usb x hci uyumlu ana bilgisayar denetleyicisi

thrower

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran Alıntısı.PNG

bu sorun duzelmiyor driveri kaldırdım yükledim güncelledim felan ama hiçbiri işe yaramadı bunun yuzunden pc ethernet kablosunu algılamıyor ve internet yok bu yazıyı bile ekran klavyesinden yazıyorum kütfen yardım klavyeyi bile algılamıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aygıta sağ tıklayıp özelliklerine girin. Ayrıntılar > Özellik > Donanım kimlikleri seçiliyken Değer bölümündeki en tepede olan veriyi sağ tıklayıp kopyalayın ve işletim sisteminizin sürümüyle beraber paylaşın.

KS

thrower

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aygıta sağ tıklayıp özelliklerine girin. Ayrıntılar > Özellik > Donanım kimlikleri seçiliyken Değer bölümündeki en tepede olan veriyi sağ tıklayıp kopyalayın ve işletim sisteminizin sürümüyle beraber paylaşın.
PCI\VEN_1022&DEV_43EC&SUBSYS_11421B21&REV_00

işletim sistemim windows 10 home

KS

thrower

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kurulumu yaptığınız halde halen daha sorun yaşıyorsanız büyük ihtimalle anakart odaklı bir sorununuz var. BIOS ve Windows güncel mi?
Windows guncel ama biosu bilmiyorum pcyi yeni aldım ama biosu guncellemediydim guncellemek gerekmi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başlata msinfo32 yazıp ENTER 'a basın. Açılan pencerede BIOS sürümü ve tarihi kısmında ne yazıyor görsel olarak yada yazılı olarak paylaşın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sürüm 1004 olarak görünüyor çok eski. BIOS için tam 11 sürüm çıkmış bu sizdeki sürümden sonra. Şuan ki sürüm 2803 olarak görünüyor. Güncellemek sorunu çözebilir. Güncelleme için 2 yöntem var. Birisi standart yöntem BIOS dosyasını USB belleğe atıp BIOS 'a girip oradan güncellemek. Diğeri Windows üzerinden yazılım kurup, yazılım ile güncellemek. Sizin için hangisi uyar bilmiyorum ama standart yöntemi anlatıyorum aşağıda.

Link : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/BIOS/PRIME-A520M-E-ASUS-2803.zip

Bu yukarıdaki bağlantıdan BIOS dosyasını indirip arşivden çıkartın. İçinde bir adet CAP ile biten dosya olacak. Bu dosyayı Fat32 olarak biçimlendirilmiş bir USB belleğe atın ve BIOS 'a girin. BIOS üzerinden F7 Advaned Mod ara yüzünden Tool > ASUS EZ Flash Utility aracına basın. Sonraki ekranda USB belleğin içindeki dosyayı bulup üzerine basın ve soruya evet dediğinizde güncelleme başlayacak. NOT : Güncelleme esnasında sisteme ne dokunacaksınız nede sistem aniden kesilecek veya kapatılacak. Eğer bölgenizde sık sık elektrik kesiliyorsa önermem bu işlemi yapmanızı. Anakart sıkıntıya girer eğer güncelleme esnasında bir kesinti olursa

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri