Windows Ile Ilgili Çözüm Arıyorum

Snezka

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows flash bellek üzerinden yükledim ve kurdum ama flash çıkardığım zaman pc açılmıyor flash taktığımda geri açılıyor çözüm nedir

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
556
Bios ayarlarına girip ; Boot menüsü kısmından alt sekmelerden Windowsun kurulu olduğu SSD yi 1. sıraya almanız gerekli, o kısımda şu an büyük ihtimalle Usb portu vardır SSD ile yerini değiştirin.

Son düzenleme:

Goiisfurious

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
ilk kurulum yaparken flashı seçip f10 enter yapıp resetliyorsun kurulum yaptığında bittiği anda reset attığında flahsı pc den çıkar sorun bu kadar basit :)

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
556
ilk kurulum yaparken flashı seçip f10 enter yapıp resetliyorsun kurulum yaptığında bittiği anda reset attığında flahsı pc den çıkar sorun bu kadar basit :)
Bu bahsettiğin durum kurulum bittikten sonra sistem sadece Usb yi boot ederse arka arkaya sürekli kurulum ekranına atar, sadece bu durumda işe yarar, arkadaşın durumu farklı kurulumu bitmiş Usb yi çıkarmış ama sistem açılmıyor, Windowsu arıyor yani, sizin yöntem genelde Boot kısmı otomatik çalışmayan Laptoplar da işe yarar, sistem kendini sürekli Windows kurulumuna atmasın diye.

Goiisfurious

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bu bahsettiğin durum kurulum bittikten sonra sistem sadece Usb yi boot ederse arka arkaya sürekli kurulum ekranına atar, sadece bu durumda işe yarar, arkadaşın durumu farklı kurulumu bitmiş Usb yi çıkarmış ama sistem açılmıyor, Windowsu arıyor yani, sizin yöntem genelde Boot kısmı otomatik çalışmayan Laptoplar da işe yarar, sistem kendini sürekli Windows kurulumuna atmasın diye.
15 yıldır format atarım böyle bi durum söz konusu olmadı adasdasdasdsa

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
556
15 yıldır format atarım böyle bi durum söz konusu olmadı adasdasdasdsa
Öylemi çok güzel, o zaman bana yardım edebilirsin, 7500F işlemci sisteme format atacağım Usb yi nasıl hazırlarım bir de ayarlar bölmesini de açık açık anlatırsan sevinirim.

Son düzenleme:

Goiisfurious

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Öylemi çok güzel, o zaman bana yardım edebilirsin, 7500F işlemci sisteme format atacağım Usb yi nasıl hazırlarım bir de ayarlar açık anlatırsan sevinirim.
öncelikle uygun iso dosyanı indir sonra rufusu indir. rufusu aç iso dosyanının konumunda seç flash takılı olması lazım mevcut flasıda seç uefi ise destekli anakart ise gpt uefi desteği yoksa mbr seç flasha yazdır de. pc resetle açılışta f2 ve del tuşu spamla anakart üzerinde boot menüsü üzerinde flashı seç f10 enter yap windowsu kur. windows kurulum aşaması bitince resetlerse kendini o an flashı çıkar bu kadar :DDD

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
556
öncelikle uygun iso dosyanı indir sonra rufusu indir. rufusu aç iso dosyanının konumunda seç flash takılı olması lazım mevcut flasıda seç uefi ise destekli anakart ise gpt uefi desteği yoksa mbr seç flasha yazdır de. pc resetle açılışta f2 ve del tuşu spamla anakart üzerinde boot menüsü üzerinde flashı seç f10 enter yap windowsu kur. windows kurulum aşaması bitince resetlerse kendini o an flashı çıkar bu kadar :DDD
Peki konu sahibi arkadaşınki gibi Usb yi çıkardıktan sonra Bios da kalırsam sistem açılmazsa ne yapmam gerekli.

Sistemim Uefi mi Mbr mi bilmiyorum bunu nasıl öğreneceğim, Rufusu açtım pencere de 6 tane ayar, hangisini nasıl seçeceğim anlatırmısın kendisi otomatik seçmiyor, bir de iso dosyasını temiz nereden indirebilirimm. Adım adım yazarsan iyi ol yazdıkların yetersiz.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri