Arkadaşlar merhaba ben yakup.Bundan yaklaşık 1-2 ay önce itopya üzerinden 20.000 TL lik bir kasa ve aynı şekilde 20.000 TL lik AMD ekran kartı siparişi verdim ve kasa geldi.Ben kurulumunu felan yaptım ve 1 aydır kullanıyorum.İşim gereği oyunlara pek zaman ayıramıyorum yani ayda taş çatlasın BF 2042 yada Forza 5 gibi oyunlara toplamda 10 kere felan anca girebiliyorumdur.Ben sorunuma değinmek istiyorum.Satın aldıgım amd ekran kartı kendi kendine ısınıyor.Ne demek istiyorum;mesela herhangi bir oyun yada program açık değil ekran kartımın sıcaklığı 80 derecelere çıkıp tekrar iniyor.
Bunları geçtim kasayı aldıgım ilk gün BF 2042'yi sorunsuz lagsız bir şekilde oynayabiliyordum.Ama şimdi oyunda herhangi bir grafik ayarı değişikliği yapmadıgım halde oyun donuyor aynı şey forza içinde geçerli.Minimum grafik ayarlarında bile dondugunu söyleyebilirim.
Geçen AGE OF IV girdim inanırmısınız age of'da bile oyun kastı.Aldıgım FPS ise 20 idi bu arada bu konuyu ciddi bir şekilde yazıyorum ben donanımdan yazılımdan pek anlamam bir arkadaşımın tavsiyesi üzerinde bu foruma kayıt olup sizlerden yardım istemek için geldim.Şuan oynadıgım bütün oyunları sildim desem yalan olmaz bu konuyu itopya ya da mail olarak attım.Yaşadığım sorunu sizlere kısaca özetlemek istiyorum.Topladıgım kasada AMD Ekran kartının stabil çalışmadığını,yüksek verim alamadığımı ve yazılımsal bir takım sorunların olduguna inanıyorum.Sistem özelliklerini tek tek aşağıya atıcam.Sizlerden olumlu ve güzel geri dönüşler bekliyorum...Teşekkürler.
EKRAN KARTI:SAPPHIRE Radeon RX 6900 XT NITRO+ SE 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
İŞLEMCİ:AMD RYZEN 9 5900X 3.7GHz 64MB Önbellek 12 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
RAM:CORSAIR 32GB (4x8GB) Vengeance LPX Siyah 3600MHz CL16 DDR4 Quad Kit Ram
ANAKART:ASUS ROG STRIX X570-I GAMING 4800MHz(OC) DDR4 Soket AM4 Wi-Fi HDMI DP Mini ITX Anakart
POWER:CORSAIR RMx Series RM1000x 1000W 80+ Gold Siyah Full Modüler 135mm Fanlı PSU
BİRDE GENEL OLARAK ATAYIM ORADANDA İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
TOPLADIGIM KASA GENEL OLARAK BU:

TOPLADIGIM KASA DETAYLI:

EKRAN KARTIM:

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
Bunları geçtim kasayı aldıgım ilk gün BF 2042'yi sorunsuz lagsız bir şekilde oynayabiliyordum.Ama şimdi oyunda herhangi bir grafik ayarı değişikliği yapmadıgım halde oyun donuyor aynı şey forza içinde geçerli.Minimum grafik ayarlarında bile dondugunu söyleyebilirim.
Geçen AGE OF IV girdim inanırmısınız age of'da bile oyun kastı.Aldıgım FPS ise 20 idi bu arada bu konuyu ciddi bir şekilde yazıyorum ben donanımdan yazılımdan pek anlamam bir arkadaşımın tavsiyesi üzerinde bu foruma kayıt olup sizlerden yardım istemek için geldim.Şuan oynadıgım bütün oyunları sildim desem yalan olmaz bu konuyu itopya ya da mail olarak attım.Yaşadığım sorunu sizlere kısaca özetlemek istiyorum.Topladıgım kasada AMD Ekran kartının stabil çalışmadığını,yüksek verim alamadığımı ve yazılımsal bir takım sorunların olduguna inanıyorum.Sistem özelliklerini tek tek aşağıya atıcam.Sizlerden olumlu ve güzel geri dönüşler bekliyorum...Teşekkürler.
EKRAN KARTI:SAPPHIRE Radeon RX 6900 XT NITRO+ SE 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
İŞLEMCİ:AMD RYZEN 9 5900X 3.7GHz 64MB Önbellek 12 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
RAM:CORSAIR 32GB (4x8GB) Vengeance LPX Siyah 3600MHz CL16 DDR4 Quad Kit Ram
ANAKART:ASUS ROG STRIX X570-I GAMING 4800MHz(OC) DDR4 Soket AM4 Wi-Fi HDMI DP Mini ITX Anakart
POWER:CORSAIR RMx Series RM1000x 1000W 80+ Gold Siyah Full Modüler 135mm Fanlı PSU
BİRDE GENEL OLARAK ATAYIM ORADANDA İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
TOPLADIGIM KASA GENEL OLARAK BU:

TOPLADIGIM KASA DETAYLI:

EKRAN KARTIM:

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...