usb port sorunu

selim eren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaşlar iyi aksamlar öncelikle
bende bu sorun uzun zamandır var ama pek bi sey yapmadığından kafaya takmadım belki bir çözüm yolu vardır diye geldim. 
sorunum su; bilgisayarı normal bir sekilde windowstan/güç düğmesinden kapattıktan sonra bilgisayari acmak icin tekrar düğmeye bastığınızda bilgisayar kısa devre yapip kendini kitliyor  bunu bilgisayarı güç kaynağından kapatarak vede anakarta takılı tüm usbleri çıkartarak Tamir edebiliyorum 
 eğer hiçbir usb aygit takılı degilse normal bir sekilde bilgisayar boot oluyor.
bunun bir çözüm yolu varmi?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Usb bağlantısını yaptıktan sonra mı yaşıyorsun yani? Donanımsal bir arıza olabilir hocam. Kablo uçlarının kasaya temas etmediğinden emin olun

KS

selim eren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Usb bağlantısını yaptıktan sonra mı yaşıyorsun yani? Donanımsal bir arıza olabilir hocam. Kablo uçlarının kasaya temas etmediğinden emin olun
hocam bilgisayar usb kasaya bağlıyken açılmıyor. bilgisayarin açılması icin usb leri çıkartıp bir 10 saniye beklemem gerek. sonra sorunsuz aciliyor

KS

selim eren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
USB portu sıkıntılı hocam kesin bir durum bu. Değiştirme imkanınız var mı?
hocam ilk olarak geç cevap icin özür diliyorum
anakartım daha yılın başında değiştirmiştim hocam değiştirme imkanım ne yazık ki yok mecburen galiba usb çoklayıcı alıp idare etmeye calisicam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İlk olarak sistemi kapatma biçiminiz yanlış. Tuştan veya PSU 'dan kapatmayın asla. Windows üzerinden kapat dediğinizde sistem bir sonraki başlatma için ayar yapar ve tüm yazılımları kapatıp sonraki başlatmaya hazırlar kendisini öyle kapatır. Siz tuştan kapattığınızda Windows hiçbir ayar yapılmadan kapanır ve sistem tüm bileşenlerden gücü aniden keser. Buda var olan takılı aygıtlarınızda pek çok yazılımsal ve donanımsal soruna yol açar. Bu hata süreci bu şekilde devam ederseniz zamanla oluşur yada birden olur. Öncelikle sistemin tüm gücünü kesin kabloları vs. sökün ve anakart BIOS pilini çıkartın 2 dk. sonra pil dahil sistemi tekrar toparlayın ve sisteme temiz format atıp işlemlerinize tekrar devam edin. Sorun devam etmez ise sorununuz çözülmüş demektir eğer devam ederse bileşen bazlı yada taktığınız aygıtlardan birisinde bir arızadan dolayı sorun yaşıyorsunuz demektir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri