Yeni Sistemde Düşük FPS İntel i9 12900K&3080Ti

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bro işlemci 100 dereceyi görmüş , aida 64 le test yaparken hw Info açıp ekranı video alması gerekiyor . Belki işlemci frekans kısıyor ... Intel heat e girerse devamında base clock çalışır reset alana kadar .
12900K işlemcisinin maksimum yükte o sıcaklığı görmesi anormal değil ki. Frekans ve Watt olarak ciddi bir kaybı yok o sıcaklığa rağmen. O yüzden bir sorun yok dedim.
Ayrıca optimizasyon sorunu cod da baya çözüldü , gel gelelim ki çözmese dahi 6600 performansı alıyor arkadaş , fpsler ciddi düşük . Bir ikinci aşama o kart ve işlemci 1080 p için uygun değil
Diğer sorun ddr5 den kaynaklı olabilir .
Oyunlar ddr5 e optimize değil tam olarak.
Neden bu denli bütçeniz varken olmamış bir teknoloji seçersiniz ki? Dilimde tüy bitti ddr 5 ve 12. Nesil intelden uzak durun özellikle k ibareli işlemcilerinden diye .
COD vb. oyunlardaki optimizasyon sorunu çözülsün yada çözülmesin, en doğru veriyi ekstra bir kaynak kullanımına ihtiyaç duymayan oyunlarda alırsın. Online oyuna girmemesini bu yüzden söyledim test için.

DDR5 için söylediğine katılıyorum orada hala yol var optimize için.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
12900K işlemcisinin maksimum yükte o sıcaklığı görmesi anormal değil ki. Frekans ve Watt olarak ciddi bir kaybı yok o sıcaklığa rağmen. O yüzden bir sorun yok dedim.

COD vb. oyunlardaki optimizasyon sorunu çözülsün yada çözülmesin, en doğru veriyi ekstra bir kaynak kullanımına ihtiyaç duymayan oyunlarda alırsın. Online oyuna girmemesini bu yüzden söyledim test için.

Bro bence yine de görmek lazım sıcaklık clock speed dengesini,
''COD vb. oyunlardaki optimizasyon sorunu çözülsün yada çözülmesin, en doğru veriyi ekstra bir kaynak kullanımına ihtiyaç duymayan oyunlarda alırsın. Online oyuna girmemesini bu yüzden söyledim test için.'' bu dediğine katılıyorum fakat sonuç değişmeyecek , ekstrem düşük fps i.

KS

zegerek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Bro bence yine de görmek lazım sıcaklık clock speed dengesini,
''COD vb. oyunlardaki optimizasyon sorunu çözülsün yada çözülmesin, en doğru veriyi ekstra bir kaynak kullanımına ihtiyaç duymayan oyunlarda alırsın. Online oyuna girmemesini bu yüzden söyledim test için.'' bu dediğine katılıyorum fakat sonuç değişmeyecek , ekstrem düşük fps i.
bende ramlerden şüpheleniyordum fakat gta 5 ve pubg normal değerlere yakın fpsler aldım dolayısıyla donanımdan ziyade yazılımsal bir sorun olabilir diye düşünüyorum şuan sıcaklıklar occt testi dışında 70 derece üzerine nadir çıkıyor dolayısıyla codda yaşadığım düşük fps sorununun sıcaklık kaynaklı olduğunu sanmıyorum

borderlands 3 te badass grafiklerde de almam gereken değerleri aldım hatta input değerleri test yapan birçok kişiye göre düşük gözüküyor 125-130fps arası aldım en yüksek ayarlarda

Son düzenleme:

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
bende ramlerden şüpheleniyordum fakat gta 5 ve pubg normal değerlere yakın fpsler aldım dolayısıyla donanımdan ziyade yazılımsal bir sorun olabilir diye düşünüyorum şuan sıcaklıklar occt testi dışında 70 derece üzerine nadir çıkıyor dolayısıyla codda yaşadığım düşük fps sorununun sıcaklık kaynaklı olduğunu sanmıyorum

borderlands 3 te badass grafiklerde de almam gereken değerleri aldım hatta input değerleri test yapan birçok kişiye göre düşük gözüküyor 125-130fps arası aldım en yüksek ayarlarda
Pubg de fpsler nedir ? Optimizasyonu süper denemez ama bildiğim için fikir verebilir .

KS

zegerek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Pubg de fpsler nedir ? Optimizasyonu süper denemez ama bildiğim için fikir verebilir .
önceki entrylerde yazmıştım 180-300 arası. yerine göre değişiyor ortalama 230-240 diyebilirim almam gerektiği gibi alıyorum şuana kadar test ettiğim ve esasen en çok oynadığım 3 oyunda ciddi sorun var
cs go - warzone ve forza horizon 5 onlarda da aldığım değerler yukarıda önceki entrylerde yazılı

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
Önceki kartınız AMD imiş ve sonrasında Nvidia geçmişsiniz. Format attınız mı?

Benzer sorunu bende tam tersi yaşıyorum Nvidia'dan AMD'ye geçtim GPU olarak. 2070S kartım ile 150 FPS aldığım oyun 6800 XT ile şuan 100 FPS zor veriyor. Karta bakıyorum %20 kullanım. 1300 MHz frekans 45 derece sıcaklık ama FPS yok.

Bu sorun tamamen yazılımsal olduğuna karar verdim. Çünkü bazı oyunlarda hiç problem yok kart çatır çatır FPS basıyor.

Bu arada işlemcim 5800x. RAM 3600 MHz CL16.

En kısa zamanda bir format atıcam çok üşeniyorum o yüzden atamadım. Ama eğer format atmadıysanız mutlaka formatlayın sistemi DDU ile falan sildim GPU driver ama yok yani kar etmiyor.

KS

zegerek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Önceki kartınız AMD imiş ve sonrasında Nvidia geçmişsiniz. Format attınız mı?

Benzer sorunu bende tam tersi yaşıyorum Nvidia'dan AMD'ye geçtim GPU olarak. 2070S kartım ile 150 FPS aldığım oyun 6800 XT ile şuan 100 FPS zor veriyor. Karta bakıyorum %20 kullanım. 1300 MHz frekans 45 derece sıcaklık ama FPS yok.

Bu sorun tamamen yazılımsal olduğuna karar verdim. Çünkü bazı oyunlarda hiç problem yok kart çatır çatır FPS basıyor.

Bu arada işlemcim 5800x. RAM 3600 MHz CL16.

En kısa zamanda bir format atıcam çok üşeniyorum o yüzden atamadım. Ama eğer format atmadıysanız mutlaka formatlayın sistemi DDU ile falan sildim GPU driver ama yok yani kar etmiyor.
önceki sistemim başka kasada duruyor bu yepyeni bir kasa diskler hepsi yeni üzerine yazılma veya yedek gibi bir durum yok herşey 0.

yazılımsal olduğu aşikar ama sebebini bulabilmiş değilim. Dediğiniz gibi başka oyunlarda sistem olması gerektiği gibi çalışıyor ama cs go 150-200fps ki olması gereken bunun minimum 2.5 katı ,warzone da 80-100 fps ki gene olması gereken min 1.5-2 katı fps aynı şekilde forza horizon 5 te de düşük fps alıyorum .warzone daki sorun gpu ve özellikle cpu time ın çok yüksek olması bir sürü şey denememe rağmen bunu düşüremedim

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
bende şöyle mesela CS GO'da 400 FSP alıyorum çalışı olarak. Ama Assetto Corsa'da 2K Ultra ayarlarda 2070S kartımda 150 FPS alıyordum. Fakat şimdi 6800 XT'de 100 FPS zor bela görüyor. İşin komik tarafı kartı %100 çalışmıyor asla Assetto Corsa'da.

Son düzenleme:
KS

zegerek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
bende şöyle mesela CS GO'da 400 FSP alıyorum çalışı olarak. Ama Assetto Corsa'da 2K Ultra ayarlarda 2070S kartımda 150 FPS alıyordum. Fakat şimdi 6800 XT'de 100 FPS zor bela görüyor. İşin komik tarafı kartı %100 çalışmıyor asla Assetto Corsa'da.
Daha önce hiç amd gpu kullanmadım onlarında nvidia denetm masası tarzı bir arayüzü varsa oradan gpu ya yük vermeyi deneyebilirsin bendeki sorun sendekiyle tamamen farklı çünkü işlemci ve gpu yükleri olması gerektiği gibi bende .senin sorunun formatla çözülür gibime geliyor nvidia amd bambaşka mimariler pc dosya sisteminde eskiye dair muhakkak bazı dosyalar kalmış ve çakışma yapıyordur

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
Tomb raider Optimizasyon sorununu neredeyse yoketmiş. Çok stabil fps veriyor. Genelde imkan olursa orada test yapılmasını tavsiye ediyorum. Bu arada sorununuz çok yüksek ihtimalle ddr5 kaynaklı. Yabancı kaynaklarda o kadar çok ddr5 sorunu var ki sizin sorunun çözümünü ararken hatalar arasında kayboldum.

KS

zegerek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tomb raider Optimizasyon sorununu neredeyse yoketmiş. Çok stabil fps veriyor. Genelde imkan olursa orada test yapılmasını tavsiye ediyorum. Bu arada sorununuz çok yüksek ihtimalle ddr5 kaynaklı. Yabancı kaynaklarda o kadar çok ddr5 sorunu var ki sizin sorunun çözümünü ararken hatalar arasında kayboldum.
Hangi tomb raider da yapmalı deneyeyim duruma göre ddr4 ramlerde alıp deneyebilirim emin olduktan sonra

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
shadow of the tomb raider
Rise of the tomb raider

ikiside çok stabil oyunlar. Oyun başlangıç bölümlerinden 1-2 fotoğraf ekleyin fps’e öyle bakalım.

Ddr4 rama geçmeniz için anakart ve işlemci beraberinde alamanız gerekir.

KS

zegerek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
shadow of the tomb raider
Rise of the tomb raider

ikiside çok stabil oyunlar. Oyun başlangıç bölümlerinden 1-2 fotoğraf ekleyin fps’e öyle bakalım.

Ddr4 rama geçmeniz için anakart ve işlemci beraberinde alamanız gerekir.
bu ayarlarda benchmark sonucu bu oldu herşey alabileceğim en ultra şekilde
20220721060750_1.jpg

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri