Sıvı Soğutma fanları doğru mu ?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,374
@OceanLaB @ugur.gozaydin hocam bu kablo nereye takılacak anakartta pinlerin altında AUDİO yazmıyor :D
-
Kasanın güç kablosu ve usb gen kablolarını taktıktan sonra sadece bu kablosu kalıyor ama bunu tam olarak nereye takıcağımı bilmiyorum
-
Ekli dosyayı görüntüle 510

Audio kablosu anakarttan ses almanıza imkân tanır. Bunu anakartın en alt sol köşesinde bir tane pini boş olan port göreceksiniz. Oraya takılıyor. Hatta şöyle göstereyim;

audio.png

KS

L0ckeNN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O power kablolarında +/- işareti varsa şemada ona göre yapın bağlantıyı. +/- yoksa kablolarda yönü önemli değil yine şemaya göre bağlayabilirsiniz.

Kontrolcünün USB bağlantısını o ses kablosunu anakarta taktığınız gibi USB olarak geçen bir soket olacak anakartta ona bağlayacaksınız.

KS

L0ckeNN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
O power kablolarında +/- işareti varsa şemada ona göre yapın bağlantıyı. +/- yoksa kablolarda yönü önemli değil yine şemaya göre bağlayabilirsiniz.

Kontrolcünün USB bağlantısını o ses kablosunu anakarta taktığınız gibi USB olarak geçen bir soket olacak anakartta ona bağlayacaksınız.
@OceanLaB Son durumu bu :D
-
Egzoz fanı'nı daha ayarlamadım onun için ikinci bir rgb kontrolcüm var ama daha kablolarını ayarlamadım :D
IMG_8425.jpgIMG_8426.jpgIMG_8427.jpg

KS

L0ckeNN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
Radyatörde tek fan mı var hocam?
Kasanın önünde ki 3 fan radyatöre bağlı hocam elimde de 1 tane fan kalmıştı onuda iç tarafa taktım.Hava sirkülasyonu hızlansın diye :) uğur hocam öyle yapılabilir demişti bende hem boş yere kutusunda durucağına radyatörün öbür tarafına taktım :D

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O fanı ben ekstra eklettirdim. Borulara yakın tarafa koyarsanız daha iyi olur. Sıvı akışı orada olduğu için çabuk soğutacaktır 2 fan o kısımda.

KS

L0ckeNN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
O fanı ben ekstra eklettirdim. Borulara yakın tarafa koyarsanız daha iyi olur. Sıvı akışı orada olduğu için çabuk soğutacaktır 2 fan o kısımda.
Egzoz fanını ayarlıyacağım zaman onuda yukarı alırım hocam :) Yardımlarınız için teşekkür ederim 2-3 haftaya inşallah ekran kartını da takınca testleri yapıp sizlere bildiririm :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anladım, umarım istediğiniz gibi bir sistem olmuştur. Şimdiden uzun yıllar sorunsuz ve keyifli bir kullanım diyorum.

KS

L0ckeNN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
Anladım, umarım istediğiniz gibi bir sistem olmuştur. Şimdiden uzun yıllar sorunsuz ve keyifli bir kullanım diyorum.
Benim gözüme çok hoş geldi hocam.Ben çok anlamıyorum sizlerin görüşleri de benim için çok değerli.Önerileriniz varsa söyleyebilirsiniz.Yukarda ki fanlardan birini de radyatöre ekleyebilirim aslında :) Önerilerinizi bekliyorum.Düşüncelerinizi de bekliyorum.Ekran kartını taktıktan sonra da testlere sizlerle beraber bakarız sistem olmuş mu diye :D Büyük ihtimalle yukarda ki fanı çıkartırım hocam çıkartınca üstte fan olmamış olur 2nci rgb kontrolcüsüne de gerek kalmaz :D

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aslında o fanın üzerine bir fan daha takılabilir. Kasadan havayı 2 fan fazla fazla atacaktır zaten sorun yok ama böylede bir sorun yok karar tamamen sizin. Ben eklerdim ama radyatöre 1 fan daha.

KS

L0ckeNN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
Aslında o fanın üzerine bir fan daha takılabilir. Kasadan havayı 2 fan fazla fazla atacaktır zaten sorun yok ama böylede bir sorun yok karar tamamen sizin. Ben eklerdim ama radyatöre 1 fan daha.
Yukarda ki fanın tekini alayım radyatöre ekliyeyim,diğer kalanıda kutusuna koyayım hocam.Böylece 2nci rgb kontrolcüyü takmama da gerek kalmaz :D

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Hocam yukarda size alıntı yaptım doğru mu diye cevap vermediniz :D Görmemiş olabilirsiniz :) Ondan bende onları etiketledim yanlış anlamayın
Arada sadece 1 dakika olunca güvenmediğini düşündüm . Senin yerinde olsam radyatör borularını üste değil alta gelecek şekilde montajlarım.( Eğer imkan varsa tabi ) onun dışında herşey doğru. Audıo kablosu genellikle anakartların en sol alt kısımlarında olur. Ön jak portları içindir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Arada sadece 1 dakika olunca güvenmediğini düşündüm . Senin yerinde olsam radyatör borularını üste değil alta gelecek şekilde montajlarım.( Eğer imkan varsa tabi ) onun dışında herşey doğru. Audıo kablosu genellikle anakartların en sol alt kısımlarında olur. Ön jak portları içindir.
Kasa izin vermiyor bro resimlere baktın mı? Fan için bile yer yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri