Termal Macun Değişimine Rağmen Sıcaklık Yüksek Mi ?

xAndromeda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Geçen hafta 120mm sıvı soğutmamın termal macununu değiştirdim ama CPU sıcaklıkları hala 75-80 aralığında bu durum normal midir ? Marka veremiyorum sanırım Casperın kendi ürünü Excalibur E800 serisinin kasası tam olarak hangi seri PC hatırlamıyorum. 5 yılı devirdi sistem sıvı soğutma değişmeli mi artık napmalıyım ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Cvp: Termal Macun Değişimine Rağmen Sıcaklık Yüksek Mi ?

Sürdüğün termal macunun kalitesine bağlı da olabilir veya işlemci ile temas eden kısım tam oturmamış olabilir tekrar kontrol edersen faydalı olur.

Değişmeden önceki sıcaklığa göre düşüş varsa normal sayılabilir çünkü 120mm sıvı soğutma olduğundan dolayı hava soğutmaya göre çok fark olmasını beklemek saçma olur.

KS

xAndromeda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Macun olarak everest TM-25 kullandım eski sıcaklıklara da hiç bakmamıştım açıkçası :D ama bi tur değiştiricem takarken bi iki kere kaydı temas eden yeri belki de ondandır.

admaydin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
TM-25 termal macunu teknik özelliklerinde 13.4 w/m.K değeri yazıyor. Bu değer çok iyi değer ancak dünya çapında en iyi olan kryonaut bile 12.5 li değerde satıyorken Everestin ki biraz sallama olmuş gibi. Termal macun değişimi yaptığın halde ısı değerleri düşmedi ise;
ya macunun alaşımı yeterince iyi değil ve ısıyı tutamıyor
ya soğutma sistemin yeterli değil
ya da OC var ve işlemcin çok yüksek frekansta çalışıyordur.

bunu şu şekilde kontrol edebiliriz; Sistem boşta çalışırken 50 değerinin altında çalışmıyor ise termal macununu değiştir ancak kendini ispatlamış kaliteli bir macun al. Bu tarz kaliteli macunlar sürekli ısı gördüğünde dahi 2 yıl boyunca ilk güne benzer performans gösterir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Kasa MESH yapıda değilse ve soğutucu yetersizse macun sizi tek başına kurtaramaz.

KS

xAndromeda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Sistem boştayken ortalama 44-45 derece arası sıcaklıklar. Kasanın ön ve üst kısmı mesh yapıda  ve önde 2 üstte 2 fan arkada ise radyatörün 1 fanı yer alıyor. Yıllardır hiç merak edip bakmamıştım sıcaklıklara öncesiyle de kıyaslayamıyorum bu durumda. OC yapmadım. Frekanslara baktığım zaman bu akdar dalgalı olması normal mi bilmiyorum boştayken 1.2 ile 2.5 arası değişiklik gösteriyor yük altındaki halini de bu yorumu editleyip eklerim bir ara.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri