X570/B550 Anakart Önerileri hk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Maschera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Toplamış olduğum sistemin anakart seçimi için siz değerli dostlarımın, kardeşlerimin fikirlerine ihtiyacım var.
Ryzen 3700X işlemcisi için bir anakart satın alacağım. Bütçe sınırım yok lakin aklımda bir kaç model mevcut.

1- Gigabyte Aorus Master X570 (Türkiye'de 3500 TL civarında bulunabiliyor.)
2- Asrock Taichi B550 (Amerika'dan 3000 TL'ye gelecek.)

Bilgi: Topladığım sistemi en az 5 sene kullanacağımdan dolayı güçlü ve dolu bir anakart satın almak istiyorum. Buna bağlı olarak düşük model önerileri yapmazsanız sevinirim. 
Bilgi 2: Pandemiden dolayı Türkiye'de stok sıkıntısı yaşandığından dolayı Taichi'yi yurtdışından temin edebiliyorum. Sizden gelen yorumlarla kararımı kesinleştirip bu gece satın alacağım.

Şimdiden teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
3000 TL ye B550 bir anakar mı alacaksınız yapmayın lütfen ya bu nedir? :) 1500 TL üzerine B550 anakart alınmaz lütfen şunu bilin ve başkasıda almaya kalkarsa bilgilendirin lütfen diyorum.

Elinizdeki işlemci için X570 ideal olur 2K üzerine çıkmayın derim anakart için. ASUS TUF X570 Plus Wifi anakartı ile OC edemeyeceğiniz Ryzen işlemci yok. 1900 TL filan her anlamda özellik bazında dolu bir anakarttır. Seçtiğiniz X570 anakart 3950X gibi bir işlemciye çok çok üst düzey OC yapacaksanız alınabilir bir anakart  gerek yok.

KS

Maschera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Bütçeniz tam olarak nedir ? Yardımcı olacağım

Merhaba. Cevabın için teşekkür ederim. Bütçe sınırım belirtmiş olduğum üzere yok fakat genel olarak 3.5K psikolojik sınırım diyebiliriz. 

ugur.gozaydin' Alıntı:
3000 TL ye B550 bir anakar mı alacaksınız yapmayın lütfen ya bu nedir? :) 1500 TL üzerine B550 anakart alınmaz lütfen şunu bilin ve başkasıda almaya kalkarsa bilgilendirin lütfen diyorum.

Elinizdeki işlemci için X570 ideal olur 2K üzerine çıkmayın derim anakart için. ASUS TUF X570 Plus Wifi anakartı ile OC edemeyeceğiniz Ryzen işlemci yok. 1900 TL filan her anlamda özellik bazında dolu bir anakarttır. Seçtiğiniz X570 anakart 3950X gibi bir işlemciye çok çok üst düzey OC yapacaksanız alınabilir bir anakart  gerek yok.

Merhaba Uğur. Cevabın için teşekkür ederim. Yani burada B550'lere haksızlık etmeyelim Aorus Master olsun Taichi olsun ve diğer üst modeller olsun şu an piyasada bulunan X570 yonga setli çoğu tepe model anakarttan daha iyi VRM ve doluluğa sahipler. Fakat tam olarak demek istediğin sanırım "orta seviye" olarak tanıtılan ve tam anlamıyla Pcie 4.0 desteklemeyen bir anakarta bu kadar para gömmek yerine ihtiyaçlarımı karşılayabilecek fazlasıyla yeterli seçimlerin bulunduğu. 

Seni anlıyor ve hak veriyorum eğer demek istediğin buysa. Fakat buradaki asıl olay bütçem müsaade ettiğinden dolayı ve benim bu sistemi en az 2-3 nesil kullanacağımdan dolayı "gerçek anlamda" dolu ve kaliteli bir modeli tercih etmek istemem.

Asus TUF X570 bu konuda fazlasıyla yeterli olsa dahi tasarımsal olarak nedense ilgimi hiç çekmiyor. Ek olarak kullandığı ses codeci ve gigabit lan bağlantısından daha iyi seçimler mevcut. (Nas vb. cihazlar kullanıyorum ilerisi için güncel seçimler tercihim.)

Bunun dışında evet O.C olsun ve yeterlilik olsun dediğim gibi güzel bir anakart.

Konumuza dönecek olursak maksimum 3500TL'ye (Yeterli tepe modeller bu aralıkta bulunduğundan) kadar iyi bir tepe model anakart önerisine ihtiyacım var. Gigabyte'yi tercih edecektim fakat Türkiye'de bulunan modeller revizyon 1.0 sürümüne ait. 1.1'e eklenen 3 önemli iyileştirme varken almak gönlüme el vermedi.

B550 Taichi de çok istediğim ve özenle kurduğum sisteme çok yakışacak bir model lakin kararsız bırakıyor hem Amerikadan alınacağı (TR'de 2500TL bandında bulunabilir fakat kim bilir ne zaman gelecek.) hem de Pcie 4.0 full destek vermemesinden dolayı.

Bugün akşam 11-12'ye kadar hem siz değerli arkadaşlarımın önerileri hem de şahsi düşüncemin sonucunda siparişi vereceğim. Hayırlısı neyse o olsun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi bir anakarta sadece VRM olarak bakılamaz. B550 diye orta sınıf bir yongaya sırf fiyatını yükseltmek adına çipset kısır ama diğer her şeyi basalım mantığı hiç ama hiç ama doğru değil. Haksızlığı insanlara firmalar yapıyor. Yaptıklarıda şu, oooo bak adamlar basmış X570 VRM yapısını B550 orta sınıf yongaya basmışlar ses ve ağ çipini tepe seviye mantığını insanlara yedirmiş olmaları tuhaf. Asla ama asla B550 bir anakartı X570 orta-üst sınıf bir anakarta tercih etmeyin mantıken hatalı durum. Ayrıca sizin için konuşmam gerekirsede geleceğe yönelik sistem topluyorum diyorsanız kısır B550 çipsetine sahip bir anakart değil X570 almanız gerek. Bunu geçtikten sonra önerilerim aşağıda.  

Eğer TUF tasarımını sevmiyorsanız TUF VRM yapısı ama ROG versiyonunu alabilirsiniz. Asus ROG Strix X570-F Gaming - 2.223,92 TL - Yine çok güçlü ve serin bir VRM yapısı. S1220A Ses Yongası + 1 Gigabit INTEL Ethernet yongası üzerine dolu dolu bir anakart. Size bu fiyat bandında anakart önermemin sebebi üzerine yapacağınız harcamanın bir espirisi yok. Anakart olarak performans seviyeniz bu anakartı seçmeniz dahilinde 3950X işlemcisine kadar sorunsuz OC yapabilirsiniz. Zaten bir anakartın olayıda işlemci OC sınırı ve diğer özellikleridir. Yok bunda Wifi olmaz derseniz ASUS ROG STRIX X570-E GAMING - 2.607,39 TL bunu alabilirsiniz. Bu ROG-E modelindeki VRM yapısı çok çok daha güçlü + Wifi ve ekstra birkaç özellik daha var. Ha yok buda olmaz diyorsanız ASUS ROG Crosshair VIII Hero X570 - 3.419,00 TL bunu yada GIGABYTE X570 AORUS MASTER - 3.591 TL bunu alabilirsiniz.

Bu önerdiklerim alabileceğiniz piyasadaki en iyi modeller. MSI önermedim sadece Unify ve Ace var sizin bütçenize ama bu önerdiklerim kadar iyi değiller fiyatlarına göre.

KS

Maschera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi bir anakarta sadece VRM olarak bakılamaz. B550 diye orta sınıf bir yongaya sırf fiyatını yükseltmek adına çipset kısır ama diğer her şeyi basalım mantığı hiç ama hiç ama doğru değil. Haksızlığı insanlara firmalar yapıyor. Yaptıklarıda şu, oooo bak adamlar basmış X570 VRM yapısını B550 orta sınıf yongaya basmışlar ses ve ağ çipini tepe seviye mantığını insanlara yedirmiş olmaları tuhaf. Asla ama asla B550 bir anakartı X570 orta-üst sınıf bir anakarta tercih etmeyin mantıken hatalı durum. Ayrıca sizin için konuşmam gerekirsede geleceğe yönelik sistem topluyorum diyorsanız kısır B550 çipsetine sahip bir anakart değil X570 almanız gerek. Bunu geçtikten sonra önerilerim aşağıda.  

Eğer TUF tasarımını sevmiyorsanız TUF VRM yapısı ama ROG versiyonunu alabilirsiniz. Asus ROG Strix X570-F Gaming - 2.223,92 TL - Yine çok güçlü ve serin bir VRM yapısı. S1220A Ses Yongası + 1 Gigabit INTEL Ethernet yongası üzerine dolu dolu bir anakart. Size bu fiyat bandında anakart önermemin sebebi üzerine yapacağınız harcamanın bir espirisi yok. Anakart olarak performans seviyeniz bu anakartı seçmeniz dahilinde 3950X işlemcisine kadar sorunsuz OC yapabilirsiniz. Zaten bir anakartın olayıda işlemci OC sınırı ve diğer özellikleridir. Yok bunda Wifi olmaz derseniz ASUS ROG STRIX X570-E GAMING - 2.607,39 TL bunu alabilirsiniz. Bu ROG-E modelindeki VRM yapısı çok çok daha güçlü + Wifi ve ekstra birkaç özellik daha var. Ha yok buda olmaz diyorsanız ASUS ROG Crosshair VIII Hero X570 - 3.419,00 TL bunu yada GIGABYTE X570 AORUS MASTER - 3.591 TL bunu alabilirsiniz.

Bu önerdiklerim alabileceğiniz piyasadaki en iyi modeller. MSI önermedim sadece Unify ve Ace var sizin bütçenize ama bu önerdiklerim kadar iyi değiller fiyatlarına göre.

Merhaba Uğur. Evet sana fazlasıyla katılıyorum. Tabiiki sadece VRM olarak değerlendirmemek gerek demek istediğimi ve verdiğim örneği anladığını umuyorum.

Asus ROG-F ve E modelini kıyaslayıp inceleyeceğim o vakit. Bu arada bir şey soracağım Aorus Pro - Ultra ile ROG F ya da E'yi kıyaslarsak senin tercihin hangisi olurdu? Gerçi önermediğine göre sanırım roglar daha başarılı. Onun dışında evet MSİ bakmıyorum bile.

Güzel mesajların ve hızlı dönüşün için teşekkür ederim bu arada.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aorus Pro ve Ultra modelleri 40 Amperlik 6+6 VRM kontrolcülerine sahipken ROG F modeli 50 Amper 4+4+4 ile benzer güçte sayılır ve ROG E modeli ise 60 Amper kontrolcüye sahip genel olarak diğer özellikler ve fiyat göz önüne alınırsa ROG modeller çok daha iyi ürünler. ROG Crosshair VIII Hero ve AORUS Master kıyaslaması yaparsak Aorus Master modeli 12 FAZ 1 kontrolcü ile 50 Amper güç sunan bir VRAM yapısına sahip ki piyasadaki tek kontrolcü ile bir VRM yapısı sunan X570 anakartlar sadece Gigabyte markasında Master ve Xtreme modellerinde var. ROG Crosshair VIII Hero modelinde ise 7+7 FAZ 60 Amperlik bir VRM yapısı var FAZ sayısı ve +10 Amper fazla gücü neticesinde ROG Crosshair VIII modeli bir tık önde sayılabilir.

Ayrıca bir artı daha var oda ASUS BIOS arayüzü ve özellikleri olarak dünyanın en iyisi sayılır.

KS

Maschera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aorus Pro ve Ultra modelleri 40 Amperlik 6+6 VRM kontrolcülerine sahipken ROG F modeli 50 Amper 4+4+4 ile benzer güçte sayılır ve ROG E modeli ise 60 Amper kontrolcüye sahip genel olarak diğer özellikler ve fiyat göz önüne alınırsa ROG modeller çok daha iyi ürünler. ROG Crosshair VIII Hero ve AORUS Master kıyaslaması yaparsak Aorus Master modeli 12 FAZ 1 kontrolcü ile 50 Amper güç sunan bir VRAM yapısına sahip ki piyasadaki tek kontrolcü ile bir VRM yapısı sunan X570 anakartlar sadece Gigabyte markasında Master ve Xtreme modellerinde var. ROG Crosshair VIII Hero modelinde ise 7+7 FAZ 60 Amperlik bir VRM yapısı var FAZ sayısı ve +10 Amper fazla gücü neticesinde ROG Crosshair VIII modeli bir tık önde sayılabilir.

Ayrıca bir artı daha var oda ASUS BIOS arayüzü ve özellikleri olarak dünyanın en iyisi sayılır.

Merhaba Uğur. İlgin ve alakan için gerçekten çok teşekkür ederim. 

O vakit şunu kararlaştıracağım: Asus ROG-E | ROG Crosshair | Aorus Master (Amazon.com'da güncel revizyon 3500TL'ye geliyor.) modelleri arasında karar vereceğim. 

Nihai kararımı bu konu altında paylaşırım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anladım durumu bildirirsiniz sonra konuyu kapatırız. Ama bence ROG-E alıp geçin. İşlemciyi 3700X seçip parayı anakartı aktarmak pek doğru değil bence. Zaten bu 3 seçenek çok çok üst düzey modeller.

KS

Maschera

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anladım durumu bildirirsiniz sonra konuyu kapatırız. Ama bence ROG-E alıp geçin. İşlemciyi 3700X seçip parayı anakartı aktarmak pek doğru değil bence. Zaten bu 3 seçenek çok çok üst düzey modeller.

3800X 3700X fiyatından 50TL daha uyguna-ucuza düştüğü için 3800X aldım. Anakart olarakta ROG-E'yi tercih ettim. İlgili desteğiniz için teşekkür ederim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri