Sisteme uygun parçalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
PSU için hayırlı olsun diyorum. Ürün geldikten sonra 10 yıl garantisi için Thermaltake sitesinden hesap açıp ürününüzü kaydetmeyi unutmayın.

Söylediğim kasada ön bölgede 140mm fan için ızgaralı bir açıklık var ki o açıklık yukarı doğru baca etkisi ile tepeye kadar devam ediyor. Yani o kasada hava akışı sorunu yok.

Kasada dikkat etmeniz gerekenler şunlardır. Sıvı soğutma alacaksanız hangi bölgelerine kaç mm radyatör desteği var buna bakmalısınız. Diğer bir şey disk motajı için sınırlarına bakmalısınız. Bunlar dışında son bakmanız gereken şey ekran kartı için ve CPU kule tipi soğutmaları için sunduğu mm cinsinden ne kadar sınırları var bunları kontrol etmelisiniz. Sisteminize göre uyumluysa kasayı alabilirsiniz.

MSI MAG Forge 100 serisi önerdiğim kasa kadar kaliteli bir yapıya sahip değil ama beğeniyorsanız alabilirsiniz.

SSD olarak A2000 F/P odağında çok iyi bir disktir uygun fiyata kaliteli ama performanslı bir disk almak isterseniz tercih edebilirsiniz. 970 EVO önermem sebebi ise o diskin sunduklarına ve fiyatına çok daha iyi diskler var piyasada. Örnek olarak Team CARDEA Liquid serisi ki şuan piyasada bu disk kadar iyi bir performans , özellik ve fiyat dengesini bu kadar iyi sunan başka bir PCIe 3.0 512 ve 1 TB kapasitede disk yok benim görüşüme göre. Piyasayı diskleri ve özelliklerini bilen birisi olarak bunu net söyleyebilirim.

24" boyut bu tarz bir sistemde olmaz. 27" 2K yani 1440p bir ürün almanız gerekecek ki zaten makul ve mantıklı olanı da budur. Büyük gelmez merak etmeyin 1440p 'yi 24" boyuta sıkıştırmak asıl size biraz tuhaf gelecektir.

FreeSync tüm monitörlerde G-Sync açılabiliyor. NVIDIA 2 yıldır bunu destekleyecek şekilde yazılımından sınırları kaldırdı. Yani G-Sync bir monitöre gereksiz yere para vermenize gerek yok artık.

IPS veya VA panel öneri yaparım size ama bütçe gerekiyor.

Yemek için teşekkürler :) ama kalsın. Yarım için buradayım borçlu hissetmenize gerek yok.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasada dikkat etmeniz gerekenler şunlardır. Sıvı soğutma alacaksanız hangi bölgelerine kaç mm radyatör desteği var buna bakmalısınız. Diğer bir şey disk motajı için sınırlarına bakmalısınız. Bunlar dışında son bakmanız gereken şey ekran kartı için ve CPU kule tipi soğutmaları için sunduğu mm cinsinden ne kadar sınırları var bunları kontrol etmelisiniz. Sisteminize göre uyumluysa kasayı alabilirsiniz.

İşte hocam, işlemci seçiminde nasıl ilerleyeceğiz? Sıvı soğutma ya da kule tipi dediğiniz(hava soğutma mı oluyor?) soğutmaları kullanmamız gerekecek mi?

Ona göre şu an MAG FORGE 100m'de şu an iyi bir indirim var. İşlemci ve soğutmadaki tercihimize göre bu kasa uygun olur mu hazır indirimdeyken alsam mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kararı bana bıraktıysanız ve ille MSI markasının bu kasasını alacaksanız. Bu kasa 240mm sıvı soğutucu destekliyor yani onda sorun yok. Kule Tipi Hava Soğutma sınırı 160mm ki bu gayet iyi bir sınır yeterli. Ekran kartı uzunluğu 330mm yani 33cm ki buda günümüz ekran kartlarının tam sınır ölçülerinden birisi. Örnek olarak 3 fanlı ASUS ROG 3070 31.85cm uzunluğundan veya MSI Trio 3070 modeli 32.3cm uzunluğunda benzer şekilde Gigabyte markasınında ve diğer markalarında 33cm 'i aşan pek bir kartı yok o konuda da yeterli bir kasa.

İşin özü bu kasayı alabilirsiniz sorun yok.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakartla aynı olsun diye dedim, şeklini de beğendim, bir de fiyatı iyi geldi bana şu an. Bu fiyata daha iyisi var mı? 

Birde bu kasanın üstünde kulaklık ve mikrofon girişleri ayrı ayrı. Mikrofonlu bir kulaklık taktığımızda tek jak ile çalışmaz mı demek oluyor?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Her kasada mikrofon ve kulaklık girişi olur.

Marka model olarak beğendiyseniz sorun yok.

Bu fiyata 500 TL ye kadar 3 fan ile gelen F/P iyi bir kasa yok diyebilirim. 455 TL ye alabilirsiniz bu kasayı isterseniz ben zaten bilgileri yazdım.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam hocam kasayı aldım 435 TL'ye.

Swedsqa' Alıntı:
CPU: 3700x, 3800x, 5600x (Oyun amaçlı. İş için sadece excel ve outlook kullanıyorum) Hangisini tercih etmeliyim?
        Soğutma konusunu hiç düşünmedim. Bu sisteme soğutucu da almam şart mı? İhtiyaç halinde daha sonradan alsam da olabilir belki?

İşlemci konusuna ne dersiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
3700X ideal olan olacak gibi sizin sisteme. 5600X öneririm aslında ama iş yükünüzde yok gibi duruyor ancak pek emin olamadım iş yükünüz sonraki zamanlarda artar mı ne olur o yüzden 3700X veya indirimlerde bulunursa 3800X işlemcileri sizin için ideal olacaktır.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok hocam benim işler her zaman excel, outlook, pdf, chrome buralarda dönüyor. 
Şu an bir CRM yazılımı yaptırıyoruz gerçi ama o CRM'in de güçlü bir CPU isteyeceğini hiç sanmıyorum.

Zaten 5600x sanırım 2021'e kalacak gibi gözüküyor. 

3700x ya da 3800x indirim durumlarına göre alırım düşerse alırım fakat aradaki 400-500 TL'ye değmez gibi geliyor bana. Binaenaleyh 3700x alacağım gibi gözüküyor.

Burada asıl soru buna soğutma gerekir mi? Gerekirse hava mı, likit mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
5000 serisi işlemcileri önümüzdeki ayın 5. de tüm dünya ile beraber bizde de satışa çıkacak. Eğer firmalar önceki serileri satmadan eritmeden piyasaya çıkartmaz vs. diye düşünceniz varsa onu bende bilemiyorum ama satışı normalde 15 gün sonra ki ürünler }]İtopya adresi vb. yerlerde listelendiler bile.

3700X ile 3800X arasında ciddi bir fark yok hangisi ucuza gelirse onu alabilirsiniz.

Eğer OC yapmayacaksanız Kule Tipi Hava soğutucu fazlasıyla işinizi görür. Eğer yok öyle dik ve kaba duran bir yapı istemiyorum derseniz işlemci üzerinde 120mm sıvı soğutmada tercih edilebilir. Eğer OC yapacaksanız işlemciye ki Ryzen işlemcileri genel olarak OC potansiyeli çok iyi işlemciler değiller ama böyle bir düşünceniz varsa 240mm/280mm/360mm bir ürün seçilebilir.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Benzer bir soruyu az önce başkası için yanıtladım. Aşağıya bırakıyorum aynı yorumu.

"Ryzen 9 3900X işlemcisinin piyasa fiyatı şuan en ucuz 4300 TL civarında. Buna göre ne kadar indirime girer sizin bütçenize ve anlayışınıza göre ne kadar indirim sizi tatmin eder ona göre alabilirsiniz. Bu işlemci sene başlarında dolar bu kadar azıtmadan önce 3500 TL civarında satılıyordu.

3800X işlemcisi 3300 TL fiyatlarında şuan ki satış fiyatı piyasada. 3000 TL nin ne kadar altına iner bilmiyorum ama bu işlemcide sene başlarında 2400-2600 TL arasında satılıyordu ona göre yukarıda söylediğimin aynısını bu işlemcinin fiyatı içinde söylüyorum.

NOT : 3800X işlemcisi ile 3700X işlemcisi çok benzer işlemcilerdir. Ciddi farkları yok ama alınırsa neden aldınız demem. Daha rafine bir işlemci almış olursunuz. 

Karar sizin."

3900X fazla kaçar 3800X işlemcisini yorumuma göre değerlendirip alabilirsiniz.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım hocam. Soğutucu icap eder mi 3800x için, stok fan yeterli olur mu?

Listede MSI Mag Coreliquid 240RH ARGB Sıvı Soğutma da var. Piyasa fiyatı şuan 1500 TL bu soğutucunun.

Çok şart değilse sonradan alabilirim. Ama şu fiyata düşerse kaçırmadan alın dediğiniz bir fiyat var mı? Ya da direkt pas mı geçeyim?

Bir de hocam 3800x'in TDP değeri 105w. RTX3070 ile bu işlemciye yeter mi 750w psu? Önerdiğiniz Thermaltek'i satın aldım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Stok fan idare eder ama bence 300-500 TL arasına bir kule tipi alın geçin.

Bulduğunuz soğutucu 900 TL civarlarına inerse alınabilir ama şart değil. 240mm kaliteli ürünler şuan ki piyasada 800-1000 TL arasında ki 1500 TL fiyata o ürünü alacağınıza Arctic Liquid Freezer II 280mm - 987 TL / SilverStone PF240 ARGB - 912 TL / SilverStone PF360 ARGB 360mm - 1.197 TL / Arctic Liquid Freezer II 360mm - 1.297 TL bu ürünler alınabiliyor. Tabi sizin kasaya sadece 240mm sınırına kadar ürün alınabiliyor ama fiyat açısından çok pahalı ve performans olarak bu ürünler den 240mm olanına denk sınıfta bile sayılmaz.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır hocam bilgilerinize sağlık! Baya uğraştırdım. 
3000 TL'ye düştü 3800x aldım. 

Geriye GPU, SSD monitör kaldı.
GPU 3070'i bekliyorum. 
SSD'yi de sanırım önerdiğiniz Kingston A2000'i alacağım.
Monitörde ise hiçbir fikrim yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Listede 2K 144Hz 27" AOC var onu öneririm 2.749 TL fiyat gayet güzel kaçmaz bence.

SSD olarak A2000 iyidir ama Sıvı Soğutmalı TEAM var 512 GB 849 TL fiyata oda alınabilir.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Onu fark etmemişim evet... Paneller konusunda biraz araştırma yapmam lazım, [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]TN, IPS, VA avantajları, dezavantajları vs.[/font]. Monitörü hemen almayayım bari. 
TN kullanan arkadaşım da VA panele geçtim çamur gibi görüntü deyip aklımı karıştırıyor :))

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Her ürün aynı olmaz her monitör aynı olmaz. VA panel her halükarda TN panelden iyidir. Arkadaşınız ya ürün olarak kötü bir monitör seçimi yapmış yada ürününde sorun vardır.

Monitörler panel olarak renk ve genel deneyimde şu şekilde listelenir en iyiden başlayarak : Nano IPS bu işin zirvesidir ve sonra IPS gelir ki Nano IPS pahalı bir teknoloji olduğundan direkt IPS yaygın ve kaliteli ürün sınıfı denilebilir. TN panel en kötü renk ve görsel deneyim açısından panel türüdür. VA paneller ise IPS ve TN arasında bir denge sağlayan bir panel türüdür. TN kadar hızlıdır IPS 'e yakın görsel deneyim sunarlar ama IPS kadar pahalı olmazlar.

NOT: Kaliteli IPS panele sahip ürünler artık TN panellerden bile hızlılar. Yani TN panel artık en hızlı panel türü diye bir durum söz konusu değildir.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam tekrar selamlar.

Benim topladığım sisteme göre bağlantı portlarında vs dikkat etmem gereken şeyler var mı?

Spesifik önerilerde de bulunabilir misiniz? Mesela SAMSUNG LC27HG70 bu ürün iyi gibi gözüküyor fakat stand ayak tasarımı kötü. Görünüş olarak değil masam dar iyice duvara yaklaştıracağım monitörü. Ama bunun ayakları çok geride olduğu için çok ileride duruyor ekran, ağzımın içinde giriyor resmen burdan gözüktüğü kadarıyla. Düzleştirilebiliyor mu o ayak çözemedim.

Sizin daha farklı önerileriniz görüşlerinizi merak ediyorum.

Işık sızması, ghosting vs böyle problemler oluyormuş. Bunlara karşı vs nelere dikkat etmek gerekir. Dolar uçuşa geçti hepsi de artışa geçiyor bir an evvel almak şart.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri