Buraqxs' Alıntı:
Fesaa' Alıntı:CPU-Z vasıtasıyla ramlerin mhz değerlerini öğrenelim önce çünkü benim bilgisayarımda da 3200 mhz ramler 2900 üstüne çıkmıyordu cpu z den bakınca gördüm 2900 mhz ram takmışlar.
Fesaa' Alıntı:CPU-Z vasıtasıyla ramlerin mhz değerlerini öğrenelim önce çünkü benim bilgisayarımda da 3200 mhz ramler 2900 üstüne çıkmıyordu cpu z den bakınca gördüm 2900 mhz ram takmışlar.
CPU-Z programında yarısı gözükür yani şuanda 2660 mhzde çalışıyor ama önemli olan bu değil önemli olan SPD sekmesinde Part Number yazan yerde ne yazıyor. SPD kısmında Slot 2 ve 4 te gözükürBuraqxs' Alıntı:Fesaa' Alıntı:CPU-Z vasıtasıyla ramlerin mhz değerlerini öğrenelim önce çünkü benim bilgisayarımda da 3200 mhz ramler 2900 üstüne çıkmıyordu cpu z den bakınca gördüm 2900 mhz ram takmışlar.
Dram frequenchy: 1330 mhz
uncore frequenchy 1500 , 790, 3000,1200 civarı sürekli değişiyor bu neden oluyo ve ne demek
ugur.gozaydin' Alıntı:İşlemciniz ve anakartınız nedir?
Fesaa' Alıntı:CPU-Z programında yarısı gözükür yani şuanda 2660 mhzde çalışıyor ama önemli olan bu değil önemli olan SPD sekmesinde Part Number yazan yerde ne yazıyor. SPD kısmında Slot 2 ve 4 te gözükürBuraqxs' Alıntı:Dram frequenchy: 1330 mhz
uncore frequenchy 1500 , 790, 3000,1200 civarı sürekli değişiyor bu neden oluyo ve ne demek
ugur.gozaydin' Alıntı:İşlemciniz ve anakartınızın maksimum desteklediği RAM frekansı 2666MHz üzerine bu çipset ile çıkamazsınız. Bir sorun yok yani. Donanım sınırınız var.
i3 ve i5 işlemcilerde 2666MHz hızın üzerine çıkabilmeniz için Z serisi bir anakart almanız gerek. Yada H ve B serisi anakartlarda i7 ve üzerini kullanmanız gerek işlemci olarak. Tersi bir durumda şuan yaşadığınız gibi 2666Mhz üzerine çıkamazsınız.
Anladım hocam sağolun peki bu ne kadar fps kaybı yaşatır çok fark eder miugur.gozaydin' Alıntı:Siz beni anladınız mı? H ve B serisinde 2666MHz üzerinde bir RAM kullanabilmek için i7 veya i9 işlemci kullanmanız gerek. Benzer şekilde anakartı değiştirirseniz Z serisi bir anakart alırsanız tüm i3 ve i9 arası işlemcilerde 2666MHz sınırına takılmazsınız. Anakartta 3200MHz ibaresi i7 ve i9 işlemcileri kullanırsanız alabileceğiniz hız.
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1200/EX-H510M-V3/E18437_EX-H510M-V3_UM_WEB.pdf
Bu bıraktığım PDF bağlantısına tıklayın. 6. sayfayı açın. Orada Memory kısmında hangi işlemci ile ne kadar bellek frekansı kullanabileceğiniz not düşülmüş.
ugur.gozaydin' Alıntı:INTEL işlemcilerde bellek frekansı yükseltmesi alt seri işlemcilerde çok büyük farklar yaratmıyor. Büyük bir kaybınız yok diyebilirim.