Sıvı Soğutucu Almalı Mıyım?

mehmeteergun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar,

Kule tipi soğutucu kullanıyorum termal macunu yeni değiştirdim. Dota gibi bir oyunda 68-70 derece civarı sıcaklık değeri alıyorum. Farcry 3 te ise 74-77 civarı cpu sıcaklığı oluyor. Boşta ise 48-50 derece civarı.

Sizce bu sıcaklık değerleri normal mi. Çünkü işlemciden çok memnunum ileride bir sorun yaşamak istemiyorum bu yüzden sıvı soğutucu almalı mıyım? almalı isem 2500 tlye kadar bi sıvı soğutucu önerir misiniz

Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Boşta 48-50 olmaması lazım. Özellikle kule tipi soğutucuda daha düşük olması gerekiyor. İşlemci nedir bilmiyorum ama belki kule tipi soğutucuyu tam oturtamamış olabilirsiniz hafif boşta kalıyordur bir kontrol edin.

KS

mehmeteergun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Boşta 48-50 olmaması lazım. Özellikle kule tipi soğutucuda daha düşük olması gerekiyor. İşlemci nedir bilmiyorum ama belki kule tipi soğutucuyu tam oturtamamış olabilirsiniz hafif boşta kalıyordur bir kontrol edin.
işlemci 3500x . bios ekranında 38derece. boşta olmasından kastettiğim oyun falan oynamadığımda windows ekranında 48 civarı. oyunlarda sıcaklık değerleri normal midir

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bence yine de boşta 48 olmaması lazım. Stok soğutucu ile zaten boşta o aralarda oluyor. Kule tipi soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ürünün montajı zormuş galiba birisi bahsetmiş. Belki sizde böyle bir sıkıntı yaşamış olabilirsiniz. Daha iyi ürünlerde var ama kullandığınız soğutucu kötü değil.

KS

mehmeteergun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ürünün montajı zormuş galiba birisi bahsetmiş. Belki sizde böyle bir sıkıntı yaşamış olabilirsiniz. Daha iyi ürünlerde var ama kullandığınız soğutucu kötü değil.
sıvı soğutucu önerir misiniz peki

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sıvı soğutucular konusunda pek bilgili değilim ama öneri yapılması için kasanızı belirtmeniz gerekiyor ona göre bir model seçilir kasa ne kadar destekliyorsa.

Dadaş1453

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Kullandığınız termal macun kalitesi önemli. Ve de en son termal macun bakımını ne zaman yaptınız. Kule soğutucu tam oturmamış olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasanız nedir belirtin. Kasa hava akışından dolayı olabilir sorun eğer MESH yada kasanızın hava akışı iyi değilse soğutucu almaktansa kasa değiştirilmeli.

Macun orijinal değilse sorun o olabilir. MX-4 ürününün çok çakması var.

Kasanızı belirtirseniz öneri yaparım.

Stok soğutucuyla yüksek sıcaklık normaldir bu aylarda birde.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri