Çözüldü Sistem toplarken desteğe ihtiyacım var..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Belleği değiştirin. Önerdiğim ürünler daha iyi.

Kasa ve soğutucu iyi değil.
Teşekkürler hocam belleği önerdiğiniz xpg ile değiştiririm. Kasa ve soğutucu için başka model öneriniz var mıdır acaba? Kendim de bakmaya devam edeceğim, dün gece çok geç saatlere kadar bunlarla uğraşıyordum :) sırf bir şekilde ucuzlasın diye bakınıyorum... Diğer parçalar okay diyorsunuz değil mi işlemci ve gpu falan? Keşke sizin yolladığınız gpu’yu alabilsem ama hem ekstra masraf hem de 2 gb fazla hafıza için değmez sanırım. Evga da hoşuma gitti ama diğer parçalar msi olduğundan mecbur onu seçemedim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Teşekkürler hocam belleği önerdiğiniz xpg ile değiştiririm. Kasa ve soğutucu için başka model öneriniz var mıdır acaba? Kendim de bakmaya devam edeceğim, dün gece çok geç saatlere kadar bunlarla uğraşıyordum :) sırf bir şekilde ucuzlasın diye bakınıyorum... Diğer parçalar okay diyorsunuz değil mi işlemci ve gpu falan? Keşke sizin yolladığınız gpu’yu alabilsem ama hem ekstra masraf hem de 2 gb fazla hafıza için değmez sanırım. Evga da hoşuma gitti ama diğer parçalar msi olduğundan mecbur onu seçemedim
Önerdiğim soğutucular çok iyidir işinizi görür. Kasa içinde aynı şeyler geçerli çok iyi ürünlerdir.

EVGA karta gelecek olursak MSI sistem diye EVGA almadıysanız sorun yok bu konuda alınabilir.

KS

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
En son kendime koyduğum sınırı aşıp basıcam parayı alıcam en başta önerdiğiniz kasalardan birini ama içim elvermiyor :) bir de şey soracaktım bu ışıklı kablolar oluyor ya (sleeve deniliyordu sanırım) bunlardan tavsiye eder misiniz iyi midir? Ne tür bir şey kaç tane almak gerekir bilmiyorum belki tavsiye link verebilirsiniz. Onlarda da argb oluyor muydu acaba oluyorsa harika olur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Performans bileşenlerinden kısıp 1000-1500 TL para verip ışıklı kablo almayı istiyorsunuz bence doğru bir karar değil. Sonradan alırsınız bütçe olunca önerisini ayrıca yaparız. Lian Li Strimer serisini öneririm ama dediğim gibi öncelik ekran kartı, kasa ve soğutucu gibi bileşenler olmalı.

Ayrıca kasa olarak 2700 TL bütçeye TD500 seçmişsiniz ki yanlış bir karar. Ben size 3K bütçeye kadar çok iyi kasalar paylaştım.

KS

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Önerdiğim soğutucular çok iyidir işinizi görür. Kasa içinde aynı şeyler geçerli çok iyi ürünlerdir.

EVGA karta gelecek olursak MSI sistem diye EVGA almadıysanız sorun yok bu konuda alınabilir.
Benim orada kafam karışmış sanırım tamamdır. Evga’yı seçiyorum öyleyse. Sanırım şu an seçmiş olduğum msi’dan daha iyi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Benim orada kafam karışmış sanırım tamamdır. Evga’yı seçiyorum öyleyse. Sanırım şu an seçmiş olduğum msi’dan daha iyi
+2GB VRAM 4K oyun oynayacaksanız faydalı olur ama QHD için 10GB VRAM yeterli sorun yok. EVGA ise oldukça iyidir orada da sorun yok.

Birde önerdiğim Phanteks 240mm soğuyucu sizin seçtiğiniz Gamepower üründen hem performans hem kalite hem ses anlamında çok daha iyidir. Asetek 7. nesil pompa kullanıyor ve 6 yıl garantilidir.

KS

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
+2GB VRAM 4K oyun oynayacaksanız faydalı olur ama QHD için 10GB VRAM yeterli sorun yok. EVGA ise oldukça iyidir orada da sorun yok.

Birde önerdiğim Phanteks 240mm soğuyucu sizin seçtiğiniz Gamepower üründen hem performans hem kalite hem ses anlamında çok daha iyidir. Asetek 7. nesil pompa kullanıyor ve 6 yıl garantilidir.
Onu sırf 240MM diye atlamış olabilirim. Bir de siyah değildi sanırım. 360'lığı ve siyahı varsa bir göz atayım tekrardan teşekkürler. 4K oyun en azından yakın zamanda oynayacağımı sanmıyorum. EVGA'ya geçtim o zaman. Bu çok iyi oldu çünkü direkt 400 lira ucuzlamış oldu sistem. Parça listesini ram, ekran kartı, kasa ve cpu soğutucuyu düzeltip yeniden güncellerim

KS

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Performans bileşenlerinden kısıp 1000-1500 TL para verip ışıklı kablo almayı istiyorsunuz bence doğru bir karar değil. Sonradan alırsınız bütçe olunca önerisini ayrıca yaparız. Lian Li Strimer serisini öneririm ama dediğim gibi öncelik ekran kartı, kasa ve soğutucu gibi bileşenler olmalı.

Ayrıca kasa olarak 2700 TL bütçeye TD500 seçmişsiniz ki yanlış bir karar. Ben size 3K bütçeye kadar çok iyi kasalar paylaştım.
oo çok pahalıymış kablolar bilgim yoktu. Tabii ki onlara gerek yok o zaman şimdilik. Önerdiğiniz kasalara tekrar bakacağım. GPU'yu değiştirince biraz fiyat inmişken daha rahat olurum belki

KS

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
KS

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O kasada fan var ve sıvı soğutucu alacağınız için ekstra fana gerek yok. Ama arkası boş kalmasın görsel olarak derseniz alınabilir tabi ona lafım yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aynen hocam biraz görsel amaçlı eklemek istedim arkası boş kalmasın diye. Onun dışında sistem tamamdır değil mi?
Hazır sistemlere baktım daha mantıklı gelmeye başladı.

UNLOST X v3 - 44.262 TL - Yazan fiyata aşağıdaki bileşenler alınabilir.

Ekran Alıntısı.PNG

KS

isikcelaal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri