Wattman + ani fps düşüşleri

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Tamam kurup msi afterburnerle tekrar test edeceğim teşekkür ederim.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Amd wattman hatası 500 serisi ve 5000 serisi için büyük sorun oluyordu tüm modellerde değil ama , bir de wattman yazarsa bile illa karttan olacak değil ani güç kesikliği , güç kaynağında hata işlmeci veya herhangi bir şeyde verecek hata da amd wattman diyor koruma amaçlı çok ince ayarlı . Şimdi asıl olması konuya gelelim eğer amd driveriniz en güncel olan beta sürümse bunun için radeon ayarlarda isteğe bağlı sürücü güncellemeleri açıksa günceller beta sürücü değilde önerilen yani whql windows digital onaylı sürüm indirip kurup deneyin ?

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
şuan bu sürümü indiriyorum.
1664032326599.png

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Hocam bu problem dönüştürücü kaynaklı olması imkansız gibi birşey. Öncelikle ana kartın bios sürümünü daha sonra chipset driverını güncelleyeyip , en sonda ekran kartı driverını ddu ile kaldırıp son standart olan wqlh sürümümü ne onu kurarmısın.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Hocam sistem denildiği gibi sadece ekran kartından dolayı wattman almaz ram ve güç kesintisiyle kapatma da wattman almanıza sebep olabilir.

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Hocam bu problem dönüştürücü kaynaklı olması imkansız gibi birşey. Öncelikle ana kartın bios sürümünü daha sonra chipset driverını güncelleyeyip , en sonda ekran kartı driverını ddu ile kaldırıp son standart olan wqlh sürümümü ne onu kurarmısın.
Tavsiyelerin için teşekkür ederim bilgisyarı aldığımda windows kurulu gelmişti sadece anahtarı aktifleştirdim. bios ne durumda bilmiyorum.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Tavsiyelerin için teşekkür ederim bilgisyarı aldığımda windows kurulu gelmişti sadece anahtarı aktifleştirdim. bios ne durumda bilmiyorum.
Anakartın sitesinden beta versiyonları dışında en güncel sürümü indirin.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518

Ekli dosyalar

• ddu.jpg
    ddu.jpg
    170.7 KB · Görüntüleme: 19
KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Bu driveri indirip kurmadan şu an kullanmakta olduğunu driver şuradan ddu ile temiz kurulum indirip önce bununla silin yeniden başlattıktan sonra indirdiğiniz driveri kurun. kare alanında ki yerden ddu indirip kuracaksınız
çok teşekkür ederim bu konularda biraz bilgisizim. Anakartımın sitesine girdim msi h510. orada driverı indirdim ve hemen yan tarafında chipset kısmı vardı onunda en güncelini indirdim + gpu driveri de indi şimdi hangi sırayla gitmeliyim?

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
güvenli modda dediğiniz işlemleri tamamladım şimdi sürücüyü kuruyorum anakart ve çipseti de indirdim onu nasıl yapacağım ?

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
çok teşekkür ederim bu konularda biraz bilgisizim. Anakartımın sitesine girdim msi h510. orada driverı indirdim ve hemen yan tarafında chipset kısmı vardı onunda en güncelini indirdim + gpu driveri de indi şimdi hangi sırayla gitmeliyim?
Önce chipset driverinizi güncelleyin sonra ddu aracı ile ekran kartının çalıştığı sürücüyü temizleyin o silecektir yeniden başlattıktan sonra indirdiğiniz 22.5.1 olan whql amd sürücüsünü kurun .

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
güvenli modda dediğiniz işlemleri tamamladım şimdi sürücüyü kuruyorum anakart ve çipseti de indirdim onu nasıl yapacağım ?
Msi H510M-A PRO serisi ona dikkat ederek indirdiyseniz chipset driveri kurun o gerekli işlemleri yapacaktır.
Not: Chipset driveri indirirken dikkat edeceğiniz bir diğer husus ise win10 64 bit ve win11 64 yazar sizde windows hangi sürümse 10 ya da 11 onu seçip kuracaksınız farklı işletim sistemine ait chipseti kurmayın hatalı ya da kararsız çalşıabilir.

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
1664033634572.png

bunu indiriyorum.bu başlıklar arasından hangisini indirmeliyim?
1664033668424.png

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
o zaman sadece Chipset driver'ı mi indirmeliyim? Özür dilerim

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
chipset driverini güncelledim bilgisayar kapanıp açıldı şuan her şey tastamam mı? ekran kartı sürücelerini ddu ile sildim güzel bir kurulum yaptım güvenli modda ondan sonra da chipset kurulumunu yaptım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri