Tek sistem 2 kullanıcı?

İbrahim Söğütlü

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
YouTube'da çokça videosunu gördüm bu konu hakkında ama hâlâ emin değilim. Benim bir sistemim var ve kardeşimle Fortnite, PUBG ve GTA 5 gibi büyük beraber. Amacım belirli bir müddete kadar para biriktirip ona da ayrı bir tane toplamaktı. Bu çift ekran kartı takıp tek işlemciden oyun oynamak mümkün müdür? Mümkünse ekran kartları aynı marka ve model olması şart mıdır. Güç kaynağı ve işlemci yeter mi? Bir dezavantajı var mıdır?
Sistemim:
- Inno3D GTX 1650 Super Twin X2 OC 4GB
- AMD Ryzen 5 2600
- Asrock B450 Pro4
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB RAM
- Corsair RM650
- Western Digital Blue 500GB M.2
- 250GB HDD

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben en az 10 senedir profesyonel bu dünyanın içindeyim bu tarz bir kullanım olabiliyor mu hiç duymadım görmedim. Bir fikrim yok açıkçası.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemin mantığını anladım. Sisteme sanal sistem kurmak için yazılım kuruyorlar. O sanal sisteme kasaya takılan diğer mouse , klavye ve ekran kartı atanıyor. Çift monitör kurulumunda sanal sistemin çalıştığı yazılımı diğer monitöre göre konumladırıyor ve gerisi sanal sisteme ve ana sisteme oyunu kurmaya kalıyor. Hepsi bu aslında mantık kolaymış.

CPU 'unuza çift yük biniyor birde RAM olarak 16 GB minimum olması gerek oda ekstra 2. kez yüke giriyor. Bu özelliği kullanabilmeniz için CPU 'unuzda sanallaştırma teknolojisinin olması gerek ki sizin işlemcinizde bu destek var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri