Teneke Kutuya Hayat Verme Çabaları

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Bide Üstüne Bahsetmiş olduğum Monitörü Aldığımda Tam Tamına 7.5k oluyor Kafadan Küçük Bir Hesaplama Yaptığımda Yani Para Sınırında Tam Oluyor Kısmama Gerek Kalmıyor Yani Sizce Alınırmı Alınmaz mı Fark Ciddi mi Arasındaki

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Kasa:=: Pollux 3AN
CPU:=: AMD Ryzen 3 3100
AnaKart:=:Gigabyte GA-A320M-S2H-/-Gigabyte B450M-S2H
GPU:=: Inno3D-/-Palit GTX 1660 Super
Ram:=: Crucial Ballistix 8Gb 3000Mhz DDR4 CL15 (x2=16Gb)
Depo(Disk:C):=: Netac N535S 480Gb 560-/-520 Mbs 2,5" Sata SSD
PSU:=: GameGaraj 650W 80+ Bronze

Monitör:=: https://www.itopya.com/philips-238-242e1gaj-01-144hz-1ms-hdmi-dp-freesync-premium-gaming-monitor/
Referans Olarak Bu Daha Uyguna Da Bulunabiliyor Bazı Yerlerde Görmüştüm Güvenilir Sitelerde

Bu Arada Üstte Yanlışlıkla Kardeşime Göndereceğim Linki Size Göndermişim Kusura Bakmayın Daha Yeni Farkediyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistemi PCH Lord X - 6.071 TL fiyatı ile kasayı Cougar Gemini S Silver RGB CGR-5BMBS-T 600W 80+ bu model yapıp alın. Ekran kartı aklınızı karıştırabilir tek fanlı bir model ama yük altında diğer kartlar gibi 70 derece civarında seyreden bir karttır. Genel olarak diğer bileşenler dahil biraz daha iyi bir sistem almış olursunuz. Monitör olarak linkteki ürün gayet iyi onu bu sistem ile öneririm.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Hocam Önermiş olduğunuz Kasanın Ön Tarafı Çok Kapalı Geldi Bana Ama PC Nereden Nefes Alacak Acaba Sormak İstedim Yani Kabalık Etmek İstemem Ama Biraz Fazla Kapalı Bir Kasa Gibi geldi de

Hocam Sanırım Bide İçinde 1 Fan Varmış Sanırım Diyorum Çünkü Emin Deilim Ama Fan Adeti 1 Diye Yazıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önde RGB şeritlerin yanlarında boydan boya 2 adet 2cm kadar kalınlığında mesh şerit var, oralardan nefes alıyor kasa. Çok sağlıklı görünmesede iş görür bir hava akışı sağlanır. Diğer kasaların içindeki PSU lar iyi değil o yüzden Cougar önermem gerekti onu önerim. Genel olarak bu sistem diğer önerdiğim sistemden bir tık daha iyi bir sistem. Bunu PCH etiketi var diye söylemiyorum bir şeyi bile kötü olsaydı önermezdim zaten benim için o önemsiz bir detay.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Yok Hocam Estağfirullah kötülemek Gibi Bir Niyetim Yok Gayet Güzel Bir Kasa Fakat Sadece Okadar Havadar Kasa Varken Neden Bunu Önerdiğinizi Merak Etmiştim Sadece Öğrenmiş Oldum

Hocam Bu Arada Atmış Olduğunuz Link Sepete Yönlendiriyordu Ben Kendim Buldum https://www.incehesap.com/pch-lord-x-pc-hocasi-gaming-pc-fiyati-43260/ konuya bakıp pc yi merak edenler için bırakıyorum şuraya umarım doğrudur

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Hocam Yeter Artık Şu konu Bitsin Bi Zahmet Dedirtecek Kadar Uzadı Biliyorum Fakat Üniversiteli Biri Olarak Bişey Sormak İstiyorum Size Şimdi Ben Yaklaşık 7500TL'lik Bir Sistem Toplayacağım Ya Monitör Dahil (8000TL Olacak Kadar Büyüdü Gerçi Ama Yani Bakalım İnş Anlacam Sonunda) Şimdi Ben Bu Paraya Notebook Alsam Misal Sizin İncelemiş Olduğunuz Abra A5 Gibi Bir note Book Alsam İkisi Arasında Hangisi Daha İyi Olur Özelikler Performans (Masa Üstü Daha İyi Performans Verir Tabiki Ama Günümüz Teknolojisi İle Neredeyse İkisi Arasında Pek Bir Fark Kalmadı Çok Fazla BENCE Diye Düşünüyorum) Performans Vesaire Falan Bide Önericek Olsanız Ne Önerirdiniz Bu Fiyata Sormak İstedim

Bu Konuda Yapmış Olduğunuz Tüm Yardımlar İçin Bu Baş Ağrıtıcı Dırdırımı Bukadar Uzun Süre Çekmiş Olduğunuz İçin Çok Teşekkürler.

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
8000₺ ile tek tek parça toplamak şu an neredeyse imkansız diyebiliriz fakat hazır toplanım bilgisayarlar senin işini gerçekten görecektir (markalardan bahsetmiyorum). Fakat laptop konusuna gelecek olursak, artık gaming laptoplar da masaüstleri gibi iddialı performanslar sunuyor. Yani monster laptop alman ya da onun muadili acer nitro serilerinden almanın sana zararı olmayacağı gibi rahat taşıma, yatakta kanepede kullanma, tatile götürme, üniversiteliyim diyorsun dışarıya çıkartma vb. gibi avantajları olacaktır. Fakat toplama bilgisayarların ise sana en büyük avantajı ise bakımını kolay yapmak (termal macun vb) ve temizliğine dikkat edildiği takdirde uzun süre kullanmak, sorunlu parçayı kolaylıkla tespit edip direkt olarak değiştirmek, gelecekte parça yükseltmesini kolaylıkla yapmak gibi avantajları olabilir. Bana sorarsan üniversiteli birisinin işini laptop daha çok görecektir ama yine de son karar senin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Laptop gibi cihazlarda kullanılan ekran kartları masaüstü sınıfları gibi değildirler. Daha az güç tüketen daha alt sınıf ürünlerdir. Örnek olarak 1650 Ti kartını kullanan bir Laptop ile aynı kartı kullanan bir Masaüstü aynı performansı vermez. Bu yüzden gerçek Masaüstü kartını kullanmadığı sürece hiçbir Laptop ekran kartı masaüstü karşılığı ile aynı güçte değildir. NVIDIA bu gücü düşürülmüş Laptop kartlarına Max Q dizayn diyor. Özetle bir masaüstü ile MaxQ bir Laptop ürün kıyaslanamaz. Ekran kartı için söylediğim şey işlemciler içinde geçerli. Örnek olarak Laptop cihazlardaki 10300H INTEL işlemcisi yine INTEL de masaüstü 10100F işlemcisine denktir. Umarım anlatabilmişimdir olayı.

1500 TL ye monitör alıp kalan 6500 TL ye bence yükseltilebilir bir masaüstü sistem kurmak çok daha mantıklı olur ancak eğer taşıma söz konusuysa o zaman tabi tek seçenecek Laptop oluyor.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Peki Hocam Siz Bir Üniversiteli Olsanız (2+4Yıllık Şuan 2 Yıllıktayım Daha) Hangisini Alırdınız Evde De İşlerimi Yapabilirim Fakat Okulda Boş Kaldığım Vakitlerde Okulun Pclerini Kullanmam Da Bir olasılık Var Tabi (Kendi Aldığım PC Kadar Performans Ve Rahatlık Vesaire Katmazlar Belki Ama İş Görür Ve Tabiki Şahsi Projelerde Var Bunun İçinde Bide sürekli Yanımda USB Bulunduruyorum Belki Ama Tabi Tak Çıkar Aktar Vsr (Vesaire Anlamında)  Ne Önerirdiniz Yani Siz Böyle Bir Şeyin Ortasında Olsanız Sadece Bu Süreçlerden Geçmiş (Üniversite Vsr) Biri olarak Tavsiyeniz Ne Olurdu Ki Bu Üni Bitince PC Mühendisliğini De okumayı Düşünüyorum 2. Üni Olarak elektrik Elektronik Den Sonra (Şuan Elektrik Elektronik Okuyorum Zaten Hali Hazırda) Yani Ara Sıra Köye Gidiyoruz Çok Olmasada Gidiyoruz Bi Selam Veriyoruz Oralarada Ve Yanımda Pc Yi Kucaklayıp Götüresimde Gelmiyor Deil Yani Şimdi Hocam Yalan Yok Ama Koskoca Kasa Olduğundan Götüremiyoruz.

Örnek Laptop :=: https://www.monsternotebook.com.tr/...n=487664&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR

İntel Core İ5 10200H 2,4Gh Turbo Boost 4,10 Gh 
4Gb GDDR6 Nvidia GTX1650Ti 128 Bit
15,6" FHD 1920x1080 120Hz İPS Mat Led Ekran 
8Gb DDR4 2933Mhz (Ben X2 Yapacam) = +349TL
512Gb İntel 660P M.2 SSD PCİe 3.0 X4 (Oku 1500Mb/s   Yaz 1000Mb/s)

7.948 TL Olacak Tabi 

Örnek Laptop 2 :=: https://www.monsternotebook.com.tr/...n=487668&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]İntel Core İ5 10200H 2,4Gh Turbo Boost 4,10 Gh [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]4Gb GDDR6 Nvidia GTX1650Ti 128 Bit[/font][/font][/size]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]15,6" FHD 1920x1080 120Hz İPS Mat Led[/font][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif] Ek[/font][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]ran[/font][/font][/size][/font][/size]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]8Gb DDR4 2933Mhz (Ben X2 Yapacam[/font][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]) = +349TL[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]250Gb WD Blue Sn550 M.2 SSD PCIe 3,0 X4 (Oku 2400Mb/s   Yaz 950Mb/S)[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]7.648TL Belki Elimde Bulunan Bir SSD Yi Ona Takarım 250 Yada 500Gb Olması Lazım Bendeki SSD'ler (Bildiğim Kadarıyla İçinde 1 Adet Boş Yer Oluyor M.2 Olduğu İçin Ama Yoksa Sağlık Olsun SSD Daha Hızlı Ordan Devam Ederim Artık)[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size]

NOT=Ben Sadece Siz Ne Alırdınız Bu Durmda Olsanız Ne Önerirdiniz Onu Sormak İstedim Sadece (Üniversite Okumuş Vsr Biri Olarak) Diye Sormak İstedim Ayrıca

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
1.) Hocam 7K Bütçe İçin Önerirmisiniz Yada 7,5K İçin

2.) İlk Başta Masa Üstü İçin Alıp (Kardeşimin Pc Sine) Sonradan Laptop İçin olduğunu Öğrendiğim Ve Değişim Yaptıramadığım Yada İade Yaptıramadığım Bir Adet 1Tbyte SSD Var

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Hocam İkisi Arasındaki Tek Fark Ekran HZleri Ve Ram Gb Ları Mı Dır Yoksa ...

Bide Hocam Bütçeye Dahil Güzel Performans Veren Bir Soğutma Önerirmisiniz Harici Olarak

Benim https://www.monsternotebook.com.tr/notebook-cooler/ Sahip Arkadaşlarım (Yine Monster Bir Laptopa Sahipler) Gayet Güzel Bir Performans Verdiğini Söylüyorlar Marketlerden Yada Mahalle PC Cisinden Alınmış Bir Ürüne Kıyaslar Ama ...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Acer markası ürün yapısı olarak daha iyidir. O yüzden Acer ürünü ilk önce önerdim. Monster iyi bir üründür ama genel olarak Acer varsa yada daha üst bir marka Lenovo mesela Monster ürün ailesini donanımsal çok büyük farklar yoksa önermem ki Monster ürün gamında bu bütçeye 10750H işlemcisinden aşağısı alınmaz ki genelde hep 10200H veya 10300H işlemcileri var. 4600H işlemcisinin rakibi 10750H işlemcisidir.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Hocam Ben Bu Hp Olanını Almakta Karar Kıldım Fakat 8Gb Ram Bana Az Gelir Diyip Yükseltmek İstesem Garanti Kapsamından Çıkarmı Pek Bir Bilgim Yok Bazı Markalar İzin Veriyor Bazıları Vermiyor Bazıları Arka Kapağa Tırnağımız Değdiği Gibi Garanti Dışı Diyor Bazıları İse o Bilgisayarı Açtınızmı hah İşte Kullanıcı Hatası Diyip Çeviriyorlar Falan Biraz Sıkıntı Siz Bişey Biliyorsanız Müsait olduğunuz Zaman Bana Açıklarmısınız Teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
necip5270392' Alıntı:
Hocam Ben Bu Hp Olanını Almakta Karar Kıldım Fakat 8Gb Ram Bana Az Gelir Diyip Yükseltmek İstesem Garanti Kapsamından Çıkarmı Pek Bir Bilgim Yok Bazı Markalar İzin Veriyor Bazıları Vermiyor Bazıları Arka Kapağa Tırnağımız Değdiği Gibi Garanti Dışı Diyor Bazıları İse o Bilgisayarı Açtınızmı hah İşte Kullanıcı Hatası Diyip Çeviriyorlar Falan Biraz Sıkıntı Siz Bişey Biliyorsanız Müsait olduğunuz Zaman Bana Açıklarmısınız Teşekkürler.
Bildiğim kadarıyla bellek yükseltmesi garanti kapsamından çıkartmıyor ama siz yine HP desteğe sorun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri