Yardım Yeni Ekran Kartının Görüntü Vermemesi

babacanN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle iyi forumlar hocalarım

2 hafta önce Sıfırdan sistem topladım ve mağlum maddi konular yüzünden ekran kartını sona bıraktım ekran kartı alana kadar elimde bulunan kart ile sistemi açtım kurulumları gerçekleştirdim (Windows)

B8D1BBD4-DAA8-4EA8-A827-EB4B9BD31970.jpeg

Elimde bulunan kart

2 gün önce gigabyte aorus rtx 3060 elite v2 12g ekran kartını aldım almadan önce canlı şekilde çalışan sistemde bütün testlerine baktım
Bugüne kadar işten güçten dolayı çıkartıp kartı takmadım
Bugün müsait olunca öncesinde güvenli modda ddu ile Driver silme işlemini yaptım daha sonra kartı taktım ekran kartı fanları kasa içi fanlar klavye mouse hepsi çalışıyor fakat ekrana kesinlikle görüntü vermiyor ve ayrıca anakart üzerinde vga ışığı yanıyor

Ramleri çıkartıp taktım
tek slot RAM denedim
Silgi ile ekran kartını sildim
İşlemciyi çıkardım
Bios pili çıkardım
Elimde bulunan kartı takıp Bios fabrika ayarına dönderdim
Uzay montaj yaptım
Ne yaptıysam olmadı
Bu şekilde daha öncesinden bu sorunla karşılaşan varsa yardımcı olursa çok sevinirim

46AA100B-3AEC-4411-BE64-EFD31A149918.jpeg
IMG_0538.jpeg
IMG_0539.jpeg

Bu arada topladığım sistem
İşlemci: R7 5700x
Anakart : Msi mpg b550 gamig plus
RAM: Gskill trident z rgb 16*2 3600mhz
Psu: Msi mag a750gl 750w 80 gold tam mod

Son düzenleme:

arc79OOti bir efsanedir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
52
Hocam yani herşeyi denemissiniz birşey kalmamış gibi bilgisayarcıya goturdunuzmu

arc79OOti bir efsanedir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
52
Hocam goturmelisiniz bence yoksa paranız çöpe gidecek gibi duruyor bunları yapipta olmadiysa zaten anormal bir durum var

cemaziyelahir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Öncelikle iyi forumlar hocalarım

2 hafta önce Sıfırdan sistem topladım ve mağlum maddi konular yüzünden ekran kartını sona bıraktım ekran kartı alana kadar elimde bulunan kart ile sistemi açtım kurulumları gerçekleştirdim (Windows)

Ekli dosyayı görüntüle 42701
Elimde bulunan kart

2 gün önce gigabyte aorus rtx 3060 elite v2 12g ekran kartını aldım almadan önce canlı şekilde çalışan sistemde bütün testlerine baktım
Bugüne kadar işten güçten dolayı çıkartıp kartı takmadım
Bugün müsait olunca öncesinde güvenli modda ddu ile Driver silme işlemini yaptım daha sonra kartı taktım ekran kartı fanları kasa içi fanlar klavye mouse hepsi çalışıyor fakat ekrana kesinlikle görüntü vermiyor ve ayrıca anakart üzerinde vga ışığı yanıyor

Ramleri çıkartıp taktım
tek slot RAM denedim
Silgi ile ekran kartını sildim
İşlemciyi çıkardım
Bios pili çıkardım
Elimde bulunan kartı takıp Bios fabrika ayarına dönderdim
Uzay montaj yaptım
Ne yaptıysam olmadı
Bu şekilde daha öncesinden bu sorunla karşılaşan varsa yardımcı olursa çok sevinirim

Ekli dosyayı görüntüle 42702Ekli dosyayı görüntüle 42703Ekli dosyayı görüntüle 42704

Bu arada topladığım sistem
İşlemci: R7 5700x
Anakart : Msi mpg b550 gamig plus
RAM: Gskill trident z rgb 16*2 3600mhz
Psu: Msi mag a750gl 750w 80 gold tam mod
Merhaba. Sorununuz ile ilgili tüm yazınızı okudum. 3060 ekran kartını bağladıktan sonra görüntü gelmediğini ve bir takım işlemler yaptığınızı belirtmişsiniz. Bu işlemlerden sonra eski ekran kartını tekrar bağlayıp görüntü gelip gelmediğini kontrol ettiniz mi ? Görüntü geliyor ise Monitörünüzü sıfırlamanız güç kablosunu çıkarıp problarını kısa devre yapın en az 1 dk. bekleterek. Daha sonra Yeni ekran kartınızı elinizde varsa başka bir kablo ile ( Displayport veya HDMI) deneyin.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,244
MSI MPG B550 Gaming Plus, RTX 3060'ı destekler ama yine de BIOS sürümünüz eskiyse kart görüntü veremeyebilir. PSU yeterli, BIOS güncelse ve tüm kablolar doğruysa kartın kendisinde arıza olabilir. Bu oldukça nadir ama imkansız değil. Fanların dönmesi kartın sağlıklı çalıştığı anlamına gelmez.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri