Benim bir laptop um var Lenova ThinkPad E15 sorun şu ki İ5 10210U İŞLEMCİMİ STRESS TESTİNE SOKTUĞUM ZAMAN VEYA OYUNA GİRDİĞİM ZAMAN ISINMADAN (ISINMADAN DOALYI DEĞİL EN AZINDAN) GHZ İNİ DÜŞÜRÜYOR 4.2 TURBO HIZI 3.9 GÖRÜYORUM MAX BAŞLATTIĞIM ANDAN İTİBAREN İLK 3 E SONRA DA 1 E VE 0.2 YE KADAR DÜŞÜYOR OYUNALRDA DAHİL OLMAK ÜZERE VOLTAJ KAYBI YAŞIYORUM FAKAT AYNI ISI DEĞERLERİNDE TEK ÇEKİRDEK KULLANIMINA GEÇTİĞİM ANDA HİÇ BİR ŞEKİLDE DÜŞÜŞ YAŞAMIYORUM AMA KULLANAMAM TEK ÇEKİRDEK MAALESEF yeni bir pc 3 AY OLDU alalı laptopu garantiye göndermek istemiyorum bios u uefi fakat çok bir seçenek yok gibi geldi bana
sabitlemeyi deniyorum sabitlenmiyor yine düşüyor laptop olduğu için ısınıyor haliyele ama aynı sicaklık değerlerinde tek çekirdekde düşüş yaşamıyorum.
104 derece kapanma derecesi sanırım max 100 dereceyi gördüm bu güne kadar ama 70 de de aynı şey oluyor yardım edin ne olursunuz 3 aydır kafayı yiyeceğim 4 kere format attım ayarları sıfırladım yok ac adaptörü 65 w 45 w normalde hızlı olsun diye 65 w kullanıyorum orjinal o da yani güç yetmemezliği değil sanki yük altında anakart güç vermeye kesiyor azaltıyor yardım edin lütfen :huh:
sistem özellikleri;
intel i5 10210U
AMD RX 640/Onboard
16Gb ram ddr4
M.2 SSD 500 GB
1TB HDD
LENOVA marka anakart
(ısı değerleri fazla fakat laptop olduğu için fakat kaldırabilecek bir işlemci diye biliyorum ısıdan düşmediğine %100 eminim)
sabitlemeyi deniyorum sabitlenmiyor yine düşüyor laptop olduğu için ısınıyor haliyele ama aynı sicaklık değerlerinde tek çekirdekde düşüş yaşamıyorum.
104 derece kapanma derecesi sanırım max 100 dereceyi gördüm bu güne kadar ama 70 de de aynı şey oluyor yardım edin ne olursunuz 3 aydır kafayı yiyeceğim 4 kere format attım ayarları sıfırladım yok ac adaptörü 65 w 45 w normalde hızlı olsun diye 65 w kullanıyorum orjinal o da yani güç yetmemezliği değil sanki yük altında anakart güç vermeye kesiyor azaltıyor yardım edin lütfen :huh:
sistem özellikleri;
intel i5 10210U
AMD RX 640/Onboard
16Gb ram ddr4
M.2 SSD 500 GB
1TB HDD
LENOVA marka anakart
(ısı değerleri fazla fakat laptop olduğu için fakat kaldırabilecek bir işlemci diye biliyorum ısıdan düşmediğine %100 eminim)