Sistem Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Gigabyte - aorus-elite olduğunu yukarda  söyledim. :)

Jilet23' Alıntı:

Gigabyte - aorus-elite olduğunu yukarda  söyledim. :)
 9700K için, bu anakartı alın.Gigabytenin ,bu modelini.

KS

Jilet23

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
@met61
kardeşim başını gene ağrıtmış gibi olacağım ama bir de şu sisteme bakarmısın aklımda bir sürü farklı farklı sistem oluşuyor işlemci, anakart, ekran kartı, aynı ama kasa sogutucu ve psu durmadan değiştirim duruyorum nedense. Benim istediğim sistem beni 5 yıldan fazla idare edecek oyun oynatacak 1080p 240hz bir monitör de işte şu oyun yeni çıktı diyecekler ben indireceğim ve bana fps konusunda oyun kalitesi konusunda sorun çıkartmayacak olması lazım. Bu sistemi aldıktan 2 yıl sonra yeni gelen oyunu dona kasa oynatırsa bir anlamı kalmayacak benim için... Moderatör arkadaşlarda bakarlarsa iyi olur nasıl bir sistem olduğu hakkında... Aslında sistemi PCH ekibinin toplamasını istiyordum, fakat ulaşım olarak bana baya baya ters kaldı...
https://hizliresim.com/16L1X5

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bi pc de en çabuk eskiyen parça e.kartıdır. İşlemcilerin ömrü her zaman daha fazla olur.
 5 sene ve üstü, oyunlarda çok performans alayım dersen e.kartını 2070 yapman gerekir. Ama bu sefer işlemciyi düşüreceksin haliyle. 9600K olabilir. Hatta ,8600K dahi olabilir. Aynı sayılır iki işlemci. . . hALİYLE BU İŞLEMCİLERE GEÇERSEK ANAKRTA FAZLA YÜKLENMEYE PEK GEREK KALMIYACAK. 1000 TL ALTI ANAKRTLARA GEÇERİZ. Böylece bütçeyi  yine aynı tutturabiliriz gibime geliyor. Ne dersin.

Ama bi dezavantaj anakrt tarafında olacak. Bu 1000 tl civarı altı anakrtlara ilerde 9700k,9900K gibi çok güçlü işlemcileri takarsan,problem yaşama ihtimali yüksek. Bu işelmcler çok çok güçlü,bu nedenle VRM leri çok iyi anakartlar  ile çalışmalılar.
 Tabi ,ilersi çok önemli değil dersen,mesele yok.

KS

Jilet23

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O zaman hiç çekinmeden 2070 i7 9700k 1080p bir sistem mi yapmamız lazım bu seferde ekran kartına küfür etmiş gibi olmazmıyız sonuçta 2k için üretilmiş bir yüksek performanslı ekran kartı ama fark etmez aynı sistem sadece ekran kartını ve ramları değiştiririz 3000mhz ram koyup ekran kartını 2070 yapsak nasıl olur ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Yani tabi ,2070  2K e.kartı. Monitörün 144 hz veya 2k olmalı ki değsin.
 Ancak dediğim gibi 2060 ile git bence de. Fena bi kart değil,millet ne kartlarla oyun oynamya çalışıyor.

İyice düşün ,son kararını ver ona göre  tabloyu hazırlarız,imzanı atarsın artık. :)

KS

Jilet23

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O zmn biz 1080p 240hz de iyi bir oyun deneyimi için bir sistem yapalım mp oyunları 1080p de oynarım ki cs de bile 4:3 oynuyorum baktıgın zaman belki de 2070 2k da sp için ideal bir kart ama genede mp oyunları 1080p yada custom çözünürlükte oynamakta fayda oluyor fps konusunda 5 10 fps bile bazen işe yarabiliyor bu yüzden 2060 koydum 1080p de ideal bir kart olduğu için ama şimdi 2070 koyup 1080p bir monitör alırsam boşuna o kadar para vermiş gibi hissederim 2k monitörlerde fiyatlar uçmuş ama genede işi ehline bırakmak istiyorum tabiki de buraya da yazma amacım bilgi edinmek yoksa bana kalsa ooo herşeyden bol bol koy derim :D :D

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ooo herşeyden bol bol koy .

Bu laf çok hoşuma gitti. Bol kepçe lokantası gibi oldu. :D

Benimde hatlar karıştı,şöyle olsun böyle olsun derken,baştan konuyu bi daha okuyayım. Naçizane bi şeyler toparlıcağım. :)

2060lı sistem olark 2.sayfadaki i7 9700K lı sistemde pek değişecek bi parça bulamadım.İşlemciyi 9600K yaparsan,fiat daha da düşer ve RX 2060 ile hiç bi sorun olmadan yine aynı güçte oyun oynarsın. 9700K nın tek avantajı ilerisi için.Şu an için bi getirisi ,pek yok.Özellikle 2060 ile.Anakrtı bozma ama.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

Jilet23

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İtopya'dan önerebileceğin PSU var mı ? Bir de ne kadar zormuş bu sistem dizmek işi cidden Allah her gün bunlarla uğraşanlara yardım etsin... Demek ki her önüne gelen F/P ürünü yaptım gidin bunu alın demesin. :D :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
4 pin molex bağlantı kablosu 5-10 tl. Bunun için 400 tl  daha fazla powere vermek,çok para.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
met 61' Alıntı:
4 pin molex bağlantı kablosu 5-10 tl. Bunun için 400 tl  daha fazla powere vermek,çok para.

Bende seçenek olarak öyle söyledim Molex To 4+4 pin bağlantı alabilir ama daha iyi bir PSU almakta isteyebilir diye seçenek sundum.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
modüler psu larda çoğu kablo tak-çıkar şeklindedir.  Kullanmadıklarını takmadığın için, kasa içinde salkım saçak kablo karmaşası azalır. Hoş ,şimdiki kasaların çoğundakablo saklama  özelliği de var ama,yine de güzel bi özellik,modüler olması.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hayır olay o değil kabloların sayısı önemli burada. Z390 anakart işlemci beslemesi için 1 adet 8 pin kablo ve 1 adet 4 pin istiyor ama genelde PSU 'lar sadece 1 tane 8 pin kablo ile geliyor. 12V CPU Connectör kablosuna bakman gerek 1 adet 8 pin 4 + 4 olabilir bir tane bütün 8 pin olabilir bu önemli değil bir tanede 4 pin yada 4 pin yada 4 + 4 pin kablo gerek. http://assets.coolermaster.com/products/power-supply/v-series/v750/v750-03.jpg bak sana attığım PSU 'da var mesela CPU kablosuna bak 2 adet 4 + 4 Pin kablosu var buna dikkat edeceksin alacağın PSU 'da.

Cooler Master Vanguard 750W 80 Plus Gold Modüler 120mm Fanlı PSU - 839.97 TL Bu üründe var zaten daha ucuza yok baktım olanlara.

KS

Jilet23

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam şimdi anladım olay kabloda ama ben toplamıyacağım sonuçta itopya toplayıp test edip gönderecek herhalde o kadarını düşünüp geri bildirim yaparlar yada onlar bir şekilde uydurmaları lazım değil mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Jilet23' Alıntı:
Tamam şimdi anladım olay kabloda ama ben toplamıyacağım sonuçta itopya toplayıp test edip gönderecek herhalde o kadarını düşünüp geri bildirim yaparlar yada onlar bir şekilde uydurmaları lazım değil mi ?

Parça uyumlu değil derler ve sana şu ürünü alman gerek derler ki en ucuz olanda benim bıraktığım olan ürün onu önerecekler sana en minimumda tabi başka bir marka varsa bilemem ben en bilindik markalara baktım sitedeki yok en uygunu o Cooler Master 'dı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri