Windows 10 Saat sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murat Uluağaç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler. Bu konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açıyorum. Bu saat sorununu biraz araştırdıktan sonra bir sonuca ulaşamadım windowsumun saati sürekli değişiyor. Otomatik düzeltme ayarlarını yapıyorum biraz duruyor sonra saat tekrar bozuluyor, manuel ayarlayıp bırakıyorum yine biraz normal gösteriyor sonra tekrar bozuluyor. Neredeyse tüm güncellemeleri, internette bulduğum tüm ayarları denedim olmadı.

Şu anda saat 03.27 ama benim bilgisayarım da bu şekilde gösteriyor;

http://prntscr.com/nm8ek2

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Denetim Masası\Saat ve Bölge bu konuma girin ve Tarih ve Saati değiştire tıklayın ve açılan pencerede Takvim ayarlarını değiştire tıklayın ve açılan pencerede Biçimler sekmesinde Ek ayarlara tıklayın ve açılan pencerede alt kısımda Sıfırla butonuna basın ve soruya evet deyin işlem tamamlanınca Uygula/Tamam deyin ve Bölge penceresinden Biçim Türkçe (Türkiye) olsun ve Yönetimsel sekmesinden Sistem yerel ayarlarını değiştire tıklayın ve Türkçe (Türkiye) olarak seçili olsun, ve sırasıyla tüm pencereler Tamam ve Tamam/Uygula , Tamam deyin.

Daha sonra tekrar Tarih ve Saat ayarına tıklayın veya pencere açıksa hala devam edelim. Pencerede Saat dilimini değiştire tıklayın ve +03.00 İstanbul seçili olsun. Tarih ve Saati penceresinde Ek Saatler sekmesinde her şey kapalı olsun ve İnternet Saati sekmesine gelin bu kısımdan Ayarları değiştire tıklayın ve açılan penceredeki kutuyu işaretleyin ve time.windows.com ayarına alın Şimdi güncelleştire tıklayın ve alttaki işlemin tamamlanmasını bekleyin, işlem tamamlanınca Tamam, Uygula/Tamam deyin.

Daha sonra Windows / Ayarlara tıklayın ve Zaman ve Dil ayarına gelin. Tarih ve saat ayarlarını Saati ve saat dilimini otomatik ayarla ayarları kapalı olacak ve Saat dilimi +03.00 İstanbul olacak. Alttaki Ek takvim ayarı gösterme olacak.

Bölge sekmesine gelin sırasıyla Türkiye / Türkçe (Türkiye) olarak ayarlayın. Veri biçimini değiştire tıklayın ve sırasıyla İlk iki ayarı Miladi Takvim ve Pazartesi yapın ve geri gelin.

Dil sekmesinden Windows görüntüleme dili Türkçe olsun ve aşağıda ek dil varsa silin.

Daha sonra başlata Hizmetler yazın ve uygulamayı açın. Pencerede Windows Time hizmetini bulun ve eğer çalışmıyorsa sağ tıklayın ve çalıştırın. Daha sonra üzerine çift tıklayın ve Başlangıç türü ayarını Otomatik yapın sadece Otomatik ve Uygula/Tamam deyin.

Bunlar standart ayarlar birde direkt müdahale ayarlar var onlara bu ayarlar işe yaramazsa geçeriz.

Birde eğer BIOS piliniz tükenmişse saat ayarlarınız kaydolmaz ve sıfırlanır buda başka bir sorun sebebi. Bunu şu şekilde anlayabilirsiniz, BIOS 'a girin bir ayar yapın ve kaydet deyip çıkın ve sistemi kapatın. 5-10 dk. sonra tekrar açın ve BIOS 'ta yaptığınız ayar duruyor mu kontrol edin eğer ayar sıfırlanmışsa pil tükenmiştir. Bir bilgisayarcıya gidip aynı pilden alabilir ve değiştrebilirsiniz.

KS

Murat Uluağaç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yardımın için çok teşekkür ederim. Bu ayarlar sayesinde olacak gibi geliyor eğer olmaz ise dediğiniz gibi bios ayarını yapacağım tekrardan teşekkürler.

KS

Murat Uluağaç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
@ugur.gozaydin

Sorun hala devam ediyor, yalnız bu hizmetlerden windows time hizmetini buldum devre dışıydı, dediğiniz gibi yapıp açtım ama sonra o da biraz durup kendi kendine devre dışı oldu. Bir kaç kere açtım ama yine devre dışı oluyor. Bu arada dediğiniz bios ayarınıda denedim biostan fanların hızını falan değiştirdim ve oradaki saati düzelttim kaydedip çıktım ve 10 dk sonra tekrar girdiğimde fan hızları değiştirdiğim şekilde kalmıştı ama saat yine farklıydı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CMD yani Komut İstemini Yönetici olarak çalıştır ve daha sonra aşağıdaki her satır kodu sırasıyla yaz ENTER 'a bas ve işlemin tamamlanmasını bekle.

net stop w32time
w32tm /unregister
w32tm /register
net start w32time

Daha sonra Windows 'a reset at ve sorunu kontrol et. Bu Windows Time servisi saatinin değişmemesi için gerekli ayarları uygulanmasından sorumlu ve bir şekilde sende devre dışı kalıyor. BIOS pili sadece tek bir ayarı tutmaz onun dışında tüm BIOS ayarlarının kayıtlı kalmasını sağlar ama sadece Saat değişmesi bilemedim BIOS pili kaynaklı olmayabilir ki zaten Windows Time servisinin kapanması Windows kaynaklı olduğunun bir göstergesi.

Ancak BIOS pili sistemde güç yokken bile saat ayarlarını gücü olduğu sürece tutar yani bu olasılık halen daha devam ediyor duruma göre en son çare bir BIOS pili alırsın 2 TL 'ye 8 adet paket almıştım ben ucuz yani.

İşlemi Regedit ile zorlamak için eğer işe yaramaz ise bu yöntemi deneyin.

Başlata Regedit yazın ve uygulamayı açın. Daha sonra aşağıdaki konuma gidin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Parameters

Parameters seçiliyken sağ taraftan Type girdisine çift tıklayın ve Değer verisi kısmını NTP olarak değiştirin Tamam deyin.

Daha sonra aşağıdaki konuma gidin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\tzautoupdate

tzautoupdate seçiliyken sağ taraftan Start girdisine çift tıklayın ve Taban Onaltılık ayardayken Değer verisi kısmını 4 olarak değiştirin Tamam deyin. Bu işlem saat dilimi ayarını otomatik seçme işlemini kapatır. Otomatik ayarlaması için bu değerin 3 olması gerekir. Bu işlemlerden sonra PC 'yi yeniden başlatıp saat diliminizi ve saat ayarınızı yapın ve Windows Time çalışıyormu kontrol edin.

KS

Murat Uluağaç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
@ugur.gozaydin

Sen bu ayarları söylemeden önce ''Internet Saati'' ayarını time.windows.comu değişip clock.isc.org yaptım şimdilik bir sorun olmadı düzgün çalışıyor ama herhangi bir sorunda bu en son söylediklerini yapacağım. Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben yukarıdaki ilk çözümde bunu belirtmiştim çözülmedi demiştiniz ama sorun kalmadığına problem yok.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri