stress testi ısı harici ghz düşüşü

EbuTurab

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Benim bir laptop um var Lenova ThinkPad E15 sorun şu ki İ5 10210U İŞLEMCİMİ STRESS TESTİNE SOKTUĞUM ZAMAN VEYA OYUNA GİRDİĞİM ZAMAN ISINMADAN (ISINMADAN DOALYI DEĞİL EN AZINDAN) GHZ İNİ DÜŞÜRÜYOR 4.2 TURBO HIZI 3.9 GÖRÜYORUM MAX BAŞLATTIĞIM ANDAN İTİBAREN İLK 3 E SONRA DA 1 E VE 0.2 YE KADAR DÜŞÜYOR OYUNALRDA DAHİL OLMAK ÜZERE VOLTAJ KAYBI YAŞIYORUM FAKAT AYNI ISI DEĞERLERİNDE TEK ÇEKİRDEK KULLANIMINA GEÇTİĞİM ANDA HİÇ BİR ŞEKİLDE DÜŞÜŞ YAŞAMIYORUM AMA KULLANAMAM TEK ÇEKİRDEK MAALESEF yeni bir pc 3 AY OLDU alalı laptopu garantiye göndermek istemiyorum bios u uefi fakat çok bir seçenek yok gibi geldi bana

sabitlemeyi deniyorum sabitlenmiyor yine düşüyor laptop olduğu için ısınıyor haliyele ama aynı sicaklık değerlerinde tek çekirdekde düşüş yaşamıyorum.

104 derece kapanma derecesi sanırım max 100 dereceyi gördüm bu güne kadar ama 70 de de aynı şey oluyor yardım edin ne olursunuz 3 aydır kafayı yiyeceğim 4 kere format attım ayarları sıfırladım yok ac adaptörü 65 w 45 w normalde hızlı olsun diye 65 w kullanıyorum orjinal o da yani güç yetmemezliği değil sanki yük altında anakart güç vermeye kesiyor azaltıyor yardım edin lütfen  :huh:

sistem özellikleri;
intel i5 10210U 
AMD RX 640/Onboard
16Gb ram ddr4
M.2 SSD 500 GB
1TB HDD
LENOVA marka anakart 

(ısı değerleri fazla fakat laptop olduğu için fakat kaldırabilecek bir işlemci diye biliyorum ısıdan düşmediğine %100 eminim)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RE: laptop ısı sorunu!

Sisteminizin güç ayarlarını Windows üzerinden maksimum performansa alın ve böyle deneyin. İşe yaramaz ise oyunlarda MSI Afterburner ile CPU ve GPU sıcaklık, yük, frekanslar ve W yani güç değerlerini gösteren görüntüler alın. Menüden, oyuna girince ve oyun içinden olmak üzere birkaç görüntü paylaşın bakalım değerler ne durumda tam olarak anlamam gerekiyor nedir ne değildir.

KS

EbuTurab

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: laptop ısı sorunu!

ugur.gozaydin' Alıntı:
Sisteminizin güç ayarlarını Windows üzerinden maksimum performansa alın ve böyle deneyin. İşe yaramaz ise oyunlarda MSI Afterburner ile CPU ve GPU sıcaklık, yük, frekanslar ve W yani güç değerlerini gösteren görüntüler alın. Menüden, oyuna girince ve oyun içinden olmak üzere birkaç görüntü paylaşın bakalım değerler ne durumda tam olarak anlamam gerekiyor nedir ne değildir.

WjrYuw.png

cHQLH7.png

8l7dFy.png

bcZr7L.png

girdikten 2 dk sonraki durum cpu ghz ini koymayı unutmuşum ama tahmin edebileceğiniz üzere düşüyor voltaj düştükçe oyun düşük sistemli olduğu için seçtim bunu kaldıramıyorken diğerlerini açıp kasarak ss atmam bile çok zordu

resimlerin gittiğinden emin olamadım yalın haliyle de bırakayım ben

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Resimlerde işlemcinin bir sorunu yok yani ısınıyor ama oyunda 70 civarında o sorun değil. Ama frekanslarını açmamışsınız oyunda onu görmem gerekiyordu. GPU düşüyor sadece gördüğüm kadarıyla. Sisteminizdeki GPU birimi nedir?

KS

EbuTurab

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Resimlerde işlemcinin bir sorunu yok yani ısınıyor ama oyunda 70 civarında o sorun değil. Ama frekanslarını açmamışsınız oyunda onu görmem gerekiyordu. GPU düşüyor sadece gördüğüm kadarıyla. Sisteminizdeki GPU birimi nedir?

doğrusu tam olarak ne demek bilmiyorum brim ksımında amd rx 640 2gb vram ama sorun işlemcide stress testinde de kendini düşürüyor 

yani gpu nun kullanımının düşmesi işlemciye bağlı %99 stress testinde sonuçta ekran kartı iş yapmıyor orda da frekansını düşürüyor

frekans açık bir şekilde tüm ghz i kullanmıyor çünkü girdiğim gibi düşüyor zaten ;

IsJWL4

oMz0KR

şu sorunuma lütfen derman olun benim için çok önemli sadece oyunlarda değil yan işime de engel bir durum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam şimdi oldu işlemciniz yüke giremiyor düşüyor güç ve frekans olarak. Ama bu ısı bazlımı emin değilim çünkü 90 derece ısıda sorun yok resimde ama sonraki resimde ısı 70 ama güç ve frekans düşmüş. Yani sorun hep bu ısılardan sonra mı düşüş yaşanıyor onu anlamamız gerek.

KS

EbuTurab

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tamam şimdi oldu işlemciniz yüke giremiyor düşüyor güç ve frekans olarak. Ama bu ısı bazlımı emin değilim çünkü 90 derece ısıda sorun yok resimde ama sonraki resimde ısı 70 ama güç ve frekans düşmüş. Yani sorun hep bu ısılardan sonra mı düşüş yaşanıyor onu anlamamız gerek.

yani ilk açtığımda 80 90 derecelerde 2 3 dk fps normaldi fakat frekansını düşürünce cpu haliyle ısı da düştü ama ısı bazlı olduğunu sanmıyorum aynı voltaj aralığını ilk de verebiliyorsa sonrasında niye aynı şekilde devam etmiyor anlayamıyorum

ekstra deneyimlerimden bir şey söylemek istiyorum en yüksek ayarlara alınca daha hızlı düşüş yaşıyorum bu arada turbo boost u kapatınca 1.60 ghz e sabitleniyor ve daha uzun süre oynatma imkanı veriyor fakat eninde sonunda o da düşüyor ısısı yükselmeden c1e speedstep ve Bi-Directonal Prochot kapalı konumda şu an

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Turbo Boost kapalıyken bile aynı sorunu yaşıyorsanız direkt cihazın güç yönetim sorunu var demektir. Cihaz prize taklıyken aynı şeyi yapıyor mu?

KS

EbuTurab

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Turbo Boost kapalıyken bile aynı sorunu yaşıyorsanız direkt cihazın güç yönetim sorunu var demektir. Cihaz prize taklıyken aynı şeyi yapıyor mu?

prize takılıykendi o testler zaten lütfen çözülebileceğini söyleyin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bence sizin yapacak bir şeyiniz yok. Sürücü vs. değil sistemsel değil ki olsaydı format işe yarardı. Ayar odaklı değil maksimum güçte zaten sistem ayarları. Sıcaklıkta değil sorun yani cihazda bariz bir şey var ve servis yolu gözüküyor gibi.

KS

EbuTurab

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bence sizin yapacak bir şeyiniz yok. Sürücü vs. değil sistemsel değil ki olsaydı format işe yarardı. Ayar odaklı değil maksimum güçte zaten sistem ayarları. Sıcaklıkta değil sorun yani cihazda bariz bir şey var ve servis yolu gözüküyor gibi.

garanti mi diyorsunuz yani?

anladım sağolun çok ilgiliydiniz gerçekten..

KS

EbuTurab

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben pek bir şey anlamadım nedir sorun o yüzden bence servislik cihaz.

anladım sıkıntı yok 3 aydır bir çözüm bulamadım zaten başka çağre yok gibi marka ve bu kadar pahallı bir cihazın böyle sorunlarla müşteriye geliyor olması çok üzücü gerçekten

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri