Venom IV Sistem Geldi Ne Yapmam Gerekli?

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Herkese merhaba, laptop kullanıcısıyım. Ekran kartı takılı olarak gelmedi onu takıp vidasını sıkıştırdım ve kabloyu da bağladım.
1- HDMI girişi sanırım hem ekran kartı hem kasa üzerinde var. Hangisini kullanmalıyım?
2- Ekran kartı takmak dışında bir şey yapacak mıyım? (Birde toplam 8 giriş vadı 4 tane olduğu için dördünü taktım aynı kablo üzerinden sorun olur mu?)
3- İçinde Windows kurulu mu bakamadım ama hangi işletim sistemini kurmalıyım? (Oyun)
4- Bu sistem için monitör öneriniz var mı?
Güç kablosunu takıp test etmedim cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
HDMI takmadığım için windows driver kurulum tarafına bakamadım. Onlara bakacağım.

sercilong

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
78
1- Hdmi ekran kartına takacaksın.
2- Ekran kartının üstündeki pinler kaç adetse o kadar takman lazım yoksa çalışmaz.
3-İçine Windows kuruluyor genelde. Sinerji'den hiç almadım ama kuruludur.
4- Bütçe belirtirseniz tavsiye edebilirim.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
Selamlar,

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın :) Sorularınıza şöyle cevap vereyim;

1-) HDMI girişi ekran kartına takılmalıdır. Anakarta takılanlar ekran kartı olmadan görüntü alabilmek içindir.
2-) Ekran kartı üzerinde 4 pin girişi var. 8'in 4 tanesini ayırmak yeterli oluyor.
3-) Windows deneme sürümü kurulu olması gerekli.
4-) Bu sisteme 1ms 144Hz bir monitör gider. Maksimum bütçenizi yazarsanız, öneri yapabiliriz.

KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Selamlar,

1-) HDMI girişi ekran kartına takılmalıdır. Anakarta takılanlar ekran kartı olmadan görüntü alabilmek içindir.
2-) Ekran kartı üzerinde 4 pin girişi var. 8'in 4 tanesini ayırmak yeterli oluyor.
4-) Bu sisteme 1ms 144Hz bir monitör gider. Maksimum bütçenizi yazarsanız, öneri yapabiliriz.
Böyle güzel bir fırsat sunduğunuz için ben teşekkür ederim. 4 adet vardı onları taktım.

5- Windows deneme sürümü için lisans anahtarı girdiğimizde tekrar formatla uğraşmayız dimi?
6- Yıllardır 64 hz laptop kullanıyorum. En kötü 144 hz 24 inç ama gönlümden özellikle 27 inç 165 hz geçiyor. max bütçe 3600. Özellikle her iki monitör için birden fazla öneri sağlarsanız sevinirim.
7-Ayrıca bu monitörler içinde HDMI kablo geliyor mu ekstra almak gerekiyor mu?
8- Ram frekansı en yüksek seçili olarak geliyor mu yoksa kendim girip yükseltmem mi gerek?
9- Laptop kullandığım için internet için kablo kullanmıyorum. Bunun için ekstra bir wifi adaptörü almam gerekli mi usb şeklinde basit yoksa içerisinde var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
1- Hdmi ekran kartına takacaksın.
2- Ekran kartının üstündeki pinler kaç adetse o kadar takman lazım yoksa çalışmaz.
3-İçine Windows kuruluyor genelde. Sinerji'den hiç almadım ama kuruludur.
4- Bütçe belirtirseniz tavsiye edebilirim.
3600 bütçe var teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
Böyle güzel bir fırsat sunduğunuz için ben teşekkür ederim. 4 adet vardı onları taktım.

5- Windows deneme sürümü için lisans anahtarı girdiğimizde tekrar formatla uğraşmayız dimi?
6- Yıllardır 64 hz laptop kullanıyorum. En kötü 144 hz 24 inç ama gönlümden özellikle 27 inç 165 hz geçiyor. max bütçe 3600. Özellikle her iki monitör için birden fazla öneri sağlarsanız sevinirim.
7-Ayrıca bu monitörler içinde HDMI kablo geliyor mu ekstra almak gerekiyor mu?
8- Ram frekansı en yüksek seçili olarak geliyor mu yoksa kendim girip yükseltmem mi gerek?
9- Laptop kullandığım için internet için kablo kullanmıyorum. Bunun için ekstra bir wifi adaptörü almam gerekli mi usb şeklinde basit yoksa içerisinde var mı?

5- Windows deneme sürümü olarak lisans anahtarı girince tekrar format atsanız bile, o key anakarta yapışır ve gerek kalmaz.
6- Öneriyi @ugur.gozaydin az önce yaptı.
7- HDMI kablosu gelmez. Monitörün içerisinde geliyor onlar. Eğer monitör alacak olursanız, kutudan çıkmakta.
8- RAM frekansı ayarlı olması lazım. Arkadaşlar test ederken yapıyorlar çünkü. Ancak yine de ne olur ne olmaz sistem açılırken DEL tuşuna basıp BIOS'tan kontrol edelim.
9- Sistemde internet olması için ya LAN kablosu, ya da WiFi adaptörü almanız lazım. İçerisinden çıkmıyor.

KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Şöyle yapalım o zaman. Haklısınız birkaç yerde sordum soruyu şu şekilde değiştirelim 165 hz 27 inç kavisli (curved) ekran.
Listeden ASUS TUF VG279Q1A 27 ilgimi çekiyor biraz daha araştırma yapınca 240 hz https://www.hepsiburada.com/gamepow...nc-full-hd-curved-led-monitor-pm-HB00000X5WQW şöyle bir ürün buldum. Oyun için VA panelde sıkıntı olur mu sizce görüşünüz nedir? @OceanLaB @ugur.gozaydin

batucosplay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Şöyle yapalım o zaman. Haklısınız birkaç yerde sordum soruyu şu şekilde değiştirelim 165 hz 27 inç kavisli (curved) ekran.
Listeden ASUS TUF VG279Q1A 27 ilgimi çekiyor biraz daha araştırma yapınca 240 hz https://www.hepsiburada.com/gamepow...nc-full-hd-curved-led-monitor-pm-HB00000X5WQW şöyle bir ürün buldum. Oyun için VA panelde sıkıntı olur mu sizce görüşünüz nedir? @OceanLaB @ugur.gozaydin
Bence IPS tercih etmelisin. Oyun için genelde IPS ve TN kullanılıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Panel tercihi direkt oyunda sorun çıkartmaz. Önemli olan o panelin hız verileridir. TN, VA veya IPS burada tek başına önemli değil yani. Panel tepki süresi ve input lag değeri ve en son Hz değeri önemli olan.

Ben o markanın ürününü önermem 240hz bulduğunuz ürün için söylüyorum.

Erdal30.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Herkese merhaba, laptop kullanıcısıyım. Ekran kartı takılı olarak gelmedi onu takıp vidasını sıkıştırdım ve kabloyu da bağladım.
1- HDMI girişi sanırım hem ekran kartı hem kasa üzerinde var. Hangisini kullanmalıyım?
2- Ekran kartı takmak dışında bir şey yapacak mıyım? (Birde toplam 8 giriş vadı 4 tane olduğu için dördünü taktım aynı kablo üzerinden sorun olur mu?)
3- İçinde Windows kurulu mu bakamadım ama hangi işletim sistemini kurmalıyım? (Oyun)
4- Bu sistem için monitör öneriniz var mı?
Güç kablosunu takıp test etmedim cevaplarınızı bekliyorum.
Selamlar,

slm kardeşim ben de aynı sistemden aldım ve ürün elime geldi. bende de ekran kartı takılı değil ve ne yapacağımı hiç bilmiyorum. acemiyim bu konularda. nasıl yapmalıyım. yardımcı olabilir misin. ayrıca 2 madde de 4 pin girişi oluyor demişsin bu pin giriş neyin nesi hiç anlamadım. dedece ekran kartını taktım o da doğru mu taktım emin olamıyorum

KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
slm kardeşim ben de aynı sistemden aldım ve ürün elime geldi. bende de ekran kartı takılı değil ve ne yapacağımı hiç bilmiyorum. acemiyim bu konularda. nasıl yapmalıyım. yardımcı olabilir misin. ayrıca 2 madde de 4 pin girişi oluyor demişsin bu pin giriş neyin nesi hiç anlamadım. dedece ekran kartını taktım o da doğru mu taktım emin olamıyorum
Selam. Ekran kartı tam olarak oturdu mu? Oradaki vidaları takabildin mi? Kasanın işince bir kablolar olacak toplam 8 giriş var her tarafta 4 giriş var onu ekran kartının üstüne takacaksın.

Son düzenleme:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417

Hocam bunun için şu video size yardımcı olacaktır;

KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Panel tercihi direkt oyunda sorun çıkartmaz. Önemli olan o panelin hız verileridir. TN, VA veya IPS burada tek başına önemli değil yani. Panel tepki süresi ve input lag değeri ve en son Hz değeri önemli olan.

Ben o markanın ürününü önermem 240hz bulduğunuz ürün için söylüyorum.
Teşekkürler Donanım arşivi saat yedide https://www.akakce.com/monitor/en-u...ll-hd-freesync-oyuncu-u-fiyati,656581322.html Asus VG278QF 27" 0.5ms Full HD Freesync Oyuncu Monitörü 230 Stok 3099 TL
ve https://www.asus.com/tr/Displays-Desktops/Monitors/TUF-Gaming/TUF-Gaming-VG259QM/ buda 4999 TL. Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? özellikle ilk ürün 0,5 gecikme ve TN panel olması şu an için en iyisi mi?

Erdal30.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hocam bunun için şu video size yardımcı olacaktır;

hocam ekran kartını taktım. size bir resim attım bu hortuma benzeyen kablonun hangi ucunu takmalıyım ekran kartına. pin girişi dediğiniz yeri tam olarak anladıysam ekran kartında 8 pin var ama hortuma benzeyen kablonun iki başı ve toplam 16 pini var.

WhatsApp Image 2022-04-30 at 18.23.50.jpeg

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
hocam ekran kartını taktım. size bir resim attım bu hortuma benzeyen kablonun hangi ucunu takmalıyım ekran kartına. pin girişi dediğiniz yeri tam olarak anladıysam ekran kartında 8 pin var ama hortuma benzeyen kablonun iki başı ve toplam 16 pini var.

Ekli dosyayı görüntüle 515

Şöyle o pinler fazla gelir. Bazı ekran kartları 16, bazıları 24 pin ihtiyacı duyduğu için, PSU üreticileri bu şekilde fazla koyuyorlar. Siz buradan sadece 8 pini alıp aşağıdaki bölüme takmanız yeterlidir.

gpu.png

KS

hakkiucar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17

Ekli dosyayı görüntüle 515
Radeon yazısının üstünde 8 adet delik var oraya takacaksın. Fark etmez dörtlü olanları tak. Fazladan olanlar dursun.

Erdal30.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Şöyle o pinler fazla gelir. Bazı ekran kartları 16, bazıları 24 pin ihtiyacı duyduğu için, PSU üreticileri bu şekilde fazla koyuyorlar. Siz buradan sadece 8 pini alıp aşağıdaki bölüme takmanız yeterlidir.

Ekli dosyayı görüntüle 519
ŞU ŞEKİLDE TAKTIM. BİR UÇTAKİ TOPLAM 8 GİRİŞİN TAMAMINI EKRAN KARTI ÜZERİNDEKİ PİN GİRİŞLERİNE TAKTIM. DOĞRUDUR SANIRIM.

WhatsApp Image 2022-04-30 at 18.44.23.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri