Soru Toplamayı Düşündüğüm Sistem Nasıl ?

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Yok hocam size bir lafım yok arkadaş downgrade istediği için uyarı yaptım bende topladığınız sistem güzel illa ki downgrade yapmak istiyorsa işlemciyi aynı tutup attığım 4070ti a geçiş yapıp arada ki farkada 2k 165hz ips bir monitör alabilir.
Estağfurullah kendim için demedim O zaman dediğin mantıklı oluyor attığım sistem 4070ti ile 50.540 a geliyor kalan para ile rahat monitör ekipman alır

60k bütçeye monitörde dahildi o yüzden 60k demiştim aslında :D tercihen yanınada bide 1-2k'lık birer klavye ve mouse da alabilir miyim.
Attığım sistem+ 4070ti ile 50.540 a geliyor kalan para ile monitör ve ekipman gelir

KS

misaakb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
He öyle desenize o zaman bu sistem fazla gelir size oynadığınız oyunlar neler ona göre ya yüksek Hertz bakicam yada yüksek çözünürlük FPS oyunları oynuyorsan Hertz önemli hikâye oyunları ise görüntü
Ben artık ihtiyarladım. 22 yaşındayım. Rekabetçi oyunlara ayırabilecek pek fazla mentalim yok. O yüzden oynadığım şeylerin artık gözüme hitap etmesini istiyorum. Tercihen yeni çıkmış ve çıkacak tek kişilik hikayeli oyunlardaki sahnelerdeki renklerin tadına varmak istiyorum. Aman aman bi 240 hz monitöre ihtiyacım yok ama sadece görüntü veren bir şeyde aramıyorum.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Ben artık ihtiyarladım. 22 yaşındayım. Rekabetçi oyunlara ayırabilecek pek fazla mentalim yok. O yüzden oynadığım şeylerin artık gözüme hitap etmesini istiyorum. Tercihen yeni çıkmış ve çıkacak tek kişilik hikayeli oyunlardaki sahnelerdeki renklerin tadına varmak istiyorum. Aman aman bi 240 hz monitöre ihtiyacım yok ama sadece görüntü veren bir şeyde aramıyorum.
Ben 26 ya geldim daha dur sen hele 😂

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
O zaman ekipmanlardan kısabilirz belki klavye hoşuna giderde mouseden kısabiliriz

Klavye çok hoş bir sese sahip seviceğinizi düşünüyorum

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
Aslında 60k ya şu var çok güzel de monitör ekipmana paran kalmıyor

CL 40 ram gecikme değerleri çok yüksek değil mi hocam ? Bence sizin topladığınız daha iyiydi. Ek olarak bana kalırsa x670 anakarta gerek yok bu seviye sistemlerde.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Hızlı yaşadık sanırım biraz, 22 yaşında böyle bir pc toplamanın bedeli erken yaşlanma sanırım :D

İnanın sadece 4070 li, iyi bir işlemciye sahip düzgün monitör ve mouselı bir sistem istiyorum. Ne eksik ne fazla.
Hocam tekrar sorayim, tutuş şekliniz ve el ölçünüz nedir?

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
Tekrar sormanız durumunda bıraktığım için özür dilerim. Sağ elle tutuyorum. Uzun süredir kablosuz mouse kullanıyorum ve 3-5 yıldır kullandığım mouse bu https://www.amazon.com.tr/Microsoft-U7Z-00003-Wireless-Mobile-Mouse/dp/B00JF0AR0Y?th=1
Hocam el olarak değilde palm claw fingertip grip gibi tutuş şekilleri var onlarla ilgili bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olacaktır hocamız.

Amd işlemci ile intel işlemci arasında ki fark nedir. Fiyat farkından dolayı mı amd alıyoruz işlemciyi.
En büyük ön bellek yani cache bir diğer fark ise hocam amd işlemcilerinde çarpan kilidi açık geliyor illa intelde ki gibi k ve z serisi anakart almanıza gerek yok.

KS

misaakb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam el olarak değilde palm claw fingertip grip gibi tutuş şekilleri var onlarla ilgili bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olacaktır hocamız.

En büyük ön bellek yani cache bir diğer fark ise hocam amd işlemcilerinde çarpan kilidi açık geliyor illa intelde ki gibi k ve z serisi anakart almanıza gerek yok.
Fingertip Grip

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri