Vatan RTX 3060 Sistem 14.999 TL!

Furkan Karagülle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Dostum paylaşım için teşekkürler, işlemciyi 12600 yapıp , ssd de crucial p5 plus seçilirse temel bileşenleri gayet kaliteli oluyor. Bütçeniz oldukça soğutma , kasa psu değişikliği ile de keyifle kullanılır bir sistem haline gelir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Dostum paylaşım için teşekkürler, işlemciyi 12600 yapıp , ssd de crucial p5 plus seçilirse temel bileşenleri gayet kaliteli oluyor. Bütçeniz oldukça soğutma , kasa psu değişikliği ile de keyifle kullanılır bir sistem haline gelir.
12400F ile 12600 işlemcisi arasında çok bir fark yok kardeşim. Çekirdek sayıları bile aynı. 12600K veya 12700 olmadığı sürece bence oraya yükseltme gerkli değil.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hayret , şaşırdım . Vatan sistemleri pahalı oluyor genelde. Bu sistem çok iyi. Sizce alınırmı , değişmesi gereken şeyler varmı?

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
12400F ile 12600 işlemcisi arasında çok bir fark yok kardeşim. Çekirdek sayıları bile aynı. 12600K veya 12700 olmadığı sürece bence oraya yükseltme gerkli değil.
Bro biliyorum , fiyat farkı çok az , ama hem dahili grafik birimi barındırıyor , hem de boost frekans up daha kolay işliyor o işlemcide. 10100f vs 10105f gibi düşün . birisi 4.1 i geçmezken biri 4.25 çalışıyor ama teknik olarak neredeyse aynı .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bro biliyorum , fiyat farkı çok az , ama hem dahili grafik birimi barındırıyor , hem de boost frekans up daha kolay işliyor o işlemcide. 10100f vs 10105f gibi düşün . birisi 4.1 i geçmezken biri 4.25 çalışıyor ama teknik olarak neredeyse aynı .
Zaten ona para verilir başka da fark yok. Ekran kartı arızalınca sistemden görüntü almak artıdır tabi. Ancak başka bir şeyi başta arttırabiliyorsa kullanıcı onu yükseltmeli daha doğru olur. Yada mesela bütçesi o kadardır soğutucuya aktarır bütçeyi.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
12400f alsa da yarın zaten işlemcim 85 derece normalmi diye başlık açacak alan kullanıcı , onun için o kısmı önemsemiyorum bro :) Benim fikrim 12600 ile alınması , oluşabilecek sorun vb durumunda çok daha sıkıntısız bir süreçle çözülüyor dahili grafik birimli işlemcilerle. İşlemci daha iyi boostluyor. Güçlü bir işlemci . FP dengesini de bozmuyor. Ben sevdim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
12400f alsa da yarın zaten işlemcim 85 derece normalmi diye başlık açacak alan kullanıcı , onun için o kısmı önemsemiyorum bro :) Benim fikrim 12600 ile alınması , oluşabilecek sorun vb durumunda çok daha sıkıntısız bir süreçle çözülüyor dahili grafik birimli işlemcilerle. İşlemci daha iyi boostluyor. Güçlü bir işlemci . FP dengesini de bozmuyor. Ben sevdim.
Zaten oraya tamamım sistemde sorun yok. Sadece o kasa hava almayacak orası sıkıntı. MESH değil birde INTEL stok fan var.

KS

Furkan Karagülle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57
Grafik birimi olan işlemci daha iyi boostluyor diye bir mantık yok. Grafik birimi olmasa bile + 400 MHz için net değer. Ekran kartında bir sıkıntı olduğu zaman veya satacağınız zaman da dahili grafik birimi büyük avantaj. O fiyat farkına daha iyi hiçbir yatırım yapılamaz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Grafik birimi olan işlemci daha iyi boostluyor diye bir mantık yok. Grafik birimi olmasa bile + 400 MHz için net değer. Ekran kartında bir sıkıntı olduğu zaman veya satacağınız zaman da dahili grafik birimi büyük avantaj. O fiyat farkına daha iyi hiçbir yatırım yapılamaz.
15K bütçesi olan bir kullanıcıya belki ufak tefek oynama payları olan bir kullanıcıya işlemciyi yükseltmek yerine soğutucu aldırabiliriz aradaki farka daha doğru bir karar olur. Zaten burada gereksiz konu uzarken stokta bitti.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hayalimdeki sistemde böyle bir şeydi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri