karşıma çıkıyor PSU'dan şüpheleniyorum
Sistemim aşağıdaki gibidir.
işlemci: AMD Ryzen 5 2600.
anakart : MSI B450 Tomahawk.
RAM: G.Skill Ripjaws 1x8GB 3000MHz CL15.
PSU: FSP Hydro 700 700W 80+ Bronze.
kasa: Phanteks P350X.
GPU: Sapphire RX 580 Nitro+ 8 GB.
SSD : Samsung 860 Evo 250GB.
1) RAM testi yaptım memtest ile boot ederek yaklaşık 2-3 saat sürdü 0 hata.
2) Eğer donma olayında işlemci problemse neden 1 haftadır donmuyor.
3) Az önce stress testine soktum 10 dakika boyunca kapanma olmadı.
Problem sizce ne olabilir. Power Kernel 41 63 araştırınca birçok kişi PSU değiştirerek sorunu çözmüş.
1) Sistemde oyun oynuyorum, normal günlük kullanıyorum problem yok fakat birden donup, sistemde görüntü gidiyor, her şey açık fanlar dönüyor, anakart üzerinde CPU ışığı yanıyor. Mouse klavye ışıkları sönüyor.
Donması sürekli olan bir şey değil. Bazen 1 hafta sonra oluyor ve o hafta tertemiz sorunsuz kullanıyorum.
2) Sıcaklık değerleri gayet normal.
3) En son geçen cumartesi dondu 2 kere, bugün 13.06.2020'de 1 kere dondu sorunu araştırıyorum.
4) Bu konuda ne yapabilirim? Olay görüntüleyici de şöyle bir şey karşıma çıkıyor PSU'dan şüpheleniyorum

Sistemim aşağıdaki gibidir.
işlemci: AMD Ryzen 5 2600.
anakart : MSI B450 Tomahawk.
RAM: G.Skill Ripjaws 1x8GB 3000MHz CL15.
PSU: FSP Hydro 700 700W 80+ Bronze.
kasa: Phanteks P350X.
GPU: Sapphire RX 580 Nitro+ 8 GB.
SSD : Samsung 860 Evo 250GB.
1) RAM testi yaptım memtest ile boot ederek yaklaşık 2-3 saat sürdü 0 hata.
2) Eğer donma olayında işlemci problemse neden 1 haftadır donmuyor.
3) Az önce stress testine soktum 10 dakika boyunca kapanma olmadı.
Problem sizce ne olabilir. Power Kernel 41 63 araştırınca birçok kişi PSU değiştirerek sorunu çözmüş.