Sistem güncellemem için yardım :)

Praks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şu an ki sistemim

Msi RX 470 8GB Ekran Kartı
İntel İ3 6098P İşlemci
8GB DDR 4 RAM (Mhz değeri düşüktü ama şu an hatırlayamıyorum)
Msi H110M PRO-VD  Anakart
1TB HDD
600watt Güç kaynağı 
Bu sistem artık bana asla yetmiyor bilgisayardan en ufak bir zevk dahi alamıyorum :( o yüzden güncellemeye karar verdim karar verdiğim yeni bileşenler;

İşlemci: İ5 10400F
Anakart: [font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Msi B460M Pro[/font]
Ram: Gskıll 8gb ddr4 3000 mhz

Sizce iyi mi? Yoksa daha iyi olabilir mi? Önerilerinize açığım :) şimdiden teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci gücü olarak mı sıkıntı yaşıyorsunuz işlemci değişimi yaptığınız için soruyorum bunu? Bir defa RAM eklenecek sisteme orası tamam. Eğer oyunlarda işlemci 100% ekran kartı 90% altındaysa işlemci değişimide gerekiyor size demektir. O zaman işlemci ve anakart değişimi yapabilirsiniz. Bu arada Ryzen 3000 serisi sistem almanız size gelecekte daha fazla işlemci yükseltme seçenekleri sunar ve performans kaybınız çok çok büyük olmaz ki Ryzen 3000 serisi işlemcilerin INTEL karşılıklarından farklı bir yanı yok performans olarak aynı değerleri veriyor işlemciler ve daha fazla artınız olur hem çok çekirdek avantajında iş odaklı hem soğutucu vs. işinde daha iyi hemde fiyat noktasında.

Bütçe belirtirseniz yardımcı olabilirim.

KS

Praks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemci gücü olarak mı sıkıntı yaşıyorsunuz işlemci değişimi yaptığınız için soruyorum bunu? Bir defa RAM eklenecek sisteme orası tamam. Eğer oyunlarda işlemci 100% ekran kartı 90% altındaysa işlemci değişimide gerekiyor size demektir. O zaman işlemci ve anakart değişimi yapabilirsiniz. Bu arada Ryzen 3000 serisi sistem almanız size gelecekte daha fazla işlemci yükseltme seçenekleri sunar ve performans kaybınız çok çok büyük olmaz ki Ryzen 3000 serisi işlemcilerin INTEL karşılıklarından farklı bir yanı yok performans olarak aynı değerleri veriyor işlemciler ve daha fazla artınız olur hem çok çekirdek avantajında iş odaklı hem soğutucu vs. işinde daha iyi hemde fiyat noktasında.

Bütçe belirtirseniz yardımcı olabilirim.

Eskiden oyunlarda 150 FPS'e kadar çıkıyordum ama artık 30 40 fpsi zor görüyorum her şeyi denedim olmadı işlemci çok zorlanıyor sanıyorsam ekran kartında bir sorun olduğunu açıkçası düşünmüyorum bütçem max 3000 lira ilgin için çok teşekkür ederim

KS

Praks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
CPU : AMD Ryzen 5 3600 - 1.568 TL

MB : GIGABYTE B450 GAMING X - 728 TL

RAM : 

1. G.SKILL 8GB 3600MHz CL18 - 286 TL - 572 TL
  2. Kingston 8GB HyperX Fury RGB 3200MHz CL16 - 349 TL 2 adet 698 TL
  3. Kingston 8GB HyperX Fury 3600MHz CL17 - 410 TL 2 adet 820 TL
Bu üçlüyü alabilirsiniz. Performanslı ve geleceğe dönük bir sistem kurarsanız.
Verdiğiniz linklerdeki siteler güvenilir mi? Daha önce hiç duymadım da.
Ha bir de ayrıca ryzen 5 3600 yerine intel i5 10400F daha iyi değil mi? Youtubede baktığım zaman testlerde daha iyi olduğunu gözlemledim sanırım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Webdenal en büyük alışveriş mecralarından birisidir. Bizdehesaplı firmasıda en bilindik alışveriş mecralarından birisidir sorun yok yani sitelerde.

İşlemcilerin kıyaslamasına gelirsek neye göre kıyasladığınıza göre değişir.

Örnek olarak AMD R5 3600 alırsanız işlemci bir defa OC olabiliyor ve B450 anakartıda buna izin veriyor. Daha yüksek bellek frekansı destekliyor ve anakart platformu Ryzen 9 3950X gibi şuanda ki en iyi işlemciyi destekliyor. Ayrıca yanında adam gibi bir soğutucu geliyor. INTEL de çok vasat bir soğutucu geliyor işlemci yanında. Sadece 1 eksisi var oda ortalama 5 ile 10 FPS kadar bir oyunda performans kaybı var o kadar. Ancak OC olabildiği için bu görmezden gelinebilir ve yine OC olabildiği için işlemci artık yetersiz olduğu kadar uzun yıllar kullandınız diyelim işlemciyi OC yapıp +200 MHz filan bir fark ile kullanım süresini uzatabilirsiniz.

INTEL işlemcinin eksileri OC olamıyor ki K serisi OC olabilen bir işlemci alsanız bile Z serisi bir anakart olmadan OC yapamazsınız. 2933 MHz üzerinde bellek desteği yok ki zaten INTEL işlemciler bellek frekansından çok etkilenmiyorlar. Soğutucu yönünden zayıf. Bunlar dışından normal şartlarda +5 ile 10 FPS avantajı doğrudur. 

Eğer INTEL isterseniz aşağıdaki kombini alabilirsiniz.

CPU : INTEL i5 10400F - 1.497 TL

MB : Gigabyte H410M-S2H - 620 TL

RAM : Kingston 16GB(2x8) HyperX Predator Siyah RGB Led 2933mhz CL15 DDR4 Ram (HX429C15PB3AK2/16) - 790 TL

Soğutma : Dark Freezer X94BL 2x92mm PWM FAN - 176 TL

Toplam : 3.083 TL yapıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri