Yeni model beklenmeli mi?(Intel)

mukallit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Herkese selam,
i9 işlemcili, DDR5 Ramli bir kasa topluyorum. Öncelikle Asus fanı değilim sadece hoşuma gittikleri ve rog ekosistemi için bu marka modelleri seçtim. Şimdi elimde mevcut olanlar;
Asus Helios Kasa
Asus Ryujin 2 360mm Sıvı Soğutma
ve Asus Rog Strix 1200W P2 PSU.

Soruma gelecek olursak yeni model Asus Z790’ın 690’dan pek bir farkı olmadığını görüyorum. Özellikle Z790-E uçuk bir fiyat olacaktır. Soketin 14 nesil işlemcilerde değişecektir diye düşünüyorum. Bu sebeplerden dolayı Z790’ı beklemek mantıklı mı olur? Yoksa 10K civarında gözüme kestirdiğim Rog Strix Z690-E’ yi alıp yoluma devam mı ediyim? :)

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Soket değişikliği olacağı için muhtemelen sonrasında işlemci değiştirdiğinizde anakartı tekrar değiştireceksiniz. Hal böyle olunca da şu an 690 işinizi görüyorsa boşuna 790'ı beklemeye gerek yok diye düşünüyorum.

Şayet ben de yakın zamanda buna benzer bir ikilemde kaldım ve am5 soket ile anakartı zaten değiştireceğim için sınırları zorlamaya gerek olmadığını ve am4 için yeterli olacağını düşündüğüm bir anakart tercihinde bulundum.

KS

mukallit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Soket değişikliği olacağı için muhtemelen sonrasında işlemci değiştirdiğinizde anakartı tekrar değiştireceksiniz. Hal böyle olunca da şu an 690 işinizi görüyorsa boşuna 790'ı beklemeye gerek yok diye düşünüyorum.

Şayet ben de yakın zamanda buna benzer bir ikilemde kaldım ve am5 soket ile anakartı zaten değiştireceğim için sınırları zorlamaya gerek olmadığını ve am4 için yeterli olacağını düşündüğüm bir anakart tercihinde bulundum.
Hocam 3090 ti ve 12. Nesil (fiyatına göre 13’de olabilir) işlemciyle en az bir 3 sene kullanmayı düşünüyorum. Seneye değişecek olan bir soket için yeni anakarta para vermek saçma geliyor. Z790 inceleme videoları çıktı. İzlediğimde gerçekten “aaa şu özelliğin eklendiği çok iyi olmuş” dediğim bir detay göremedim. Şimdi tek beklediğim şey Z790’ın satış fiyatı TR’de ne olacak? Uçuk rakamlardan başlarsa Z690 ile yoluma devam edip bir süre pc konusunu rafa kaldıracağım.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Hocam 3090 ti ve 12. Nesil (fiyatına göre 13’de olabilir) işlemciyle en az bir 3 sene kullanmayı düşünüyorum. Seneye değişecek olan bir soket için yeni anakarta para vermek saçma geliyor. Z790 inceleme videoları çıktı. İzlediğimde gerçekten “aaa şu özelliğin eklendiği çok iyi olmuş” dediğim bir detay göremedim. Şimdi tek beklediğim şey Z790’ın satış fiyatı TR’de ne olacak? Uçuk rakamlardan başlarsa Z690 ile yoluma devam edip bir süre pc konusunu rafa kaldıracağım.
Z790 Fiyatları şuan ki anakartlara göre bence çok fazla olacak.

Trileçe Bey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
54
Adamlar her sene bir şey çikartiyorlar sistem topluyorsun eskimiş gibi hissediyorsun bu ülkede beklemeye değmez alabilirsan al geç derim

KS

mukallit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Kesinlikle doğru karar. Yeni çıkan hiçbir şey uyguna çıkmıyor ne yazık ki. Yine de bütçenize uygun çıkar umarım. Şimdiden hayırlı olsun diyelim :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri