Topladığım Sistemi Beraber Değerlendirelim!

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Arkadaşlar selamlar,

Uzun zamandır araştırıyordum her şeyi ile çok sağlam bir sistem toplamak istedim hem görünüş olarak hem de parça kalitesi olarak güzel bir bilgisayar toplamaya çalıştım yakın zamanda satın alacağım Allah'ın izniyle.

Sizden istediğim şey şu aşağıya alacağım ekipmanlar dahil bütün sistemi bırakıyorum sistemin artılarını eksilerini ne gibi sorunlar olur veya herhangi bir problem olur mu gerek parçaların performansında gerek hava akışında ya da darboğaz sorunu vs. gibi aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Sormak istediğim sorular :

1) Bunları aldıktan sonra extra bir şey almama gerek var mı kablo aparat vs.?
2) Tüm parçaların renklerini kablolar dahil sync'layabiliyor muyum?
3) Soğutma kısmında nasıl kasa içi hava akışı nasıl? İşlemci sıvı soğutma olarak ne önerirsiniz?

Sistem Bileşenleri :

İşlemci : Intel Core i7 12700KF Soket 1700 12. Nesil 2.70 GHz 25MB Önbellek 10nm İşlemci
Anakart : ASUS PRIME Z690-P DDR4 5333 MHz (OC) RGB M.2 1700p ATX Anakart
Ekran Kartı : ASUS GeForce RTX 3080 ROG STRİX White V2 10 GB GDDR6X 320 Bit LHR Ekran Kartı
RAM : GSKILL 32 GB (2x16GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600 MHz CL16
SSD : WD Black SN850 500 GB Not Heatsink / WD Black SN850 1 TB With Heatsink
Kasa : Phanteks Eclipse P600S Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası
PSU : Sharkoon SilentStorm Cool Zero 850W 80+ Gold Tam Modüler PSU Güç Kaynağı
Sıvı Soğutma :
ARGB Kablo : Lian Li Strimer 24 Pin / Lian Li Strimer 16 Pin / Lian Li Strimer 8 Pin

Sistem Ekipmanları :

Monitor : ASUS TUF GAMING 24.5" VG259QM 280Hz 1ms 2xHDMI DP HDR400 G-Sync FHD Fast IPS Gaming Monitör (3x)
Mouse : Ninjutso Katana Superlight White
Mousepad : Endgame Gear MPC1200 Cordura Stealth Edition
Klavye : Redragon K630 Dragonborn %61 TKL RGB Wireless
Koltuk : Zio Venom Gaming (Antrasit) (Kumaş - Keten Deep Black) (Ayak - Krom) (Dikiş - Rengi Beyaz)

Son düzenleme:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bence parçalar güzel iyi seçilmiş. Ben yanlış hatırlamıyorsam o güç kaynağını Uğur hocam önermiyordu Sharkoon'un Gold Zero modellerini öneriyordu ama yanlış hatırlıyor da olabilirim kendisi bakarsa cevaplar. Hava akışı iyi olan bir kasa soğutma konusunda sıkıntı olmaz. İşlemci için Lian Li Galahad 360mm sıvı soğutma alabilir kasanın üst tarafına takılabilir. Ekstra kabloya falan gerek olacağını sanmıyorum. Anakart Aura Sync destekliyor ama hangi parçaların rengi değişir bilmiyorum. Birde bu sisteme 2K monitör yakışırdı. @ugur.gozaydin Hocam bakarsanız sizin fikirleriniz de önemli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Lian Li GALAHAD 360 veya ARCTIC 360 ARGB alabilirsiniz sıvı soğutma için. Geri kalan her bileşen daha iyi.

Tüm sistem RGB senkronuna uygun.

@Syqex benim önermediğim PSU bahsettiğiniz model. Kullanıcı önerdiğim olan modeli almış.

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Lian Li GALAHAD 360 veya ARCTIC 360 ARGB alabilirsiniz sıvı soğutma için. Geri kalan her bileşen daha iyi.

Tüm sistem RGB senkronuna uygun.

@Syqex benim önermediğim PSU bahsettiğiniz model. Kullanıcı önerdiğim olan modeli almış.
Teşekkürler hocam yorumunuz için sizin yardımınız ile de güzel parçalar topladım sistemi mümkün olduğunca güncel tutmaya çalıştım biliyorsunuz sistem AM4 sistem idi bazı arkdaşların yardımı ile sistemi intel yaptık en güncelinden anakart olarakta upgrade seçeneği ile seçtim ileride kilitli kalmamak adına işlemci de güncel şuan fakat tabi işlem soğutucusunda değişiklik yapmam gerekti dediğiniz soğutucular ne kadar iyi bilmiyorum yeterli gelir mi pek emin olamadım sizlerin görüşleri benim için önemli.

Ek olarak RGB senkoruna uyumlu dediniz içim rahatladı :D Ama ben yine de sorayım mesela istediğim özel bir renk var bir rengin tonu var kablolar soğutucu ve diğer parçalar dahil hepsini aynı renkte senkron edebiliyorum değil mi? Birde sizden ricam çok sağlam bir USB çoğaltıcı önerir misiniz anakartın maalesef yeterli değil USB 3.0 veya 3.1 portlu güzel bir çoğaltıcıya ihtiyacım var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tüm sistem ve önerdiğim soğutucular ASUS AURA SYNC ile uyumlu. Bir sorun yok yani. USB çoğaltıcıyı Type-C den mi yoksa Type-A dan mı çoğaltacaksınız? Bütçe nedir ayrıca.

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Bence parçalar güzel iyi seçilmiş. Ben yanlış hatırlamıyorsam o güç kaynağını Uğur hocam önermiyordu Sharkoon'un Gold Zero modellerini öneriyordu ama yanlış hatırlıyor da olabilirim kendisi bakarsa cevaplar. Hava akışı iyi olan bir kasa soğutma konusunda sıkıntı olmaz. İşlemci için Lian Li Galahad 360mm sıvı soğutma alabilir kasanın üst tarafına takılabilir. Ekstra kabloya falan gerek olacağını sanmıyorum. Anakart Aura Sync destekliyor ama hangi parçaların rengi değişir bilmiyorum. Birde bu sisteme 2K monitör yakışırdı. @ugur.gozaydin Hocam bakarsanız sizin fikirleriniz de önemli.
Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum hocam PSU zaten uğur hocam önermişti ona göre listeme ekledim bende diğer dedikleriniz için teşekkür ediyorum içim böyle böyle rahatlıyor :D Monitör kısmında şöyle açıklama yapayım FPS oyuncusu olduğum için sistemi Render ve Coding içinde kullanacağım için monitörleri ona göre seçtim.

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Tüm sistem ve önerdiğim soğutucular ASUS AURA SYNC ile uyumlu. Bir sorun yok yani. USB çoğaltıcıyı Type-C den mi yoksa Type-A dan mı çoğaltacaksınız? Bütçe nedir ayrıca.
Harika hocam çok teşekkür ediyorum bu zamana kadar ettiğiniz yardımlar ayırdığınız vakit için.

Furkan Karagülle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57
Hocam daha üst segment bir pc'ye ihtiyacım yok uzun yıllar beni götürecek güncel bir sistem topladık herkesle beraber işin içinde custom meselesi de var o yüzden teşekkür ediyorum.
Siz bilirsiniz. Yeni parçalar yakın zamanda çıkacakken şu an bu sistemi almanızı tavsiye etmiyorum. Ayrıca bu fiyata çok rahat 12900K + RTX 3090 sistem toplanır kaliteli bileşenlerle.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri