Yeni Nesil Ryzen Beklenmeli Mi?

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Şubata kadar geldik ve sizce yeni nesil ryzenler beklenmeli mi fiyatları kesin mi?Kesinse fiyatları nedir?Amd 2019 da Rx serisinin devamını ne zamna çıkaracak toplam 6000bin lira viewsonic xg2401 dahil bütçe.(Doların fırlamasını da göz önünde bulundurun)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartı olarak şuan sadece VEGA 7 kartı var ve fiyatı RTX 2080 ile aynı bu durumda RX serisinin çıkış tarihi AMD takvimine göre 2020 yılı olarak görülüyor. Ancak işlemcileri bu yıl içinde bekleyebilirsiniz zira 3000 serisi Ryzen 'ler baya iddialı geliyorlar ve bu yılın 2. çeyreğinde veya en geç 3. çeyrekte çıkma ihtimali görülüyor. Eğer aceleniz varsa INTEL bir sistem toplayabilirsiniz ancak Ryzen için beklenmeli.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ben şahsen bekliyorum ama çok iddialı bi işlemci almayacağımdan. Ki elimde i5 4460 varken bile.
 Tahminlerin yanıltmazsa,şimdiki nesillere kıyasla ,daha az para ile daha yüksek güç verecek işlemciler geliyor.

Fakat beklenmezse ,düşük bi işlemci ve sağlam bi anakrt ile ryzen bi sistem toparlanır. o gün geldiğinde ,işlemci cüzi bi zarar ile elden çıkarılır.
,

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartı olarak şuan sadece VEGA 7 kartı var ve fiyatı RTX 2080 ile aynı bu durumda RX serisinin çıkış tarihi AMD takvimine göre 2020 yılı olarak görülüyor. Ancak işlemcileri bu yıl içinde bekleyebilirsiniz zira 3000 serisi Ryzen 'ler baya iddialı geliyorlar ve bu yılın 2. çeyreğinde veya en geç 3. çeyrekte çıkma ihtimali görülüyor. Eğer aceleniz varsa INTEL bir sistem toplayabilirsiniz ancak Ryzen için beklenmeli.

tamam yeni nesil ryzenleri bekleyim de ekran kartı ne olacak?

met 61' Alıntı:
Ben şahsen bekliyorum ama çok iddialı bi işlemci almayacağımdan. Ki elimde i5 4460 varken bile.
 Tahminlerin yanıltmazsa,şimdiki nesillere kıyasla ,daha az para ile daha yüksek güç verecek işlemciler geliyor.

Fakat beklenmezse ,düşük bi işlemci ve sağlam bi anakrt ile ryzen bi sistem toparlanır. o gün geldiğinde ,işlemci cüzi bi zarar ile elden çıkarılır.
,

en iyisi beklemek bence teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
AMD değilde ekran kartınızı muhtemelen RTX 2060 alamazsınız 6000 TL 'ye ancak yeni bir NVIDIA kartı geleceği konuşuluyor RTX olmayan ama FPS konusunda başarılı bir kart adı GTX 2060 veya 1160 gibi konuşuluyor oda sizin sistemi alacağınız döneme yetişir.

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
AMD değilde ekran kartınızı muhtemelen RTX 2060 alamazsınız 6000 TL 'ye ancak yeni bir NVIDIA kartı geleceği konuşuluyor RTX olmayan ama FPS konusunda başarılı bir kart adı GTX 2060 veya 1160 gibi konuşuluyor oda sizin sistemi alacağınız döneme yetişir.

RX590 dan iyi ve fiyatları aynı olursa alırım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RX 590 ile eşe değer kartı var zaten NVIDIA 'nın GTX 1060 6G modeli ve RX 590 ile genel tüm oyunlarda birbirlerine yakın sonuçlar veren kartlar bunlar. Ayrıca O.C. potansiyelleri ile dengeleri değişen kartlar. Yani yeni kart RTX 2060 'ın aynısı yada çok az farkı olan bir kart olacaktır.

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RX 590 ile eşe değer kartı var zaten NVIDIA 'nın GTX 1060 6G modeli ve RX 590 ile genel tüm oyunlarda birbirlerine yakın sonuçlar veren kartlar bunlar. Ayrıca O.C. potansiyelleri ile dengeleri değişen kartlar. Yani yeni kart RTX 2060 'ın aynısı yada çok az farkı olan bir kart olacaktır.

fiyatı da 2000 i aşmazsa alırız :DD

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
russ' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

fiyatı da 2000 i aşmazsa alırız :DD

Keşke bende bekliyorum zira RTX 2060 'a bütçe el vermiyor. Ancak 350 Dolar (2800-3500 TL) RTX 2060 olduğuna göre 250-300 Dolar civarı olur bu yine kart ve buda 2000-2500 TL arasına oturur gibi tahminim.

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:

,

hocam gerçekten daha mı ucuza gelecek bazı kişiler de 7nm ye düşüreceği için  ve çekirdeklerin artması ile birlikte çok pahalı geleceğini söylüyor fiyat konusu ne zaman belli olur?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hiçbir ürünün yenisi daha ucuz olmaz ama AMD farkı çok az tutuyor işlemcilerde. Maksimum 25-30 Dolar fazla olur ki bu önemli değil önemli olan performans farkının yeni nesilde ciddi gelişmiş olarak gelmesi bekleniyor ki AMD CES fuarında 9900K 'yı geçmeyi başardı ve bu işlemci 9900K 'dan çok daha uygun olacaktır.

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Hiçbir ürünün yenisi daha ucuz olmaz ama AMD farkı çok az tutuyor işlemcilerde. Maksimum 25-30 Dolar fazla olur ki bu önemli değil önemli olan performans farkının yeni nesilde ciddi gelişmiş olarak gelmesi bekleniyor ki AMD CES fuarında 9900K 'yı geçmeyi başardı ve bu işlemci 9900K 'dan çok daha uygun olacaktır.

ryzen 7 3700 ü 1800-1700 liraya alsak çok güzel olmaz mı bir de biraz overclock ile 4.8 e çıkar bir de 12 çekirdek amam allahım

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Daha ucuz olacağı derken,eski nesil işlemcilere kıyasla dedim.Fiat/performans olayına girdim.
 Ama her halukarda ,7 nm tekniği ile çokşey değişebilir  ve Ryzen in artık kalıplarına, tam oturacağına inanıyorum.

Saat hızı herşey demek değil. Önemli olan, aynı saat hızında iki işlemcinin performansı. Yani IPC değeri.Ryzenlerde bu değerin artacağına kesin gözüyle bakılıyor . Zaten artması da beklenen bi olay.

@Russ,

Şimdilik gelişmeler böyle. Karar senin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
russ' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

ryzen 7 3700 ü 1800-1700 liraya alsak çok güzel olmaz mı bir de biraz overclock ile 4.8 e çıkar bir de 12 çekirdek amam allahım

Ryzen 2700 1800-2000 TL arası zaten şuan ve 3700 bu fiyattan ortalama 200 TL kadar daha pahalı olur diye düşünebilirsin.

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Daha ucuz olacağı derken,eski nesil işlemcilere kıyasla dedim.Fiat/performans olayına girdim.
 Ama her halukarda ,7 nm tekniği ile çokşey değişebilir  ve Ryzen in artık kalıplarına, tam oturacağına inanıyorum.

Saat hızı herşey demek değil. Önemli olan, aynı saat hızında iki işlemcinin performansı. Yani IPC değeri.Ryzenlerde bu değerin artacağına kesin gözüyle bakılıyor . Zaten artması da beklenen bi olay.

@Russ,

Şimdilik gelişmeler böyle. Karar senin.

allahım şu işlemcileri almayı bana nasip eyle ekran kartı ne yapsam ona karar veremedim ama

Sizce de işlemciye yatırım yapmak mantıklı değil mi önümüzdeki 5 sene boyunca çıkan kartları beslet bence 3700x eğer ki indirimlerden falan alabilirsem :)

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
@russ
 Benimde şahsi fikrim,işlemciyi sağlam tutmak her zaman daha mantıklı ve karlı.
 E.kartları çok çabuk güncelliğini ve gücünü yitiriyor.Fakat işlemciler çok uzun ömürlü olabiliyorlar.

Milletin bi çuval para istediği i7 3770K İşlemcisi,2012 yılında çıkmış ve hala nerdeyse ,kapanın elinde kalıyor,yok satıyor.Şöle böle,şu an bile GTX 1070 ayarı(overclock ile Ti) bi kartı besleyecek güçte.O,yıllarda çıkan e.kartları mazi oldu ve şu an ki e.kartlarının yanında ,hepsi de epey güçsüz kalıyorlar.

Bu nedenle, E.kartı  hususunda ,işini görecek,fazla uçlara kaçmadan, bi kart al,geç gitsin.

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
@russ
 Benimde şahsi fikrim,işlemciyi sağlam tutmak her zaman daha mantıklı ve karlı.
 E.kartları çok çabuk güncelliğini ve gücünü yitiriyor.Fakat işlemciler çok uzun ömürlü olabiliyorlar.

Milletin bi çuval para istediği i7 3770K İşlemcisi,2012 yılında çıkmış ve hala nerdeyse ,kapanın elinde kalıyor,yok satıyor.Şöle böle,şu an bile GTX 1070 ayarı(overclock ile Ti) bi kartı besleyecek güçte.O,yıllarda çıkan e.kartları mazi oldu  ve şu an ki e.kartlarının yanında ,hepsi de epey  güçsüz kalıyorlar.

Bu nedenle, E.kartı  hususunda ,işini görecek,fazla uçlara kaçmadan, bi kart al,geç gitsin.

aynen öyle düşünüyorum hocam rx 590 ayarında bi kart nasıl olur? bir de monitör olarak viewsonic xg2401 almayı düşünüyorum bi bilginiz var mı?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
RX 580,590 güçlü  kartlar, bunlar. Fiatları da epey hesaplı oldu uzunca bi süredir zaten.Hatta , 835 TL ye RX 570 satıyorlar. Çok güzel fiat. :)

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
RX 580,590 güçlü  kartlar, bunlar. Fiatları da epey hesaplı oldu uzunca bi süredir zaten.Hatta , 835 TL ye RX 570 satıyorlar. Çok güzel fiat. :)

monitör peki hocam??

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri