Tavsiye ekran kartı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
darklachkla' Alıntı:
Valla sitelerde dolaştıkça iyice hevesleniyo insan asus rog strix modeli anakart ekran kartı ve monitor olarak hepsini almak istiyorum ? ve aura sync özellikli olanları ? çok heveslendim
Bahsettiğin anakart özellikleri gerçekten baya dolu ve güçlü kart mış

Aynı fiyat segmentinde hepsi aynı seviyedeler sadece genelde ufak farklar ile birbirlerinden ayrılıyorlar. Aynı seviyede GIGABYTE alternatifide GIGABYTE X470 AORUS GAMING 5 Wi-Fi modelidir bulabilirsen oda bayağı iyi karttır.

KS

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gördüm onlar asus da da ac olarak çıkıor wifi modeli, hayatımda ilk defa bukadar içine girdim pc parçalarının baya bi öğrensim , sana bişe soram işlemcinin bozulduğunu yada bozulcağını nasıl anlarsın,
Şuan kullandığım pc de birşey fark ettim pc ilk açılışta oluyo genellikle birkaç sefa da xhrome açıkken yaptıysı, pc kitlenince görev yöneticisinde cpu kullabımı sıfır olarak görüyor ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kitlendiğinde işlemci kullnımı hiç bir işlem olmadığı için sıfır olur bu normal işlemci kaynaklı bir sorun işareti değildir bu zaten sorunu olup olmdığını performans testlerinden performansı artık eskisi gibi değilse anlarsın.

KS

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet arkadaşlar beklenen haber geldi, n11 de 3503 tl düşen ekran kartı 330 tl kupon kullanarak 6 taksitle almış bulunmaktayım allah utandırmasın   :cool:

KS

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam beyler dün akşam ekran kartını takmakla meşgul oldum, ekran kartı sığmadı sökyüm kasada ne var ne yok ekran kartı için yer açtım ve tekrar takıp çalıştırdım, ufak bi parıltı geldi gözüme ve aha dedim yaktık :mad: sonra fark ettim kasanın power ledi çıkmış yerinden ankartın üstünde duruyordu kabloları taktım ve stard dedim görüntü gelmedi  :mad: :mad: iyice canım sıkıldı keyfim kaçtı  eski kartı taktım  yine görüntü çalışmadı, ledler yanıyo fanlar çalışıyor ama yok görüntü, en son anakartın tümleşik ekran kartına taktım gene çalışmadı, bir hayal kırıklığı bir moral bozukluğu  :mad: kafayı yedim , sonra saat 10 da bindim arabaya gittim arkadaşın evine (aradım ben geliyom yoksa uyuyamam sabaha kadar) 1070 ti yi taktık onun pc ye çalıştı oh dedim ekran kartı çalışıyo gerisini ... et  bir test yaptık beacmark ile 4519 gibi puan verdi(onun kartı da gtx 970 idi oda 2500 lerde almıştı testten) iyi dedik tam beklediğim gibi 2 katı performans verdi, sonra benim kasaya geldik ve söktük herşeyi tek tek takıp çalıştırmayı denedik( en son ssd taktım) ramları sökünce görüntü geldi rahatladım, hemen bioas girdi ark bios sıfırlanmış onu fark etti, hiç problem etmedik sonra tamleri ve ssd takınca açıldı pc, en son 1070 ti yi taktım sorunsuz çalıştı, (bios çıkışına hoparlör taktık küçük olanlardan hata olunca öter diye ötmedi ona da şaşırdık).

Atladım eve açtım pc yi fanları felan taktım start verdim sorunsuz açıldı(tek sorun kasanın fan kontrol mekanizması boşa çıktı tüm fanlar max hızda çalışıyor ).

Güncellemeler bitti girsim pubg ye (fll hd tüm ayarlar ultra da ) msı burner çtım ekran kartı kullanımı %54 de sıcaklık 54 derece kartın fanları hiç çalışmıyo :)  ,  ram kullanımı  düştüğünü farketrim  ve işlemci kullanımı 70 lerde gözükyo, fps 60 70 lerde geziyor ama beklentim 110 lardaydı neyse sıkıntısız çalıştırdım sonunda gece 2  de vurdum kafayı ;)  keyfim geldi yerine rahat rahat uyudum.  birde bieşey fark etti bnm ark  benim ssd (ahcı) modunda değilmiş bios dan bakınca gördü ben hiç farkında değilm yavaş çalışıyor muş, tekrar format atıcam ssd ayatlamak için bide işlemci 3.2 de çalışıyo 3.6 ya kadar çekeyim nasıl olucak tabi o.c. çekmeden tüm tesleri yapıp öşe deniyecem

Ha bide kartın güç çıkışı 1x8 pin benim psu 2x 6 pin veriyo (eski kart la aynı girişi var) 3 pini taktım çalışır diye çalışmadı pc açılmadı ekranda grafil kartın güç girişlerini kontrol edin yazdı sonra ek yaptıl diğer power çıkışından 2pini (-) şasi olduğu için takınca çalıştı ama temiz bir çevirici lazım
:)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran katınıza Darboğaz oluyor %50-%70 filan kullanımı şöyle yorumlamalısınız. Kartın gücünün %50 'si bazen %70 'i kullanılıyor. Siz bu ekran kartını hangi işlemci ile besliyorsunuz sorun bariz işlemci darboğazı gibi görünüyor. PSU yeterli 2 x 4 = 8 GB RAM 'inniz var buda sınırda ama yeterli birtek işlemci kalıyor sorun olabilecek.

KS

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran katınıza Darboğaz oluyor %50-%70 filan kullanımı şöyle yorumlamalısınız. Kartın gücünün %50 'si bazen %70 'i kullanılıyor. Siz bu ekran kartını hangi işlemci ile besliyorsunuz sorun bariz işlemci darboğazı gibi görünüyor. PSU yeterli 2 x 4 = 8 GB RAM 'inniz var buda sınırda ama yeterli birtek işlemci kalıyor sorun olabilecek.

anakartın üstündeki işlemci daha üstü yok gibi bu yüzden yeni nesil işlemci+anakart+ram ve bunları 3 4 ay sonra alıcam şuan böyle götürse yeterli benim için  :cool:

KS

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Beklediğimden fazlasını aldı biraz götürsün yeter

Beklediğimden fazlasını aldı  biraz götürsün yeter

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ultra ayarlarda 1080p çözünürlükte sabit 144 Hz (144 FPS) bir monitörü besler 1070 Ti ancak sen 70 FPS alıyorsun kısa zamanda işlemcini değiştir bence ekran kartının performansına yazık oluyor bu performans ile çalıştırmak.

KS

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ultra ayarlarda 1080p çözünürlükte sabit 144 Hz (144 FPS) bir monitörü besler 1070 Ti ancak sen 70 FPS alıyorsun kısa zamanda işlemcini değiştir bence ekran kartının performansına yazık oluyor bu performans ile çalıştırmak.

Benim şuan oynama şeklim ekran kartını yormadan düşük ayarda kullanıyor muş gib değil  mi?
Akşam benim biraderin monitorunu deneyecem msı 1 ms 144 hz monıtor var nasıl olcak bklm

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Monitör fark etmez işlemcin besleyemiyor ki 144 FPS 'e çıkabilsin kart. Benim söylemek istediğim kartın günücünün yarısını kullanıyorsun boşa para vermiş gibi olmasın uzun süreli böyle kullanma demek istemiştim. Yazık işlemciye Ferrari sahibisin ama hız sınırında gidiyorsun olmaz böyle motorun yarısını kullanıyorsun. :)

KS

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitör fark etmez işlemcin besleyemiyor ki 144 FPS 'e çıkabilsin kart. Benim söylemek istediğim kartın günücünün yarısını kullanıyorsun boşa para vermiş gibi olmasın uzun süreli böyle kullanma demek istemiştim. Yazık işlemciye Ferrari sahibisin ama hız sınırında gidiyorsun olmaz böyle motorun yarısını kullanıyorsun. :)

fakirlik ::D akalım 23 kasımda  iyi indirim olursa alırım belki  :)

3d mark testi arkda 4520 felan cıkmıstı bende 4269 çıktı,

[font=Roboto, sans-serif]https://www.dosyaupload.com/eeNa
[/font]

KS

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ASUS MB ROG Strix B450-F Gaming bu kart ile asus x470 f arasındaki fark nedir

ASUS MB ROG Strix B450-F Gaming  bu kart ile asus x470 f arasındaki fark nedir

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Anakartın beyni dediğimiz çipseti farklı, herşeyden önce Biri X470,diğeri B450 çipsetli.

Bu iki çipseti birbirinden ayıran bi kaç özellik,ev kullanıcılarını çok etkilemez. En önemli farkı X470 ün yüksek overclock kapasitesi ve buna bağlı olarak anakartın güç devrelerinin bileşenlerinin daha güçlü ve üst kalitede olmasıdır.

Aşırı overclock yapmıyacaksan,B450 işini fazlasıyla görür. Bütçem uygun,en iyisi olsun dersen, X470.

Şu iki anakart ,güç devreleri aynı olan anakartlardır Ve fiat/performans için ,gaming plus ,alınır bi karttır.Her türlü ihtiyacınızı karşılar.

https://www.hepsiburada.com/msi-b45...hz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-p-HBV00000CYLSR 636 TL

https://www.hepsiburada.com/msi-b45...hz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-p-HBV00000CYLST 750 TL

ASUS B450 F gaming anakartın fiatıyla,B450 çipset yerine , X470 çipsetli anakart almak ,çipset yönünden çok daha uygun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri