Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar ryzen 7 2700x ile rtx 2070 pc alıcam monütör dahil 16 gb ram 1 tb harddisk 480 gb ssd lazım oyuna yönelik 7000 tl lik bütçem var tek siteden alıcam nerinizi bekliyorum
INNO3D markası fena sayılmayacak bir marka ancak yinede soğurma tasarımlar olması gerektiği gibi değil. Testlerine bakabilirsiniz normal bir RTX 2070 kartından biraz daha sıcak çalışan kartları var. Birde RTX 2070 yerine eğer Ray Tracing olayını kullanmazsanız RX5070 XT olan bir sistem alırsanız RTX 2070 SUPER dengi bir kartı daha uygun fiyata alıp daha fazla FPS alırsınız. Birde 2700X yerine 3600 yada 3600X alırsanız oyunlarda daha çok FPS alırsınız. 7K bütçeye size RX 5700 XT ve RTX 2070 ile 2 öneride bulunağacım size. Teknoloji geliştiği için 2700X işlemcisi 2 çekirdek fazladan sunsa bile oyunda 3600 işlemcisinin bile çok altında. Yani 6 çekirdek 12 iş parçacıklı 3600 işlemcisi 2700X 8 çekirdek 16 iş parçacığı olan işlemciden çok daha iyi oyun kanadında.
RX 5700 XT kartının rakibi RTX 2070 SUPER kartı yani FPS odaklı düşünürseniz RX 5700 XT almalısınız. Yok ben RTX destekli oyun oynayacağım derseniz ona bir şey diyemem tabi.
RTX yani Ray Tracing grafiksel bir ayar bu ayarı RTX bir kartta açabilirsiniz bundan bahsediyorum. Bu Ray Tracing destekli oyunlarda grafikleri biraz daha iyi yapıyorsunuz ama FPS düşüyor tabi bu durumda. Bu oyunlarda bu grafik ayarını RTX bir kartla oynarsanız açabilirsiniz ama RTX olmayan NVIDIA yada AMD başka bir kartla açmadan normal haliyle de oynayabilirsiniz durum bu.
Ayrıca aynca soğutucuları ekstra koydum bağlantı olarak. Sistem linkine tıklayın parçaları ekleyin ve önerdiğim soğutuculardan birisini de ekleyin bu kadar. Ekstra link paylaşmama gerek bir durum yok.
RTX 2070 SUPER ile RX 5700 XT aynı FPS değerlerini ver en 2 kart ama RTX 2070 SUPER artı 4.5K fiyatan başlayan kartlar RX 5700 XT kartını 3K civarına alabiliyorsunuz. RTX farkı var sadece ki onuda kullanırım derseniz aradaki 1.5K fiyat farkını vermeye değer mi bilemem. Ben düz FPS olarak bakıyorum olaya.
Sıvı soğutmalar kapalı devre yapılardır tak çalıştır hiçbir müdahale vs. yapmanıza gerek yok.
RX 5700 XT vs RTX 2070 SUPER : https://www.youtube.com/watch?v=u0WLJXAwaY0 bu videodan da görüldüğü gibi FPS olarak aradaki 1.5K fiyat farkını vermeye değmez bence.
2K 75 Hz yada 144 Hz veyahut 1080p 144 Hz 'mi isterseniz bunu belirtin. Birde 24" yada 27" hangi boyutta olacak ve sizin için hız mı önemli yoksa renk kalitesi mi yoksa ikisi dengede bir model mi önemli bunu belirtin. Ayrıca bütçenizi belirtin.
O PDF dosyasındaki fiyatlar vergi dahil olmayan fiyatlar yazdığım toplam fiyat vergi dahil fiyat. Üzerine tıkladığınızda vergi dahil fiyatı göreceksiniz. Zaten PDF alt kısımda vergisiz fiyat vergi tutarı ve toplam rakam yazıyor.
Monitör konusunda fikriniz yoksa bütçe belirtin ben size alternatif halinde modeller bakarım.
Bu sisteme 500 TL 'lik bir monitör yakışmaz. 1. sistemi alın 3600X işlemci yerine 3600 işlemcisini alın ki monitörde iyi bir ürün olsun yoksa sistem kedi monitör fare gibi olacak. 3600 ile 3600X arasında çok bir fark yok oyunda yani bir sorun teşkil etmez oyun deneyiminize. Aynı çekirdek sayısı sadece bir miktar frekans düşük ama sorun yok dediğim gibi.