Tiz fan sesi

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Merhaba arkadaşlar bilgisayarı ne zaman başlatsam kapatana kadar çok ince böyle televizyon cızırtısı gibi yada bir şeyin çok hafifçe sürekli sürtmesi gibi bir ses geliyor. müzik açmadan veya bir şey oynamadan bilgisayar kullanmam işkence gibi oluyor ses çok yüksek değil ama odaklanınca duyabiliyorsunuz ve bir kere duydunuz mu kapatana kadar sürekli duyuyorsunuz. kulagımı bilgisayardaki kasa fanlarına yaklaştıkça ses dahada fazla geliyor acaba bilgisayar fanlarında mı sıkıntı var? psu bölümüne yaklaşıyorum ve ses gelmiyor oradan sadece egzoz fanları ve kasanın onunde bulunan 2 fana yaklaşınca sesi işitiyorum acaba ne yapmam gerek?

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Merhaba arkadaşlar bilgisayarı ne zaman başlatsam kapatana kadar çok ince böyle televizyon cızırtısı gibi yada bir şeyin çok hafifçe sürekli sürtmesi gibi bir ses geliyor. müzik açmadan veya bir şey oynamadan bilgisayar kullanmam işkence gibi oluyor ses çok yüksek değil ama odaklanınca duyabiliyorsunuz ve bir kere duydunuz mu kapatana kadar sürekli duyuyorsunuz. kulagımı bilgisayardaki kasa fanlarına yaklaştıkça ses dahada fazla geliyor acaba bilgisayar fanlarında mı sıkıntı var? psu bölümüne yaklaşıyorum ve ses gelmiyor oradan sadece egzoz fanları ve kasanın onunde bulunan 2 fana yaklaşınca sesi işitiyorum acaba ne yapmam gerek?
cırcır böcegi sesine çok benziyor bu arada.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Bahsettiğin şey Coil Whine olabilir mi?

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Yok hayır gpu fanı çalışmadığı halde bile geliyor. bilgisayarı başlatır başlatmaz gelmeye başlıyor. gpu yük altında olunca fan sesi çıkartınca farklı bir ses çıkıyor güzel bir fan sesi çıkıyor ama bu çok cılız itici bir ses. cırcır böceği sesine aşırı benzer ama kesik kesik gelmiyor. sürekli.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Yok hayır gpu fanı çalışmadığı halde bile geliyor. bilgisayarı başlatır başlatmaz gelmeye başlıyor. gpu yük altında olunca fan sesi çıkartınca farklı bir ses çıkıyor güzel bir fan sesi çıkıyor ama bu çok cılız itici bir ses. cırcır böceği sesine aşırı benzer ama kesik kesik gelmiyor. sürekli.

Fanlar bir yere temas ediyor olabilir mi?
Videoya alıp paylaşabilir misiniz?

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
hangi uygulamayla kolayca çekip paylaşabilirim telefonumla çektigim minik bir video bile hemen 20-30 megabaytları geciyor

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
oyunda değilim bu arada sadece internet açık

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
egzoz fanı nasıl durdurabilirim elimle tutsam bişi olur mu

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
Fan yapraklarından geliyor sanırım biraz yalpalama sesi gibi. kasa kapağını çıkartıp tam olarak nerden geldiğinizi anlarsınız aslında. ona göre net bir şey denebilir. belki de kablosu sürtüyordur dönerken kenarına.

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
kendim düzeltebilecegim bir şeyse denerim

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
egzoz fanı nasıl durdurabilirim elimle tutsam bişi olur mu
Kasanın yan tarafındaki cam paneli sök.
Daha sonrasından yavaşça durdurabilirsin.
Ortasına dokunman gerekiyor.
Düğmeye basar gibi laps diye dokunma.
1665527930200.png

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
tamperli camı çıkarıdm evet sadece egzoz fanından geliyor

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
Mil yatağında gevşeme olmuştur o zaman. söküp bakmak lazım anlıyorsanız ama uğraşmamak adına, fan değişimi ile sorun kökten çözülebilir.

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
biraz detaylıca baktım 3 tane fanım var 2 önde 1 arkada hepsini durdurdugum halde bile ses geliyordu cpu fanı sürtmüyor ve durdugunda bile ses devam ediyordu gpu fanı zaten çalışmıyordu. psu da mı sorun var acaba? yada anakartta mı anakart ses çıkartır mı ki onuda bilmiyorum

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
tamperli camı çıkarıdm evet sadece egzoz fanından geliyor
Kasayı yeni mi aldınız?
Fan yuvasından veya fan dönerken bir yere temas ediyorsa bu ses çıkıyor olabilir.
Fanı kontrol edebiliyor musunuz? Herhangi bir yere sürtünüyor mu?
Yoksa göbekten mi geliyor? Fan durmuşken de geliyor mu?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
biraz detaylıca baktım 3 tane fanım var 2 önde 1 arkada hepsini durdurdugum halde bile ses geliyordu cpu fanı sürtmüyor ve durdugunda bile ses devam ediyordu gpu fanı zaten çalışmıyordu. psu da mı sorun var acaba? yada anakartta mı anakart ses çıkartır mı ki onuda bilmiyorum
Ses egzoz fandan gelmiyor mu?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri