UFAK FARKLILIKLAR

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Daha önce benzer konu açmıştım sonunda 2. RAM'ı aldım ucuzdan. Ürün gelince kutuları karşılaştırdım ve ufak bir fark var. Alırken hiç dikkatimi çekmedi.

RAM1: https://www.incehesap.com/adata-xpg-spectrix-d30-ax4u320038g16a-sr30-8gb-gaming-ram-fiyati-45063/

RAM2: https://www.qp.com.tr/xpg-gammix-d30-8gb-ddr4-3200mhz-cl16-kirmizi-ram

İkiside 3200MHz , 1.35V ve Cl 16 lakin ürün koduna baktığımda A4UX320038G16A ve sondaki A olmayan var. Benim sonradan aldığımda A yok ve CL 16-18-18 iken ilk aldığım CL 16-20-20 dir. Bunun dışında en önemli fark fiyat farkı o şüphelendirdi beni. 16-18-18 daha iyi gibi ama daha ucuz. 

Bu ikisi uyumsuzluk yaşar mı ve hangisi iyi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlk CL değer yani 16 değeri en önemlisidir. Voltaj aynı olduğu sürece diğer kısımlar çok uçuk açık değilse anakart onları eşitleyecektir ama XMP ile OC yapımı işe yaramayabilir. Şöyle ki RAM 'de XMP profili aslıda önceden kaydedilmiş bir manuel OC ayar dosyasıdır. Bu 2 RAM 3200 MHz için birisi CL 16 20 20 iken diğer CL 16 18 18 XMP profiline sahip tek bir RAM 'in XMP profili açılabilir yani XMP ile çalışmama ihtimali var düşük bir ihtimalde olsa. Eğer böyle olursa siz sadece düşük olan belleği CL 18 18 olanının 18 değerlerini diğer 20 değerlerine alıp yani CL 16 20 20 ve sonda birde daha büyük bir rakam vardır ona 1.35V ile manuel OC yapıp sorunsuz çalıştırabilirsiniz zaten %90 buna ihtiyacınız kalmaz ama ikisi birlikte çalışmaz ise dediğim gibi yapılacak eşitlenecek yani.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Usta sen beni hep korkutuyorsun ya :D ince hesapta stoklar yenilenmiş yarın aynısı indirime gelirse oradan alır bunu iade ederim. Olmaz ise riske girip dediğini yapacağım artık :D Kutuyu açınca iade kabul etmiyorlar diye şuan denemedim :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediklerim %100 değil sadece olasılık anakartın OC ve BIOS yazılımına bağlı bir durum hiç sorun olmadan kullanırsın büyük ihtimalle ama sorun çıkma olasılığı her zaman vardır. Ürün açılınca iade kabul ediyorlar mı bilmiyorum ama netten aldığın her ürünü yasalar gereği 15 gün içide koşulsuz iade hakkon var diye biliyorum.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Tabi ki de az da olsa o ihtimal de var onu da düşünmek lazım.

Satıcıdan satıcıya değişiyor. Bazıları kutu açılırsa biraz kesinti yapıyor bazıları sorun etmiyor. Kutuyu dikkatli açmak lazım. Özellikle bilerek etiketi kapağın üstüne koyuyor çakallar :)

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Dolar 6.3 gidiyor. Daha uğraşmak istemiyorum :) RAM'ı taktım sonuçları topladım bir ss de. Durumu nasıl? Benim için yorumlarsan çok sevinirim.
Biraz anladığım kadarıyla kötü olan yani 16A serili RAM'a göre kendini düzene sokmuş sistem.

https://i.imgyukle.com/2020/03/13/JoD5PH.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Test ettin mi? Bir oyun testi yap sistem mavi ekran vs. vermez ise sorun yok. Eğer sorun çıkarsa CL gecikmesi olan tabloda ki farklı değerleri olan gecikmeleri sol taraftaki değerleri sağ taraftaki değerlere değiştir 3200 MHz için 1.35V ile manuel OC yap sorun olmaz.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
PUBG Lite Ultrada oynadım ve Zula Tam Yüksekte denedim sorun yok ayrıca kuzenimde de aynı sistem var onun RAM 3000MHz ve tek ram. O Ultra da oynayamıyor :) Faydası da olmuş yani çünkü alırken şüphe ediyordum acaba fazlalık mı olur diye. Oyunlara ek olarak Normal takıldım forumlarda ve programlarda filan yani hata vermedi hiç.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun yoksa bir problem yok demektir. Anakart ufak farklılıkları kendisi düzenliyor ana CL değerli ve voltaj farkı olmasın yeter ki sizin anakartınızda sorun yaratmadan halletmiş. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri