Soru Yeni PC Aldım Ama Sanki Bişeyleri Eksik Yaptım

melih5361

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI RTX 3060 12 Gb
Ryzen 5 5500
MSI A520M-A pro ddr4 4600/ 1866 MHz m.2 m.atx am4
Corsair 2x16 32 gb 3200 cl 16
Corsair MP600 pro 1 Tb 7000 okuma 5000 yazma

Arkadaşlar selamınaleyküm yeni sistem topladım itopyadan teslim aldım pc yi montaj istedim demo Windows kurmuşlar sıkıntı yok ben pc yi çalıştırdığımda bi kaç driver yükledi sonrasında ben kendim ekran kartının driverını nvidia nın kendi sitesinden yükledim ama bişeyleri eksikmiş gibi geliyor AC Valhalla oynuyorum 110 FPS civarı alıyorum ama haritanın bazı kısımlarında görüntü gidip geliyor bunun sebebi nedir daha 3 günlük bilgisayar yardımcı olursanız sevinirim acaba bios güncellemem gerekiyor mu son sürüm yüklü mü anlamadım
Adsız.png
WhatsApp Görsel 2025-04-01 saat 20.53.19_0a72c420.jpg

Son düzenleme:

IsoOguz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Biosunuz güncel gözüküyor. Benim gördüğüm kadarıyla xmp açmanız lazım. Bios dan sol yukarıda xmp 1 seçip f10 çekip çıkabilirsiniz

KS

melih5361

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Biosunuz güncel gözüküyor. Benim gördüğüm kadarıyla xmp açmanız lazım. Bios dan sol yukarıda xmp 1 seçip f10 çekip çıkabilirsiniz
A-XMP Profile 1 yazan yere tıklayıp f10 a basıp çıkmam mı lazım usta baya acemiyim bu işlerde :D ?

Ultraintv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
Ram frekansını yükselttiniz.

Görev yöneticisinden ram yerini açıp ss atın.

Kaç para verdiniz bu sisteme ?

Ultraintv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
Şaka mı ? 15k desen bile memnun olmayacaktım.
Paranı çöpe atmışsın nasıl bu forumlara sormadan böyle şeyler yapıyorsunuz.

O sistem ile daha şimdiden sorunlar yaşamaya başlamışsın çünkü 3-4 yıl önceki sistem.

30k'ya yeni jeneresyon parçalar alabilecekken gerçekten çok yazık etmişsin parana eğer birde emekçi bir kazançsa 30k daha çok üzülecem.

7500f'li (5800x3d performansı sunuyor.) ve 4060 ti 'lı sistem alırdın. 30 k'ya çok rahat.

KS

melih5361

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şaka mı ? 15k desen bile memnun olmayacaktım.
Paranı çöpe atmışsın nasıl bu forumlara sormadan böyle şeyler yapıyorsunuz.

O sistem ile daha şimdiden sorunlar yaşamaya başlamışsın çünkü 3-4 yıl önceki sistem.

30k'ya yeni jeneresyon parçalar alabilecekken gerçekten çok yazık etmişsin parana eğer birde emekçi bir kazançsa 30k daha çok üzülecem.

7500f'li (5800x3d performansı sunuyor.) ve 4060 ti 'lı sistem alırdın. 30 k'ya çok rahat.
Usta İtopyadan kendin topla kısmından kendim biraz araştırarak topladım çok fazla bilgim yoktu bayadır hayal ediyodum iyi bi bilgisayar öyle aldım anlık hevesle biraz aceleci davrandım galiba

Ultraintv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
Paranı çöpe atmışsın direk.

15k'ya bile tercih edilmemesi gereken bir sistem almışsın. 3-5 yıl önce popüler olan bir sistem almışsın.

Çok büyük yanlış yapılmış.

Haklarına bak böyle sistemlerde iade alınmaz diye şeyler yazıyorlar ama
Yine de haklarınız var. Daha önce kullanışmış sistem yollanmış gibi bir ifade ile iade etme başlatabilirsiniz heralde iyice araştırıp kesin iade etmelisiniz satmaya çalışsanız 10k'ya satılmaz o sistem. Çok büyük yanlış yapılmış.
Tüketici hakem heyetine falan başvur. Tüm işini gücünü bırak 1 hikaye uydurup (kullanılmış ürün yollanılmış gibi) üzerinden iade üzerine yürümelisiniz.

KS

melih5361

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Paranı çöpe atmışsın direk.

15k'ya bile tercih edilmemesi gereken bir sistem almışsın. 3-5 yıl önce popüler olan bir sistem almışsın.

Çok büyük yanlış yapılmış.

Haklarına bak böyle sistemlerde iade alınmaz diye şeyler yazıyorlar ama
Yine de haklarınız var. Daha önce kullanışmış sistem yollanmış gibi bir ifade ile iade etme başlatabilirsiniz heralde iyice araştırıp kesin iade etmelisiniz satmaya çalışsanız 10k'ya satılmaz o sistem. Çok büyük yanlış yapılmış.
Tüketici hakem heyetine falan başvur. Tüm işini gücünü bırak 1 hikaye uydurup (kullanılmış ürün yollanılmış gibi) üzerinden iade üzerine yürümelisiniz.
usta ben iade tarafıyla pek uğraşmak istemiyorum ama arkadaşımda benim PC nin aynısını kendine toplicaktı hemen hemen aynı bütçeyle 30K ya önerebiliceğin parçalar var mı tavsiyelerini merak ettim

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
171
O fiyat bandınafiyay performans olarak 7500f 4060 sistem yakalarsanız alın.

Ultraintv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27

psu + kasa 4750 tl
Anakart 3200 tl
işlemci 6350 tl
ram 1750 tl
ssd 2900 tl
gpu 13650 tl
cpu soğutucu 1100 tl