Selam beyler dün akşam ekran kartını takmakla meşgul oldum, ekran kartı sığmadı sökyüm kasada ne var ne yok ekran kartı için yer açtım ve tekrar takıp çalıştırdım, ufak bi parıltı geldi gözüme ve aha dedim yaktık

sonra fark ettim kasanın power ledi çıkmış yerinden ankartın üstünde duruyordu kabloları taktım ve stard dedim görüntü gelmedi

iyice canım sıkıldı keyfim kaçtı eski kartı taktım yine görüntü çalışmadı, ledler yanıyo fanlar çalışıyor ama yok görüntü, en son anakartın tümleşik ekran kartına taktım gene çalışmadı, bir hayal kırıklığı bir moral bozukluğu

kafayı yedim , sonra saat 10 da bindim arabaya gittim arkadaşın evine (aradım ben geliyom yoksa uyuyamam sabaha kadar) 1070 ti yi taktık onun pc ye çalıştı oh dedim ekran kartı çalışıyo gerisini ... et bir test yaptık beacmark ile 4519 gibi puan verdi(onun kartı da gtx 970 idi oda 2500 lerde almıştı testten) iyi dedik tam beklediğim gibi 2 katı performans verdi, sonra benim kasaya geldik ve söktük herşeyi tek tek takıp çalıştırmayı denedik( en son ssd taktım) ramları sökünce görüntü geldi rahatladım, hemen bioas girdi ark bios sıfırlanmış onu fark etti, hiç problem etmedik sonra tamleri ve ssd takınca açıldı pc, en son 1070 ti yi taktım sorunsuz çalıştı, (bios çıkışına hoparlör taktık küçük olanlardan hata olunca öter diye ötmedi ona da şaşırdık).
Atladım eve açtım pc yi fanları felan taktım start verdim sorunsuz açıldı(tek sorun kasanın fan kontrol mekanizması boşa çıktı tüm fanlar max hızda çalışıyor ).
Güncellemeler bitti girsim pubg ye (fll hd tüm ayarlar ultra da ) msı burner çtım ekran kartı kullanımı %54 de sıcaklık 54 derece kartın fanları hiç çalışmıyo

, ram kullanımı düştüğünü farketrim ve işlemci kullanımı 70 lerde gözükyo, fps 60 70 lerde geziyor ama beklentim 110 lardaydı neyse sıkıntısız çalıştırdım sonunda gece 2 de vurdum kafayı

keyfim geldi yerine rahat rahat uyudum. birde bieşey fark etti bnm ark benim ssd (ahcı) modunda değilmiş bios dan bakınca gördü ben hiç farkında değilm yavaş çalışıyor muş, tekrar format atıcam ssd ayatlamak için bide işlemci 3.2 de çalışıyo 3.6 ya kadar çekeyim nasıl olucak tabi o.c. çekmeden tüm tesleri yapıp öşe deniyecem
Ha bide kartın güç çıkışı 1x8 pin benim psu 2x 6 pin veriyo (eski kart la aynı girişi var) 3 pini taktım çalışır diye çalışmadı pc açılmadı ekranda grafil kartın güç girişlerini kontrol edin yazdı sonra ek yaptıl diğer power çıkışından 2pini (-) şasi olduğu için takınca çalıştı ama temiz bir çevirici lazım